Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615832 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Борова вода = acidi borici = борна киселина = H3BO3

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
А борна киселина може да се користи како антисептик, затоа и реков не ми е јасно како би помогнала за оток.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Вадење умник, соло. Графичка содржина.  ;)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Како порано да не речам пред 50-100 години не е имало вакви епидемии?

Зошто мислиш дека немало?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
тоа ако читаш за амишине ко бајаги не ги фаќале сипаници, рак не ги фаќало, не знам ти што не ги фаќало, како па да не, тие устварине се на лекар појдени...
порано цели обласи живи ги палеле сосе све да не се прошири епидемијата...

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Mислење и искуства со Ендомак? Се мислам за ставање имплант, процедурата изгледа заебно (со тоа штрафењето во коска) ама па и реално нема квалитетни алтернативи, мост не е опција (барем не за мене).

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
Ела кај мене јас ќе ти ги наместам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Mислење и искуства со Ендомак? Се мислам за ставање имплант, процедурата изгледа заебно (со тоа штрафењето во коска) ама па и реално нема квалитетни алтернативи, мост не е опција (барем не за мене).

Неколкумина знам што средувале заби во Ендомак и сите се задоволни. Лично искуство немам.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Ела кај мене јас ќе ти ги наместам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Нема податоци кога ќе заебат работа вакцините,како е процентот сега и како бил порано?Ама изгледа нема шанси да се лоши вакцините и да направат беља,се е тоа од нешто друго,не се вакцините сигурно.Како и да е,би сакал да видам и такви податоци.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Не те интересира што појавувањето на тешки, често смртоносни болести се намалило на двоцифрен број на случаи, а претходно било во висока петоцифрена бројка, туку те интересира на колку луѓе таа вакцина им предизвикала некои компликации?

Или нека не примаат луѓето вакцина, нека си боледуваат од полио, кашлици и којзнае друго што, само компликација од вакцина да немаат?

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не те интересира што појавувањето на тешки, често смртоносни болести се намалило на двоцифрен број на случаи, а претходно било во висока петоцифрена бројка, туку те интересира на колку луѓе таа вакцина им предизвикала некои компликации?

Или нека не примаат луѓето вакцина, нека си боледуваат од полио, кашлици и којзнае друго што, само компликација од вакцина да немаат?

Не глуми и ти сега butt-hurt...
Фичо не вика да нема вакцинирање. Претпоставувам дека поентата на муабетот му е да има вакцинирање ама да не се кријат фејловите поради истите под тепих по цена на човечки животи а во корист на богатите капиталисти од фармациската индустрија.

Кога ќе изгори некоја зграда и кога ќе дојдат пожарникарите да ја гасат, не се пакуваат и да си одат дома после тоа, туку спроведуваат истрага, што настанало, зошто настанало, се преземаат акции, се менуваат стандарди и така натаму. Тие што тврдоглаво се нарекуваат антиваксери во најголем број случаи се луѓе што бараат одговори и имаат за цел да се земе дел од тешкото богатство на капиталистите и да се вложи во понатамошни испитувања и подобрувања, а не да се елиминира вакцинирањето.

Овие инфографици што ги поставувате тука се ноторна глупост, тоест се офтопик. На сите ние е јасно кој е позитивниот ефект од вакцинирањето, нема потреба да се црта како на мали деца. Поентата е друга, да не се преќутува пред феиловите.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Тие човечки животи отишле како колатерална штета, за да спасат 40, 60, 70 ИЛЈАДИ други животи.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Тие човечки животи отишле како колатерална штета, за да спасат 40, 60, 70 ИЛЈАДИ други животи.

Можело да се спасат 70.000 други жители и без овие да отидат колатерална штета. Причинско-последичните односи се утињаат.
Тие животи не отишле за да се спасат 70.000 други жители, туку за да се стават 70 милијарди долари во џеб наместо 35 милијарни (карикирам).