Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1851563 пати)

Отсутен NiceNaumóski2000

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13545 на: 25 Ноември 2024, 20:01:36 pm »
Чекај покана да ти стигни.
месец дена и повеќе така помина,да одеше се брзо би ми останале уште 2месеци,за колку време стигаат на пример?
Toa mozi i po edna godina da ti stigni.
утре ќе пробам да ургирам за печат

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #13546 на: 26 Ноември 2024, 10:32:46 am »
Чекај покана да ти стигни.
месец дена и повеќе така помина,да одеше се брзо би ми останале уште 2месеци,за колку време стигаат на пример?
4-6, скопје до 8-9.
Стига покана по обична пошта. Ако скоро не ти истекува возачката (на интервали по 10 год. се фиксно,
дури и нова да извадиш) прај се на мутав ништо немаш добиено, ако ти дојдат дома да ти ја барат,
или домашните да кажат замина странство или речи им ја загубив и не ми треба веќе не возам.
После чекај да застари забраната.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #13547 на: 26 Ноември 2024, 10:49:32 am »
И криј се од полициски контроли или не вози 3 години  ;D

Отсутен NiceNaumóski2000

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
« Одговори #13548 на: 26 Ноември 2024, 13:31:18 pm »
И криј се од полициски контроли или не вози 3 години  ;D
работата ми е поврзана со возење и затоа ми е најмногу криво,прекршок не постоеше а добив забрана...само говори кај живееме

читам и ако си добиел слична казна во некој рок,си можел да бидеш и трајно казнет

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1000
« Одговори #13549 на: 01 Декември 2024, 18:38:34 pm »
за забрана од 3месеци,поминато судење и платени трошоци...треба да добијам покана од полиција за печат за забраната од кога би важела или сам треба да одам?

Пресудата треба да ти ја пратат по пошта колку месеци ќе ти биде одземена возачката. Исто така судот ја праќа пресудата во МВР таму треба да ја спроведат и да ти испратат покана да дојдеш во МВР да ја вратиш старата возачка и да те сликаат за нова којашто ќе важи откако ќе поминат месеците забрана од денот на сликање. Овој процес може да трае со месеци и со години. Застарување на правосилна судска пресуда не постои.