Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 528688 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #1320 на: 19 Ноември 2013, 21:14:17 pm »

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1399
  • Велешанче
« Одговори #1321 на: 19 Ноември 2013, 21:23:23 pm »
Ова е за Битола кога се одеше  :)
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #1322 на: 19 Ноември 2013, 23:48:49 pm »
Одлично видео. Браво!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1323 на: 20 Ноември 2013, 01:40:15 am »
videovo e super !

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #1324 на: 20 Ноември 2013, 09:54:42 am »
Групнава фотка ви е одлична. Браво!

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1399
  • Велешанче
« Одговори #1325 на: 20 Ноември 2013, 10:51:38 am »
Благодариме само ни фали по едно кар клуб стикерче
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1326 на: 20 Ноември 2013, 12:27:40 pm »
Види сеа, ја со фичо сум се научил да "возам" на 13 години и никогаш нема да го гледам како крш т.е на ни една стара кола не гледам како крш за разлика од некој
Јас на старите коли гледам како железо кое му пркоси на времето, железо без кое не се можело пред 30тина и повеќе години, како една легенда
А олдтајмерите како олдтајмери не се дрифтање, горење ламели и курчење, тоа е непочит кон колата која те носела на лекар кога си бил болен, кога ги возела твоите пред да се родиш
Олдтајмерите се за уживање, да го запалиш и да го слушаш. Првото палење со саух, неколку пати на туража и малце верглање па дур да загрее моторот ја бришеш од прашина седнуваш и возиш

Вака збориш ама да мора да бираш од мерцедесот и фичото не би имал дилема ни 2 секунди :D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #1327 на: 20 Ноември 2013, 12:42:57 pm »
па не би се сложил.........мерцедесот нема што нема, нуди комоција, уживање, со него можеш да се курчиш и све што сакаш
ама па одржувањето на таква кола е скапо. Пример една спона што ја сменивме беше 80 евра, уље за мењач е 38 евра литар, една гума 200 евра, недај боже да се расипе нешто од електроника.............
а пак фичото.....све ќе му смениш за 300 евра и сигурно ќе се отиде кај што мерцедесов нема да ја помине првата дупка
пример кај што ми е куќата во волково мерцедесот неможе да се качи пошто не е асфалтирано е целиот пат е прилично нерамен
очигледно ти немаш мерак на стара кола, а кадетот си го возел пошто си немал друга кола.....

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1328 на: 20 Ноември 2013, 12:44:46 pm »
Имав спарк лс 1.0 2008 али споредено со кадетот може да се каже дека спаркот беше доста полош.

Инаку имам мерак на стара кола ама на фичо никако :D А и немам мерак да чепкам во неа и да си губам време. Поправо би работел нешто друго и она за што ме бива па со заработеното би си купил кола отколку од рѓа да правам нешто.
« Последно менување: 20 Ноември 2013, 12:58:30 pm kimi makedonski »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
« Одговори #1329 на: 20 Ноември 2013, 23:35:03 pm »
Ти работи си тоа што ти се работи, само немој да солиш памет на Пецони за задоволство во работењето на неговите стари коли.
Ако тебе те одмара програмирањето (или што и да ти е струката), мене и Пецо не одмара чепкање по и низ и во кола. :)
Секој си има свое психичко одмаралиште.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1330 на: 20 Ноември 2013, 23:52:35 pm »
Ми беше и мене интересно само пред година дена али како созреваш сфаќаш дека од тоа нема корист и баталуваш па се фокусираш на покорисни работи. Сигурно уште не пукаш петарди за нова година како кога си бил дете? А тогаш главно беше кој повеќе петарди ќе однесе на прославата. Се надевам ја разбираш поентата.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1331 на: 20 Ноември 2013, 23:58:11 pm »
Мене шубе ми е да средувам некое скапано/зарѓано олдтајмерче.

Ете убаво е како на дарк и 2фаст голфчињата, како што знам не беа никаде скапани и зарѓани и знаеш дека си ги средил и ќе тераат уште милион години.

Можда и скапаното нема да покаже уште долго време ако се среди убаво, ама како што барам влакно во јајце, има во сон да ме прогонува рѓата. ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1332 на: 21 Ноември 2013, 00:02:42 am »
Основна лекција која треба да ја научеш кога се вклучуваш во сообраќај е да не се грижиш премногу за колата. Бидејќи кола која активно се вози нормално е да има гребаници и недостатоци. Ти да пазеш друг ќе ти ја закачи на паркинг или ќе ти зарие врата во крило и слично. Затоа треба само релаксирано.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
« Одговори #1333 на: 21 Ноември 2013, 00:06:39 am »
Ми беше и мене интересно само пред година дена али како созреваш сфаќаш дека од тоа нема корист и баталуваш па се фокусираш на покорисни работи. Сигурно уште не пукаш петарди за нова година како кога си бил дете? А тогаш главно беше кој повеќе петарди ќе однесе на прославата. Се надевам ја разбираш поентата.

Се надевам ти сфаќаш дека за некого тоа е хоби, личен ќеиф. Твоето мислење околу нешто е можеби сосема неприфатливо за други од "икс" причини, и нормално, можно е и обратно сценарио. Затоа треба малку и да се има осет при изразување.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #1334 на: 21 Ноември 2013, 00:16:12 am »
Мене шубе ми е да средувам некое скапано/зарѓано олдтајмерче.

Ете убаво е како на дарк и 2фаст голфчињата, како што знам не беа никаде скапани и зарѓани и знаеш дека си ги средил и ќе тераат уште милион години.

Можда и скапаното нема да покаже уште долго време ако се среди убаво, ама како што барам влакно во јајце, има во сон да ме прогонува рѓата. ;D

Значи твоја кола ако појави р'ѓа на полумесец ја носиш во одпад ?

Не ти ја сваќам поентата на муабетот, бидејки кола ко кола е метал и нормално е да појави р'ѓа и да скапи. Скапаното се сечи и одстранува, а на негово место се става ново парче лим и соодветно се заштитува со средства наменети за таа работа и добиваш ,,нов,, дел.

Шо има да те да те прогонува во сон тука?
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D