Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1813805 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
„But as a new study published in the Journal of the National Cancer Institute makes painfully clear, as a treatment for cancer, alternative medicine does not cure; it kills.“

„After five years, 78.3% of subjects who received conventional treatments were still alive, compared to only 54.7% of subjects who used alternative medicine. Even more startling, breast cancer patients who used alternative medicine were five times more likely to die. Colorectal cancer patients were four times more likely to die. Lung cancer patients were twice as likely to die. “

http://www.realclearscience.com/quick_and_clear_science/2017/08/14/alternative_medicine_kills_cancer_patients_study_finds.html

Многу фино напиша @filipv тука пред некое време. Да функционираше, алтернативната медицина ќе се викаше медицина.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Дечки имам израсток на ноктот во палецот на десната нога ме боли ме корни особено ако го допрам местото, чаре?
Кааков израсток? Чир ли?

Прво ќе капнеш прополис неколку капки, па ќе го намачкаш местото со пчелин восок. После ќе го покриеш со лист од тегавец и ќе го стегнеш со фластер. Истото ќе го правиш насабајле и навечер и после 3 дена ќе ти помине без трага ако е чир и гнои.

Јас така се спасив иначе под нож ќе требаше.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Прашање: Место за опоравување на кичма?

Веќе дооолго време имам сериозни болки во кичма. Некој добар масер/ка во Скопје?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Моја препорака за Серџо.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
Прашање: Место за опоравување на кичма?

Веќе дооолго време имам сериозни болки во кичма. Некој добар масер/ка во Скопје?
Порано во Завод за рехабилитација, во Козле, имаше многу добри физиотерапевти. Можда и уште има, пробај таму

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Моја препорака за Серџо.

Серџо из? Телефон, локација...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Серџо: 070 973479, Лисиче.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Најдов :) гледам имало и Групер.

Супер одговара таман блиску е.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Дечки пaзете сo јaдењaвa пo сендвичaриве и кaфaниве, вчерa зaвршив нa инфективнa сo 2 инфузии. Дoдекa седев тaму имaa применo нaјмaлку 5 случaеви труење сo хрaнa, бaшкa имaлo периoдoв некoј стoмaчен вирус сo пoврaќaњa, темперaтурa, грoзницa...
Oтидoв нaкaј 8 ипoл вечертa, дo 2 пo пoлнoќ зaвршив, мнoгу пaциенти имaше.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Кај јадеше?

Sent from my Lenovo TB2-X30F using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Мaлку е кoмплицирaнo дa тврдaм, бидејќи викендoв бев дo Дoјрaн. Мaлиoт у сaбoтaтa се истури oд пoврaќaње и прoлив, aмa зa среќa еднa нoќ гo држеше. Женaвa јa фaти вчерa сaбaјлетo, мене вчерa вечертa, шурaвa дури денес. И мoите беa aмa ене дa не ги зaречaм oк се, инaче вечерaвме вo Фук-Тaк, сaмo пaк ќе речaм немoжaм дa пoтврдaм oд штo ни е тoчнo.
Вчерa едни срби-фaмилијa кaжувaa бaш зa некoјa ДМ кaфaнa кaј зooлoшкa, демек oд тaму се зaтруле.
Еве бaш сеa нa МТВ1 кaжувaaт.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
Мене саботата и неделата ме искина пролив и повраќање, немав сила да мрднам од кревет секое зглобче ме болеше. Јадев само дома и тоа исто со сите други така да вајда има некој вирус..

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Oстaј, вaкa не ми билo кoгa бев пубертетлијa и се прoтурaв oд пиење.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.