Мене од Египет иако целиот го прошетав, врв ми беше хотелот плажата, и топлата морска вода и рибите што ти пливаат околу тебе во најбољи бои. Како во аквариум да седиш. Преубаво. Ем на термостатот прочитав 51 степен, а стварно не се осеќа. Јас немаше да речам дека е над 45-46, рецимо. Шарм ел шеик секако. Шетањата се повеќе заради понежната половина, инаку било кое машко само оставо го на плажа и 30 степени вода во море... Беспари пиење и јадење цело време, и ти се шета типче со Хајнекен во мраз секој пола саат. Немат шчо појќе.
Многу луѓе го гледаат Египет како за во Ноември, ама не е тоа тоа. Треба да се иде јули август, за да го доживееш Египет. Библиски топло, а во сите автобуси и затворени простории, авиони и таксиња внатре е под 18. Значи БРАВО!!! Во автобусот што идеше на турите каде што стоеше саат имаше термометар - влагаш од 50 на 20 и те мава една невидена прекрасност и си се возиш до пизд* материне и гледаш... 20, 19, 18 ( и си викам ќе застане тука)... 17... 16... 15!!! ЛЕЛЕЕЕЕЕ!!!! Уживање!!!
Значи термостатите на климите во собите идеа до 12 степени! Е ако тоа не е закон незнам што е!!! А ако дојде послуга во соба да зачисти и ти СИ ГО ИЗГАСИЛ КЛИМА УРЕДОТ (и си искочил) они ќе го упалат! За кога ќе се вратиш да е мраз! Цело време сите клими им се упалени. А и логично кога беспари е све.
Такси земаш до каде сакаш и стои на таксиметар 1, после пола саат 2. Стигаме. Дечко 2 долара. Викам може 2 евра? Може. Фала пријатно.
Даваш 10 евра на послугата на почеток и уште десет после некој ден, и како бог се понашаш!
Фантастично. Вреди да се даде и некој денар плус, ако си во ол инклузиф нема да потрошиш евро. Само за екскурзии, ако сакаш да одиш.