Препорака за на вториот крак,планирам со кола да одам со лепшата половина така да нема потреба да има некој Wow ноќен живот,онака просечно.Му ја мислам мегу сарти мармарас или никити
јас пред 2 лета бев во Неа Мармарас,од 20-27ми август,35 еур плаќав за студио.Сместени бевме скоро на крај од местото,према фудбалското игралиште,и би ти препорачал во тој дел да се сместиш.Блиску си до плажата,има доста место за паркирање,порамно е таму,не треба да идеш нагоре надоле,пошто на топло време мачно е.Еве ти мапа каде бев ја сместен 40.090781, 23.788668
Живо е местото навечер,во центарот да го речам,има што да се прави,и да се прошета,и да се седне на кафе,пивче,па и да се оди во бар,те ноќен клуб.На плажа цените се доста приступачни,поефтино од прв крак,ама ако си со кола,а препорачувам така да идеш,да го прошеташ цел полуостров,посебно Каламици,Порто Куф(в)о,Портокали Бич,па и Торони на релакс сунчање и одмарање.Сигурно има уште места,ја ова посетив и многу сум задоволен од цел одмор како си поминавме.