На времето ме советуваа за југото да осигурам стакло и да ја скршам...
Поминаа неколку месеци и никако да соберам храброст за далаверата
Им текнало на двајца колеги (кога ѓаволот нема работа) да гаѓаат со каменчиња по верверичка...и ми доаѓаат како попарени, ќе ми купеле, ќе ми плателе...нормално, малку ги дупев, пошто не ми го знаеја планот
ми ја олеснија работата.
Неколку години подоцна го купив Типото, и од што веќе бев махер за коли, не ги проверив метлиците. По 2 денаоткако го купив, на дожд убаво ја истружив шофершајбната и тоа у видно поле. Прво набавив нови брисачи (огин и пламен за Типото) и кога се спремав да барам ново стакло, ми се јавува претходниот сопственик, заборавил да ми каже дека стаклата се осигурани и да поминам за полисата (ако добро се сеќавам).
Повторно ме советуваа да ја ѕвекнам, бидејки имало шанси да не ја признаат штетата. На работа, вртевме сучевме, со колегите, со чеканче, со свекица, со камен, никако да ја скршиме
По неколку недели скокнав до ЗизиТоп, колата доле на паркингот у Беверли, на одење за накај дома гледам лежи шише од пиво кај брисачите, влегувам у кола и гледам рсната шофершајбната. Тооо мајсторе, кога сака, сака
Ебати криминалците ко мене