Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3902195 пати)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
@filipv:
Не се секирај друже, дали некој од нас направил сообракајка и лежел во болница така што ке јаде и пие БЕЗПАРИ, или нема да направи сообракајка, ти ке плакаш ДАНОК...
целата разлика е што ке ИМА ПОМАЛКУ ЗА ОНИЕ КОИ СТАВААТ ВО ЏЕБ (но тоа помалку они нема ни да го приметат)...

П.С. ако имам кола која вози 350, и ако сакам ке ја возам 350, и ако изгинам е МОЈ ПРОБЛЕМ... а ти плакај после за што и да сакаш тамо...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Филип проблемот е што не дебатираш,наметнуваш свое мислење..

да се врзува појас на автопат е мое мислење?

да бе друже... ЛИЧНО ТВОЕ МИСЛЕЊЕ... ти како мислиш дека треба така прави... остави ти закони ова-она... ако ти мислиш дека треба да врзуваш појас врзи го... ако ти мислиш дека не треба, не го врзувај...

значи дали треба да врзаш или не појас, дали треба да возиш 120 или 220 е личен избор и по сосптвено убедување и мислење... затоа еднаш се кажува и евентуално втор пат дава совет.. се што побројно повторувањето и убедувањето за вакви работи преоѓа се повеќе во наметнување на сваќања...

еве, колку да ти доловам сатисфакција лична.. и јас мислам дека треба да се носи појас и тоа РЕДОВНО... на децата мои кога идеме негде само им пискам каишите да ги закачат, а они стално ке измислат нешто за да ги откачат и ја пак ке спискам и па ке ги закачат... и сопругата моја редовно си го носи каишот.. и јас мислам дека треба да се носи каишот... ама погоди што? јас не носам каиш.. како куче врзано се осеќам... значи тоа е мое мислење и сваќање... крај на муабетот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7612
П.С. ако имам кола која вози 350, и ако сакам ке ја возам 350, и ако изгинам е МОЈ ПРОБЛЕМ... а ти плакај после за што и да сакаш тамо...

На ова ќе ти реплицира : Ај ти што ќе изгиниеш, и други ќе повлечеш со тебе бла бла бла... муабетов е бунар без дно/
Секој со свои размислувања.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift

На ова ќе ти реплицира : Ај ти што ќе изгиниеш, и други ќе повлечеш со тебе бла бла бла... муабетов е бунар без дно/
Секој со свои размислувања.

Абе ако така размислуваме, некаде во светов на некој ке му падне саксија на глава и ке го утепа, некаде керамида и слично... Јас тоа го викам Bad Luck за оние другите, ја ли сум крив што баш тогаш се нашле тамо ? :D :D :D
хахахахах темава стварно нема да има крај ако продолжиме со ова темпо :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55246
  • Махер
@filipv:
Не се секирај друже, дали некој од нас направил сообракајка и лежел во болница така што ке јаде и пие БЕЗПАРИ, или нема да направи сообракајка, ти ке плакаш ДАНОК...
целата разлика е што ке ИМА ПОМАЛКУ ЗА ОНИЕ КОИ СТАВААТ ВО ЏЕБ (но тоа помалку они нема ни да го приметат)...

Ако имаш кола што иде 350 и не ја возиш 350, треба данок да плаќаш.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
МОже и да не се почитување мислење, не е фрка толку ама а се колне и вреѓа мислам дека се коси и со благите закони на форумов.

Иначе да не се смета дека сум некој кој три пати во кола влегол. Јас сум возач и сум раотел како возач, имам доста километри и коли сменето, имам 6 години малте не спиено во возило, пвеќе во кола него пешки. Што значи дека имам право да си изградам мислење за самиот себе што е подобро.

Отсутен Chlink

• Легенда
После муабетот со Филип се најдов у песнава жими се. Ако вака звучи и Филип може ќе ставам појас, за да престане :D :D :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7799
Ако не носите појас заради вас, направете го тоа за оние со кои сте во колата...

Неколкуте луѓе кои се извадиле без појас, не можат да ги надминат иљадниците кои се спасиле со појас...
Мислам дека и статистиката би можела да ме поткрепи со факти.

Отсутен Chlink

• Легенда
Сценарија се ова, најди статистика. Башка појас за задно седиште никој не користи. Ниту Филип. Не сум слушнал за случај каде патникот го убива другиот со глава.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7799
Сценарија се ова, најди статистика. Башка појас за задно седиште никој не користи. Ниту Филип. Не сум слушнал за случај каде патникот го убива другиот со глава.

There were 9,859 head-on collisions involving 19,718 passenger cars and drivers. Air bag deployment reduced mortality 63% (crude odds ratio (OR) = 0.37, 95% confidence interval (CI): 0.32, 0.42), while lap-shoulder belt use reduced mortality 72% (OR = 0.28, 95% CI: 0.25, 0.31). In a conditional logistic model that adjusted for vehicle (rollover, weight, age) and driver (age, sex) factors, air bags (OR = 0.71, 95% CI: 0.58, 0.87) and any combination of seat belts (OR = 0.25, 95% CI: 0.22, 0.29) were both associated with reduced mortality. Combined air bag and seat belt use reduced mortality by more than 80% (OR = 0.18, 95% CI: 0.13, 0.25). Thus, this study confirms the independent effect of air bags and seat belts in reducing mortality.

Извор
http://aje.oxfordjournals.org/content/153/3/219.full

Повели и за излетувањето, статистика и сценарио.

Ejection from the vehicle is one of the most injurious events that can happen to a person in a crash.  In fatal crashes in 2008, 77% of passenger vehicle occupants who were totally ejected from the vehicle were killed.
Извор.
http://www.noys.org/seat_belt_statistics.aspx

Отсутен Chlink

• Легенда
Ја знам статистикава ама земи ја брзината во предвид и ќе дојде од прилика пола пола. Значи статистика со сообраќајки над 120 км. Тоа уствари ми е поентата. Иначе статистиките за појас се доста извештачени.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Значи статистика со сообраќајки над 120 км.

Дали кога ќе ја намалиш брзината под 120 уз вожња врзуваш појас, па кога ќе убрзаш пак го вадиш? Или цело време си цепаш без појас кога си на автопат?

Тоа уствари ми е поентата.

поентата ти е невалидна и треба да престанеш со таа поента. Некое неискусно дете што иначе те респектира може те чита и може ќе помисли дека стварно е боље да вози без појас на автопат! Разбираш? Не е само твоја работа!

Иначе статистиките за појас се доста извештачени.

Што сакаш со ова да кажеш? Дека линковите кои ги пушти Tommy содржат неточни податоци?

(Пред да почнеш со пишување на духовитиот одговор без содржина, обрни внимание дека ти поставувам две КОНКРЕТНИ прашања на кои очекувам КОНКРЕТЕН одговор, во овој формат:

На првото прашање можни одговори „да, врзувам појас уз вожња чим успорам“ или „не, кога сум на автопат не врзувам појас никогаш“, а на второто прашање можни одговори се „линковите на tommy содржат неточни податоци“ или „линковите на tommy содржат точни податоци“)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44974
  • Il Moderatore
@Chlink, А на децата во кола ќе им го одврзуваш појасот на автопат кога ќе се возите?

Без:

Со:

И те молам, види го ова на крај:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Без:

Две фрактури на череп (патник позади и возач напред) плус дузина хематоми. Зошто? Затоа што само педери се врзуваат кога седат позади.

Отсутен Chlink

• Легенда
Симо овој спие бе, седи го даго ебе некој. Што сакаш да му се деси?
« Последно менување: 10 Декември 2012, 10:21:45 am zeroSignal »