Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615536 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Побарај од матичниот упат за ортопед. Нека те прегледа асален доктор за мускули. Имам колега со скинат бицепсен мускул, исто така „ааа малце боли, не е отечено“, болката му помина, но сега мускулот му е повлечен скрос нагоре (видливо) и раката му е со прилично ослабена функција за кревање... Нема заебанции со вакви работи, боље да каже асален доктор дека ништо не е, него сам да си викаш и по телефон да ти кажат дека ништо не е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
Не сум намачкал ништо освен мраз. Сега ке се консултирам со матичната па ке видам што понатаму.

Едит: Се слушнав со матичната, вика чим нема модро не е страшно. Треба да земам некои капсули и крема и само мирување.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Смени ја матичната.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Посетен стручен доктор, не е сериозно само добро сум го истегнал мускулот. Треба мирување и ставање облоги од борова вода.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Што е борова вода?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Последно менување: 23 Септември 2017, 22:43:36 pm Busav »
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Што е борова вода?
Борова вода на латински (Acidi borici) е вода која "лади" и се нанесува на места каде што има оток.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Во ред ама сега уште понејасно ми е зошто би нанесувал борна киселина :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Па ако има внатрешно оток, боровата вода ке го извлече. Еве денес сум многу подобар од вчера. Се надевам за ден-два ке помине скрос.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Исто боровата вода се користи за тврдо лемење :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Калофониум?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Јас уште не сфаќам како антисептик помага за оток. :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Види, не сум доктор а и јас не сваќам ама еве помага.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
@Zilepunto dali te boli koa ke stisnes nad peticata na ligamentot ( na toa mekoto)  ???
Пошто на тој начин као што објасни ти се кине ахилова тетива !!!  Се надевам дека целосно те прегледал ортопед

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Не, не ме боли таму. Бев на ортопед и не е ништо сериозно, само истегнат е мускулот. Еве скоро и да помина болката,. За ден-два би требало да исчезне целосно ако закрепнува со овој интезитет. Ме советуваше да продолжам со истата терапија што ми ја даде матичната во наредните 7 дена.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Калофониум?
Јок, тоа е башка. Инаку е екстркат од борова смола, али не се користи во медицина или јас не знам. Борова вода си е нешто сосема друго.