Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3888792 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Значи статистика со сообраќајки над 120 км.

Дали кога ќе ја намалиш брзината под 120 уз вожња врзуваш појас, па кога ќе убрзаш пак го вадиш? Или цело време си цепаш без појас кога си на автопат?

Тоа уствари ми е поентата.

поентата ти е невалидна и треба да престанеш со таа поента. Некое неискусно дете што иначе те респектира може те чита и може ќе помисли дека стварно е боље да вози без појас на автопат! Разбираш? Не е само твоја работа!

Иначе статистиките за појас се доста извештачени.

Што сакаш со ова да кажеш? Дека линковите кои ги пушти Tommy содржат неточни податоци?

(Пред да почнеш со пишување на духовитиот одговор без содржина, обрни внимание дека ти поставувам две КОНКРЕТНИ прашања на кои очекувам КОНКРЕТЕН одговор, во овој формат:

На првото прашање можни одговори „да, врзувам појас уз вожња чим успорам“ или „не, кога сум на автопат не врзувам појас никогаш“, а на второто прашање можни одговори се „линковите на tommy содржат неточни податоци“ или „линковите на tommy содржат точни податоци“)

Уште еднаш ќе пробам иако си досаден.

120 ја кажувам како некоја си граница, на пример взам на автопат со различни услови АМА ретко возам 120, или сум 150+ или 100- , и затоа мене ми е таа некоја граница. Не сум удлабочен толку во тоа вади- ставај кајш. Башка прашањава ти се дали али знаат дома дека си хомосексуалец, одговор со ДА и НЕ :D :D .

Иначе децана кои може да се заебат треба првин да научат да возат пред да возат со големи брзини, па последабидат доволно искусни да знаат што треба да прават. Ако така е ко што збориш пола теми треба да се избришат. Имаме кар клуб дрифт тема побогу.

За статистиката на Томи е точна, немам никакви информации дека е грешна. Моето лично мислење дека некој ко што си ти ја вештачи малце. Што е ок, да се добие слика ко на сценарискине клипови.

Затоа дека педери само врзувале појас назад не знам, не сум видел. Знам дека никој не врзува, може на деца само ставаат.

Отсутен Chlink

• Легенда
Секако дека е негово право, но и обврска како возач да внимава и на правилата, прописите и на другите.

Јас никогаш не сум предизвикал сообраќајка, и секогаш внимавам на другите. Зараи невниманието на другите мои пријатели загинаа, под моја рака. Ама не беше ради кајшот. Беше ради пијан заспан возач кој ми влезе дирекно у мене. Кајшот нема врска. Тој е само за мене.  

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ме мрзи да објаснувам... делумно си во право да речеме.. но делумно... има и зошто, ама уморен сум од вакви дискусии... во принцип почитувам сообраќајни закони... и тоа многу ги почитувам.. треба да се почитуваат и борец сум за истите.. но не вака на овој начин на кој што ти правиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Јас никогаш не сум предизвикал сообраќајка, и секогаш внимавам на другите.

1. Toa што до сега не си предизвикал не е гаранција и дека нема. Секогаш има прв пат.

2. Не можеш секогаш да внимаваш на другите! Не е се во твоја контрола! Ако ти искочи некој у твоја лента позади кривина (дрогиран и вози 170)?

Кајшот нема врска. Тој е само за мене.  

Глупости. Твојот каиш ги штити сите кои се у колата, а не само тебе.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Секако дека е негово право, но и обврска како возач да внимава и на правилата, прописите и на другите.

Јас никогаш не сум предизвикал сообраќајка, и секогаш внимавам на другите. Зараи невниманието на другите мои пријатели загинаа, под моја рака. Ама не беше ради кајшот. Беше ради пијан заспан возач кој ми влезе дирекно у мене. Кајшот нема врска. Тој е само за мене.  

Никој не рекол дека си предизвикал. Тука сме да се советуваме, да НЕ ДОЈДЕ до тоа.
А според наметнатава аналогија, пијаниот ИМАЛ СОПСТВЕНО ПРАВО да вози пијан?!

Немојте бре луѓе.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
На куклава раце не и држат, тука ако беше човек без проблем е се задржеше.

facepalm

Отсутен Chlink

• Легенда
@Marijan
Зборевме за мене. И моето неврзување појас. Моето неврзување појас никого не загрозува. Немојте ко деца да се докажуваме за глупости. Онoј Миле види го одлепил ебате :D :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
ne site ja sledat temava. i jas sum protiv prostakluk i sekoe neodgovorno odnesuvanje na patot. patot ne e vas, odnesuvajte se kako sto sakate DOMA!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

ај и ова објасни ми КАКО???? ке ми го посочиш видеото од погоре? јас сум возач скоро 20 години и таква сообраќајка до сега не сум нити видел нити чул.. она е горе е сценарио и шансите такво нешто да се деси се 1 према биљарда... а толку нема жители на планетава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

ај и ова објасни ми КАКО???? ке ми го посочиш видеото од погоре? јас сум возач скоро 20 години и таква сообраќајка до сега не сум нити видел нити чул.. она е горе е сценарио и шансите такво нешто да се деси се 1 према биљарда... а толку нема жители на планетава...

При секое тумбање секој кој не е врзан е опасност за сите други во колата. Макар сите биле врзани, доволно е еден да не е и да се деси масакр.

Отсутен Chlink

• Легенда
Аиии хиени еј! :D :D

Филип тоа не се случува....

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5385
И сеа? Члинк си го кажа неговото над 120 си го одврзува појасот и ќе си го одврзува. Мислиш дека ти ќе го натераш да го смени ставот?

Отсутен Chlink

• Легенда
ne site ja sledat temava. i jas sum protiv prostakluk i sekoe neodgovorno odnesuvanje na patot. patot ne e vas, odnesuvajte se kako sto sakate DOMA!

Ова за мене ти е наменето?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
кажи ми филип... колку тумбања на возила си видел до сега во твојот живот? не по филмови и вести, туку колку си видел на пример на јутјуб може... јас ке ти најдам миљон видеа каде возило што се тумба патниците излетуваат надвор низ прозорите или вратите...

тумбање е ротирачко движење (цинтрифугална сила) во кое по инерција патниците во возилото се лапат на стаклата и вратите, бидеји тоа е инертно движење... тоа ти е исто како центрифугата на веш машината.. чим поче ротирање алиштата тежнеат да се залепат на зидовите од бубањот. како јас кој што сум залапен со инерција на врата сум опасност за другите?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Ајде... почна физика и хемија во темава..

Ај олабавете се малку, и без лични препукувања.