Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 512468 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7359
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Како шо пишува на нивната страница и нема утка.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7429
Да не знае некој колку би чинеле давачките за да се порача од ЕУ. Станува збор за аудио засилувач, 25 × 8 × 16 cm, 1.5 kg, ако нешто игра улога, цена со испорака до МК, околу 270 евра.
Гледам испраќаат преку FedEx i UPS Express.

За ДДВ верувам ќе одат ~50ЕУР, меѓутоа другите давачки ме бунат.

Им пишав на овие од Краго дали може од било каде да се испорача со достава да е Германија или мора да е само од таму, или ако има некој клабер што доаѓа наваму...

270 евра * 1.09 царина * 1.18 ДДВ + 2000 денари лежарина и услуга за Федекс/УПС во Мк. До Краго може да нарачаш од било каде, со тоа што ако е надвор од ЕУ испраќачот ќе треба да платиш увозни давачки во Германија.
Дали си терал со давачки плаќање, како иде? Дали CraGo ја тераат процедурата или "лично треба да идеш до царинска испостава у пошта 2 у Берлин" на пример? :)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7359
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Гледај да платиш се однапред онлајн ако има таква опција, како шо имав порачувано од и-беј од UK во DE, преку ибеј однапред се плаќаш давачки и никој никаде не оди по шалтери.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2541
Да не знае некој колку би чинеле давачките за да се порача од ЕУ. Станува збор за аудио засилувач, 25 × 8 × 16 cm, 1.5 kg, ако нешто игра улога, цена со испорака до МК, околу 270 евра.
Гледам испраќаат преку FedEx i UPS Express.

За ДДВ верувам ќе одат ~50ЕУР, меѓутоа другите давачки ме бунат.

Им пишав на овие од Краго дали може од било каде да се испорача со достава да е Германија или мора да е само од таму, или ако има некој клабер што доаѓа наваму...

270 евра * 1.09 царина * 1.18 ДДВ + 2000 денари лежарина и услуга за Федекс/УПС во Мк. До Краго може да нарачаш од било каде, со тоа што ако е надвор од ЕУ испраќачот ќе треба да платиш увозни давачки во Германија.
Дали си терал со давачки плаќање, како иде? Дали CraGo ја тераат процедурата или "лично треба да идеш до царинска испостава у пошта 2 у Берлин" на пример? :)

Со UPS имав пратка од Британија до кај нив, чим ја испроцесираа на царина ми стигна само линк за да платам онлајн. Нит документи требаше да се пратат и ништо. Во понормални држави функционира царината и си ја гледаат фактурата што е прикачена на пратката, и не те замараат, за разлика од кај нас.

Присутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3929
Кај нас најефтино и најфункционално е со UPS.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15223
  • Пудингот на шоферството
А УПС е најскап.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2541
Кај нас најефтино и најфункционално е со UPS.

DHL Express се убедливо најдобрите. 1500 денари лежарина, најефтина од сите, најбрзо процесираат царина (во рок од 1 ден од поднесување документи) и си имаат свој онлајн систем за прикачување документи и плаќање со картичка.

UPS/ИнТиме се најспори и најскапи, мислам дека 3000 денари е лежарина по ново, и плус пратките ги обележуваат како доставени откако ќе им дадеш полномошно, што може да те заебе ако треба било каков dispute да отвориш.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 328
Autodoc купон за 10%. BC233445036

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4172
Сега прв пат нарачував со достав преку CraGo и за сега добро оди. Ставаш твое име нивна адреса и име на компанија CraGo во адресата за испорака, а за наплата  својата лична адреса. Им пишуваш на WhatsUp на Crago и од нив добиваш инфо да се регистрираш. Пакетот им стигнал вчера и веднаш ми пратија емајл со слика и линк да закачам фактура. 

Уште нема стигнато до овде но логиката вели дека кога ќе ми го достават пари на рака треба да им дадам.

Стигна порачката без стрес, без јавувања по телефони и прашување по маилови. Како е опишано така работи. Стигна пакетот  - пари на рака.