Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1378913 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3690 на: 08 Јуни 2015, 22:24:04 pm »
Повеќе ми е за плажата, да е океј и да нема некој карпишта у вода да си кршам нозе, ко на Градиште, Потпеш или Кадмо у Охрид, чим викате за Милос, таму ќе идеме...:)

8ца ти коа идеш, моиве планираат или 15 јули или 3ти август, ако идеш во некои од тие датуми, ќе се склопиме на по некое узо-пивце-гиро...:)

Немаш проблеми со карпи во водата.
Морето ти е релативно длабоко и дното е тепсија. Нема ниту тревче ниту рипче.

Немам појма кога ќе одам (ако воопшто одам ;D ).
Некако гледам да биди.......... 20јули до 8 авг.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #3691 на: 09 Јуни 2015, 09:20:05 am »
Препорака за на вториот крак,планирам со кола да одам со лепшата половина така да нема потреба да има некој Wow ноќен живот,онака просечно.Му ја мислам мегу сарти мармарас или никити
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #3692 на: 09 Јуни 2015, 09:35:12 am »
Поради немање можност да се најде друштво за Лефкада.
Резервирано во Парга со поубавата половина од 1 Јули.
Гледав по нет има неколку плажи кои вредат да се посетат.
http://www.greeka.com/epirus/parga/parga-beaches.htm

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #3693 на: 09 Јуни 2015, 09:55:00 am »

Некој искуство со Лефкада, поточно Агиос Никитас???

Што е, како е, план е да се оди на 15ти јули со наша кола, ќе идеме фамилијарно со моите, сестра ми и зет ми(не сум будала да чмаам у Охрид со друштво), така да дајте опција некоја и за шеткарање, небарам дискотеки такви работи али кафич некој може, барам одмор а не да трескам глава од земја до 7 саат сабајле во дискотека

Рутата ми е Скопје-Игуменица-Лефкада, патарини има ли натаму ??? симнав сеа мишенко али неможам да видам ништо посебно, ако некој идел нека каже искуство

Мене ми е едно од омилените места, бев пред две години таму и годинава пак ќе одев, ама сменив план за Хрватска.

Јас одев во едно хотелче Одисеј, на главното "шеталиште" каде што се сите таверни, за цената е ОК со доручек.

Кафичи посебно не видов некои не знам што, јас сум мераклија на јадење повеќе :) ама затоа Левкас градот е на 10-15мин возење и таму имаш колку сакаш кафичи и остали ствари.

Ја имаш една од убавите плажи Милош (или Милос) на 15мин пешачење од самиот хотел, до кола не се иде, и сите убави плажи се јужно од самото место.

За паркинг е малце досадно, али хотелов имаше приватен паркинг, зашто зоната за пешачење до плажата е затворена за возила.

Мене ми е убаво автентично место.Со цените е мачце поскапо од другите места ама па и има зашто.

Јас кога прашував за цена цо хотелот за Јули беше 80евра за соба со доручек.

Ако нешто плус те интересира кажи.

Е неам поима кај ќе бидам сместен, т.е знам али незнам дал е хотелче или вила/апартман, знам за трособна цената беше околу 460-70 евра

Па ни го кажаа местово луѓе кои веќе повеќепати биле на Лефкада, и важело како мирно место и едно од неколкуте места кај што немало бранови, инаку по цел остров преовладувале големи бранови...

За кафичи такви работи и јас не се замарам многу, повеќе гледам да се одморам, али јеби га ќе ти пукне мурот па ќе сакаш да идеш на по некое узо, па валда околните ќе завршат работа

За паркинг ама баш ич не се замарам, тоа моите нека се замараат, мое е само да ги однесам од Скопје до таму и да ги вратам, ако сака колата нека е во море

Како стојат таверните со цени ти текнува или слабо ??

