Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615531 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
7-ца ја затворија ради труење мислам. Преспа водана не се пиела, таа од чема, па и од езеро :). Баџо ми беше пре недела дена, оф ко се изналока му кажаја иако ги прашал дали се пие.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
Вчера од локална пекара закачив тровање и повраќав цела вечер и сабајле, ми помина тоа сеа температура имам неќе да се спушти константно имам 38.5 се напив парацетамол,  бруфен и фервекс,  сите со ист исход ќе ми ја намалат пола саат  до кај 37.3и пак назад. Има ли некои поефикасни апчиња да истраам без температура барем 2-3саати на свадба сум кај најдобар другар сакам да бидам понормален барем два саати
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
2 парацетамола на 5 саати.

Или чепче  ;D

Ропај ракија на свадба и немаш мака...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Седи си дома, ќе се земат и без тебе ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
Изгледа и така ќе биде Симо)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Изгледа и така ќе биде Симо)

Efridol prasak zemaj edno  i letaj na svadba. Cudo za 10-15 denari.Ic ne se dumaj.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Не знам јаглен колку ќе ти помогне. Медински, не од ауспух :) го има во аптека. Нема никакви нус појави(колку што го разбрав упатството) али препрашај ги фармацевтите.

Отсутен vladic3110

• Сениор
Земав јаглен сабајле,  бев сега на и инфузија ја наполнаја со све и свашта внатре ме освежи,  фала на советите сепак.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Да претежно инфузија даваат, ова јагленов е прва помош да речам.... Епа цешај нљ свадба сега :) со среќа нека им е на младите :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Едно прашање до поискуснините.

Вчера играјки фудбал се здобив со повреда. Наеднаш осетив како да ми пукна нешто во листот на ногата и осетив болка како да ме пече нешто во листот. Вака листот нема деформитет, нема внатрешно крварење, оток. Дојдов дома и ставав облоги со мраз. Денес боли со помал интезитет но неможам да одам, односно ногата кога е исправена, стапалото неможам да го дигнам нагоре осеќам како да затега нешто. Од тоа што прогуглав најверојатно е истегнат мускул или тетива.

Прашањето е дали постои некоја крема/маст за побрзо да заздрави повредава?

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
Јас колку што знам крема маст за заздравување не ти помага многу

За секој случај нека те види стручно лице. Не се мачкај со се и сешто

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Не сум намачкал ништо освен мраз. Сега ке се консултирам со матичната па ке видам што понатаму.

Едит: Се слушнав со матичната, вика чим нема модро не е страшно. Треба да земам некои капсули и крема и само мирување.

« Последно менување: 23 Септември 2017, 12:54:26 pm ZilePunto »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Обавезно доктор,  да не си пукнал некој мускул,  може да биде заебанција кога ке заздрави.

Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
Едит: Се слушнав со матичната, вика чим нема модро не е страшно. Треба да земам некои капсули и крема и само мирување.

Дијагноза по телефон е малку никаква работа. Оди да те видат. Повреда од тој тип може да биде проследена со одложени последици.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Во право си, најубаво е да отидам.