Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1378885 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8780
  • Пичлеме
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3675 на: 04 Јуни 2015, 22:49:56 pm »
Јас пато за враќање го менвам за поинтересно, не па 10 години на исто место да одам...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #3676 на: 05 Јуни 2015, 10:22:59 am »

Некој искуство со Крит?

Јас сум бил. Бев на источната страна, од Хераклион десно на мапа.

Ти треба кола за да прошеташ убаво и нема шанси цел остров да го пројдеш, освен ако не поделиш 5-6 дена на една страна сместен 5-6 на друга.

Јас тоа се мислев, најголемата дилема, после финансиите :) каде да се сместам. Како најлогично ми се виде Ретхимно, поблиску до западната страна, најмногу заради Балос и Елафониси, а сепак блиску до плажите на југот...
Цел не ни мислев да го шетам, повеќе да се посветам на едната страна, реално 270 км ширина и 60 км должина не е шала, па и несакам цел одмор во возење да ми помине :) Во план ми беше кола да рентам сите денови, да ме чека на аеродром и таму да ја вратам и секако тоа и бензинот ќе ми биде најголем трошок, посебно тоа што идеме само 2 :)

Од друга страна па, 800 евра не се малку (колку што ми е мах планирани) а па за 1000-1200 веќе има понуди од Белград за Тајланд, што во моментов не ми се финансиски достапни ... па дали би било логично да се фукнат толку пари за грчки остров.

Трета варијанта, Кефалонија :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
Одг: Re: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3677 на: 05 Јуни 2015, 10:33:22 am »
Крит е прекрасен. Не го гледај само како "Грчки Остров". Не искача евтина прикаската до таму и за таму, ама вреди.

На другарка патепис од таму, многу корисни информации:

http://moitepatuvanja.blogspot.com/2013/08/1.html

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3678 на: 05 Јуни 2015, 10:37:32 am »
Ако не си премногу далеку од Chrissi, отиди и види го островчето. Плажата и водата се као на Карибите :)

Иначе јас бев со кола до Атина, па со траект до островов. Дека бевме 6 души на одмор, двајца дојдоа со авион од Солун па земавме таму и рент а кар. Тогаш цените на авио картите брзо се менуваа, така да резервирај си порано.

Јас морав да се вратам порано од одмор и со авион се вратив, а колата им ја оставив на другариве, така да не успеав убаво да прошетам, здравје друг пат :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #3679 на: 05 Јуни 2015, 10:39:24 am »
Сфаќам дека терминот „грчки остров“ е too much али тоа го мислев од аспект на тоа дека рецимо после 5 години можам и со деца да отидам таму, а во Тајланд не ;D ;D ;D

Фала на линкот :)

Уште не е сигурно за таму али се прави Буџет :), свадба, средување по дома итн .. цица финансии :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7121
« Одговори #3680 на: 05 Јуни 2015, 11:28:29 am »
Батали свадба, уплати за Тајланд ....

:D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #3681 на: 08 Јуни 2015, 01:39:38 am »
Некој искуство со Лефкада, поточно Агиос Никитас???

Што е, како е, план е да се оди на 15ти јули со наша кола, ќе идеме фамилијарно со моите, сестра ми и зет ми(не сум будала да чмаам у Охрид со друштво), така да дајте опција некоја и за шеткарање, небарам дискотеки такви работи али кафич некој може, барам одмор а не да трескам глава од земја до 7 саат сабајле во дискотека

Рутата ми е Скопје-Игуменица-Лефкада, патарини има ли натаму ??? симнав сеа мишенко али неможам да видам ништо посебно, ако некој идел нека каже искуство
No turbo, no fun :)

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #3682 на: 08 Јуни 2015, 06:50:03 am »

Што е, како е, план е да се оди на 15ти јули со наша кола, ќе идеме фамилијарно со моите, сестра ми и зет ми(не сум будала да чмаам у Охрид со друштво), така да дајте опција некоја и за шеткарање, небарам дискотеки такви работи али кафич некој може, барам одмор а не да трескам глава од земја до 7 саат сабајле во дискотека

Рутата ми е Скопје-Игуменица-Лефкада, патарини има ли натаму ??? симнав сеа мишенко али неможам да видам ништо посебно, ако некој идел нека каже искуство

Мене ми е едно од омилените места, бев пред две години таму и годинава пак ќе одев, ама сменив план за Хрватска.

Јас одев во едно хотелче Одисеј, на главното "шеталиште" каде што се сите таверни, за цената е ОК со доручек.

Кафичи посебно не видов некои не знам што, јас сум мераклија на јадење повеќе :) ама затоа Левкас градот е на 10-15мин возење и таму имаш колку сакаш кафичи и остали ствари.

Ја имаш една од убавите плажи Милош (или Милос) на 15мин пешачење од самиот хотел, до кола не се иде, и сите убави плажи се јужно од самото место.