Тоа е тоа сеа за сеа ако ми текне друго нешто ќе ти пишам :D
Јас бев сместен во вилаваЧ http://www.elena-rooms.gr/
Не беше лошо, чисто со мала тераса, и ефтинко беше, доле имаш пекара за да не трчаш далеку по доручек, и вилава е на 50 тина метри од плажата.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #3694 на: 09 Јуни 2015, 10:27:26 am »

Тркни до Сивота, направете тура со бродче до Паксос, Антипаксос, Blue Lagune, Bella Vraka плажите. Инаку во Сивота го јадев едно од најубавите гира.

Отсутен koce1102

• Редовен
« Одговори #3695 на: 09 Јуни 2015, 11:06:36 am »

Тркни до Сивота, направете тура со бродче до Паксос, Антипаксос, Blue Lagune, Bella Vraka плажите. Инаку во Сивота го јадев едно од најубавите гира.
Планирано ми е до Sivota да изодам

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #3696 на: 09 Јуни 2015, 11:16:36 am »
Ова е Bella Vraka

Нормално, во живо не е до толку колоритно :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #3697 на: 09 Јуни 2015, 12:48:13 pm »
Препорака за на вториот крак,планирам со кола да одам со лепшата половина така да нема потреба да има некој Wow ноќен живот,онака просечно.Му ја мислам мегу сарти мармарас или никити

Никити ти е топ место. Бев лани, ќе одам пак годинава. Тивко навечер, има шеталиште да утепаш време. Плажа солидна, вода чиста.
Мармарас бев два пати на ексурзија лани, галама е многу и многу гужва ми се виде.
Сарти ти е ок место, само многу дува на плажа и знае да биде зафркнато и да ти лета чадор по плажа. Инаку ок место е.

Студио рентам во Никити рентам тука:
http://www.dafnistudios.gr/en/

Отсутен koce1102

• Редовен
« Одговори #3698 на: 09 Јуни 2015, 13:51:04 pm »
Ова е Bella Vraka

Нормално, во живо не е до толку колоритно :)
Јасно е тоа :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #3699 на: 09 Јуни 2015, 14:10:43 pm »

Никити ти е топ место. Бев лани, ќе одам пак годинава. Тивко навечер, има шеталиште да утепаш време. Плажа солидна, вода чиста.
Мармарас бев два пати на ексурзија лани, галама е многу и многу гужва ми се виде.
Сарти ти е ок место, само многу дува на плажа и знае да биде зафркнато и да ти лета чадор по плажа. Инаку ок место е.

Ако плажата во Никити ти е солидна, тркни до Karidi Beach на 10-12 км од Никити. Вреди.

Хинт: не се исклучувај од главниот пат на првиот знак за Вурвуру и Кариди, продолжи уште некој км па ќе имаш уште еден знак за Кариди.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
« Одговори #3700 на: 09 Јуни 2015, 14:19:26 pm »
И јас одам во Парга но крајот на јули 25 или 28.Трите плажи,Крионери,Писокрионери и Валтос се практично до самиот град,во план ми е да направам излет и до Саракинико и Лихнос.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #3701 на: 09 Јуни 2015, 14:31:48 pm »

Јас гледав нешто за неос мармарас http://www.booking.com/hotel/gr/egeon.sr.html 135 евра за 5 дена со клима(поради обврски) па здравје крај на август уште 7 дена

Ако плажата во Никити ти е солидна, тркни до Karidi Beach на 10-12 км од Никити. Вреди.

Хинт: не се исклучувај од главниот пат на првиот знак за Вурвуру и Кариди, продолжи уште некој км па ќе имаш уште еден знак за Кариди.
фала на совет ке ја посетам ветувам! :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #3702 на: 09 Јуни 2015, 14:53:25 pm »

Знам, лани бев 3-4 пати на таа плажа. Далеку подобра од плажата во Никити и вреди за сите пари. 

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #3703 на: 09 Јуни 2015, 15:00:21 pm »
Некое студио за Калитеа? По агенцииве нудат само 7 ноќевања што ми е непланирано! И кои плажи се убави на првиот крак да се посетат?

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #3704 на: 09 Јуни 2015, 15:38:01 pm »
Сите грција одите ? :)

Ја сончев брег планиран не сум бил бугарија 5години