Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 528478 пати)

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #1305 на: 18 Ноември 2013, 21:49:47 pm »
Јас би рекол пиши попе една куќа улај луѓе !

Не можи да си нормален ако се расправаш со стари ,,каначки", сепак тоа е еден начин на дружба со кој се запознаваме меѓусебно и шириме пријателства :D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #1306 на: 18 Ноември 2013, 22:42:01 pm »
Потврдувам за баже од велес. Го запознав пред некое време на велешко бев јас со кадетот на прошетка и случајно имаше таму некоја група од велес со олдтајмери па свртевме една софра и пар муабети. После идевме за каменица на изложбата заедно и во прилеп се видовме а на питијадата во велес испадна тој порано од свадба па божем на кратко да се видиме и кај него заседнавме до касно вечерта со муабети за коли па во гаражата кај него гледавме делови и така. Вчера беше Баже во Штип.

не зборам ја за кафани, со секој можеш да јадеш и пиеш...

Јас би рекол пиши попе една куќа улај луѓе !

Не можи да си нормален ако се расправаш со стари ,,каначки", сепак тоа е еден начин на дружба со кој се запознаваме меѓусебно и шириме пријателства :D

ова сигурно ти е од Борче од Крклино, он сам си вика дека е улав :)
бтв. не е тоа улавост јас би го рекол хоби или пасија
некој збира саати, некој збира колички, некој игра кладилница, некој секоја вечер е пијан, некои тропа на апарати, некој фрла пари за компјутери...........и да не набројувам
секој си има нешто што на некој начин го опушта и го трга од секојдневните проблеми

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #1307 на: 18 Ноември 2013, 22:48:44 pm »
Не го познавам Борче, ама често некој ми спомнува дека сум ненормален ... не сум бил на доктур сеуште :D

Иначе да то е занимација и релаксација за мене, како шо рече секој со своето хоби :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #1308 на: 18 Ноември 2013, 22:53:19 pm »
и мене многу ми рекле дека не сум, па ја одма со контра ударац им идам :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1309 на: 18 Ноември 2013, 23:17:08 pm »
Па реално покрај таков мерцедес да погледнеш крш како фичо. Мислам дека фичото го користиш само за да сфатиш колку си среќен што немораш да го возеш тоа секој ден туку имаш нешто право добро. И јас го сакам кадетот ама толку трае меракот година две. Еве две години откако положив и пројдов речиси се што може да се доживее со кадетот дрифтови горење гуми и ламела шетање со женски или пак возење сам на релации 100+км чисто за да се извозам сега веќе сфаќам дека е време да продолжам понатаму и кадетот конечно да го паркирам во гаража на заслужен одмор. Ми мина меракот целосно. Не би го продал али и не би го возел секој ден ако можам да возам кола која е понова 30 години има дупло повеќе коњски сили АБС и ЕПС со 6 воздушни перничиња, клима и серво притоа автоматик да немораш да се замараш и менеш брзини. Дефинитивно го напуштам боемскиот олдтајмерски живот :D Додуша никогаш и не сум бил некој хардкор тип за олдтајмери бидејќи никогаш не сум си извалал раце со масло и појма немам како функционира се тоа :D

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #1310 на: 18 Ноември 2013, 23:31:52 pm »
Види сеа, ја со фичо сум се научил да "возам" на 13 години и никогаш нема да го гледам како крш т.е на ни една стара кола не гледам како крш за разлика од некој
Јас на старите коли гледам како железо кое му пркоси на времето, железо без кое не се можело пред 30тина и повеќе години, како една легенда
А олдтајмерите како олдтајмери не се дрифтање, горење ламели и курчење, тоа е непочит кон колата која те носела на лекар кога си бил болен, кога ги возела твоите пред да се родиш
Олдтајмерите се за уживање, да го запалиш и да го слушаш. Првото палење со саух, неколку пати на туража и малце верглање па дур да загрее моторот ја бришеш од прашина седнуваш и возиш

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1311 на: 19 Ноември 2013, 00:01:21 am »
Кими ти си џелат на таа кола! не те знам ама по муабетов што го напраи сеа ти не ја заслужуваш! Пецо...ситуацијата што ја објасни пред малку е само вовед....Ма да ја налетав и на многу добри деца :)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
« Одговори #1312 на: 19 Ноември 2013, 00:07:24 am »
Не си ја видел колата на кими. Можеби еден од најзачуваните опел е.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1313 на: 19 Ноември 2013, 00:15:31 am »
Дај боже да е така :)

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1314 на: 19 Ноември 2013, 00:24:17 am »
Јас сум го видел со свои очи и сум седнал во него.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1315 на: 19 Ноември 2013, 00:25:02 am »
Види сеа, ја со фичо сум се научил да "возам" на 13 години и никогаш нема да го гледам како крш т.е на ни една стара кола не гледам како крш за разлика од некој
Јас на старите коли гледам како железо кое му пркоси на времето, железо без кое не се можело пред 30тина и повеќе години, како една легенда
А олдтајмерите како олдтајмери не се дрифтање, горење ламели и курчење, тоа е непочит кон колата која те носела на лекар кога си бил болен, кога ги возела твоите пред да се родиш
Олдтајмерите се за уживање, да го запалиш и да го слушаш. Првото палење со саух, неколку пати на туража и малце верглање па дур да загрее моторот ја бришеш од прашина седнуваш и возиш

Oldtimer e za keif. Bas taka i se cuva i pazi kako oci.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #1316 на: 19 Ноември 2013, 00:29:46 am »

New blood of old school

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1317 на: 19 Ноември 2013, 01:18:57 am »

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #1318 на: 19 Ноември 2013, 10:46:52 am »
Често ја гледам низ град ја вози млад дечко беше ученик во техничко прекрасно е средена детето има голем кеф кон неа но незнам зошто му текна да ја продаде... :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1399
  • Велешанче
« Одговори #1319 на: 19 Ноември 2013, 21:02:55 pm »
Еве некој слики од ,,Kings of the streets'' од Прилеп кога бевме :
Еве некои шо сликавме за натаму :

Еве некои од таму :

Еве и на враќање шо напраивме една фотосесија :

И за крај тимот на ,,Kings of the streets'' :

Поздрав..  :)