За паркинг е малце досадно, али хотелов имаше приватен паркинг, зашто зоната за пешачење до плажата е затворена за возила.

Мене ми е убаво автентично место.Со цените е мачце поскапо од другите места ама па и има зашто.

Јас кога прашував за цена цо хотелот за Јули беше 80евра за соба со доручек.

Ако нешто плус те интересира кажи.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #3683 на: 08 Јуни 2015, 07:22:54 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За први мај бев Калитеа и ова ми беше погед пд тераса, тоБои. вила Теа беше ако сака некој

Иначе кај била таа голема дискотека Пеарл во Калитеа не ја најдовме ние упм :( дремевме по глупите кафичи
Вака ми личи на Студио бр. 10? ;) Четврта година ќе одам Калитеа, лани бев во септември два аранжмани врзани, во десетката, ја барав истата и за оваа година, ама едниот термин била фатено тоа студио, па 7 дена сум во едно студио, па другите 7 ќе се селам две студија подесно :) Дебилна работа правам, знам, ама се ми се чини дека од собите полево ќе ми смета тоа дрвото во погледот :D

Da 10kata na srekja :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #3684 на: 08 Јуни 2015, 19:02:52 pm »

Мене ми е едно од омилените места, бев пред две години таму и годинава пак ќе одев, ама сменив план за Хрватска.

Јас одев во едно хотелче Одисеј, на главното "шеталиште" каде што се сите таверни, за цената е ОК со доручек.

Кафичи посебно не видов некои не знам што, јас сум мераклија на јадење повеќе :) ама затоа Левкас градот е на 10-15мин возење и таму имаш колку сакаш кафичи и остали ствари.

Ја имаш една од убавите плажи Милош (или Милос) на 15мин пешачење од самиот хотел, до кола не се иде, и сите убави плажи се јужно од самото место.

За паркинг е малце досадно, али хотелов имаше приватен паркинг, зашто зоната за пешачење до плажата е затворена за возила.

Мене ми е убаво автентично место.Со цените е мачце поскапо од другите места ама па и има зашто.

Јас кога прашував за цена цо хотелот за Јули беше 80евра за соба со доручек.

Ако нешто плус те интересира кажи.

Е неам поима кај ќе бидам сместен, т.е знам али незнам дал е хотелче или вила/апартман, знам за трособна цената беше околу 460-70 евра

Па ни го кажаа местово луѓе кои веќе повеќепати биле на Лефкада, и важело како мирно место и едно од неколкуте места кај што немало бранови, инаку по цел остров преовладувале големи бранови...

За кафичи такви работи и јас не се замарам многу, повеќе гледам да се одморам, али јеби га ќе ти пукне мурот па ќе сакаш да идеш на по некое узо, па валда околните ќе завршат работа

За паркинг ама баш ич не се замарам, тоа моите нека се замараат, мое е само да ги однесам од Скопје до таму и да ги вратам, ако сака колата нека е во море

Како стојат таверните со цени ти текнува или слабо ??

Тоа е тоа сеа за сеа ако ми текне друго нешто ќе ти пишам :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #3685 на: 08 Јуни 2015, 20:35:19 pm »
Преубавно е во Агиос Никитас.
Најубаво место во кое сум бил до сега. Најверојатно и оваа година таму ќе одам.

Иначе кога има бранови има секаде. Плажичето во Агиос Никитас се прави само пролаз ;D
Незнам за другите, јас многу сакам бранови и не можам да излезам од вода кога има.

Многу убаво мирно место. Ако ти се шета, палиш кола и одиш во Лефкас (главниот град). Убав му е градот.
Во лефкас имаш поубави маркети. Имаш и Лидл.
Исто така бензинските таму се најевтини и најдобри. Колку одиш надолу толку се поскапи.

Милос (Милош) плажа ти е одма после Агиос Никитас. До неа се стигнува пешки (имаш патоказ од кај хотелот, на плоштадчето) или со бродче од плажа.
Ако има и мали бранови, нема бродчиња.
За млад како тебе, Милос е измислена!
;D

Мене таа ми беше омилена плажа.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #3686 на: 08 Јуни 2015, 21:01:58 pm »
Повеќе ми е за плажата, да е океј и да нема некој карпишта у вода да си кршам нозе, ко на Градиште, Потпеш или Кадмо у Охрид, чим викате за Милос, таму ќе идеме...:)

8ца ти коа идеш, моиве планираат или 15 јули или 3ти август, ако идеш во некои од тие датуми, ќе се склопиме на по некое узо-пивце-гиро...:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #3687 на: 08 Јуни 2015, 21:02:39 pm »
Охрид има плажа?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #3688 на: 08 Јуни 2015, 21:04:18 pm »
Охрид има плажа?
Има кампови. Во Скопје. Собраниште и Владиште.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #3689 на: 08 Јуни 2015, 21:32:57 pm »

Охрид има плажа?

Викаат дека имаТ, ама имаТ снемано лујџе