Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615831 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Еден случај во Германија е leading cause of death?

:)

1 во Германија, 1 во Португалија, 3 во Италија, 31 во Романија, и така натака..

Ама ако веќе се нафати човек да прогугула барем малце од малце..

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs286/en/

- Measles is one of the leading causes of death among young children even though a safe and cost-effective vaccine is available.
- In 2015, there were 134 200 measles deaths globally – about 367 deaths every day or 15 deaths every hour.
- Measles vaccination resulted in a 79% drop in measles deaths between 2000 and 2015 worldwide.

Ама не.. Ние подобро знаеме.

This is why we can't have nice things.

Edit: Го цитирав Howitz место Тишлауфер :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Ако се нафати да прогугла, ќе те критикуваат дека само од интернет ти е знаењето, шприц не си фатил во рака за да знаеш :P :
Цитат
In 2011, the WHO estimated that 158,000 deaths were caused by measles. This is down from 630,000 deaths in 1990.[57] As of 2013, measles remains the leading cause of vaccine-preventable deaths in the world.[9] In developed countries, death occurs in one to two cases out of every 1,000 (0.1% – 0.2%).[58] In populations with high levels of malnutrition and a lack of adequate healthcare, mortality can be as high as 10%. In cases with complications, the rate may rise to 20–30%.[59] In 2012, the number of deaths due to measles was 78% lower than in 2000 due to increased rates of immunization among UN member states.[13]
Нека трепка.. поготово делот со VACCINE-PREVENTIBLE deaths...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
[SAR]Боље да умре него да се мачи со аутизам[/CASM]

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Коа немаше интернет, подобро пројдувавме со вакциниве.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Година 2017та, луѓе уште дискутираат за вакцинација. Божегоспоте.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
Јас не коментирам за вакцините, коментирам за овие кои запнале да ги протуркаат по секоја цена (по цена можеби и навистина да предизвикуваат вакцините аутизам).

Гледам, повеќе ги заболе тоа да им напикаат на децата вакцини отколку да го решат проблемот со malnutrition односно останатите проблеми кои помагаат на сипаниците да завршат со смртни последици. Нели ви е тоа малку сомнително?
Кога викаше светот, абе дај да им обезбедиме на децата во светот храна, вода, живеалиште, образование сите ќутеа никога патлакот не го болеше.
Сега кога вика светот потенцијално да го секнеме профитот од од вакцините одма узбуна, ааа-уууу деца умирале... Па ако не умрат од сипаници ќе умрат од HIV, ќе умрат од Хепатит, маларија, ќе умрат од malnutrition, од цревни паразити...

Пак ќе кажам, не сум против вакцинација. Јас сум против некој мајмун да те прави и некој слепо да го следи, мислејќи така попаметен ќе изгледа пред светот.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Пази ја тезата: Еве ви зошто заради една болест, треба децата задолжително да ги вакцинирате од 4332453543 болести.
Не разбравте? Ај сега пак прочитајте за рандом статистички факт за 0.001% смртни случаи од таа една болест болест (во однос на вкупниот број од децата). Воедно никако не читајте за многу поголемиот процент (кој е во пораст) од деца со аутизам, и разни други автоимуни заболувања. Треба некако со опасните болесни да се оправдаат парите за фармацијата и за политичарите задолжителното вакцинирање за другите 21432143 болести.
« Последно менување: 17 Јули 2017, 23:34:32 pm Van »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Како да верувам дека садистот, стока, свиња, патор, лајно, на сета кражба, ми донел најасални вакцини па и закон ми донел задолжително да го вакцинирам. Кога и надлежните лично пред мене признаваат дека вакцините се бугарски. Јас сум без закон вакциниран.

Па во градинка не го прима.
Па во школо не го прима што се подудара со закон за задолжително образование. Па и КеНбриЧ нема да може да учат моите деца  :D

Ај нели ја продава зајко?
До кога да чекам да престанеме да постоиме...?

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
А, да... забораив уште една работа што може многу да помогне: Нек те извози @marmlad со грандето по водно едно 3-4 пати угоре/удолу. Гарант ќе отиде каменот надолу ;D
Зашо ја бе батка. Кај ideux да се обратат треба.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Имаш бољи трзај.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
Имаш бољи трзај.

Кланица и месарница: Последњи трзај ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
А, да... забораив уште една работа што може многу да помогне: Нек те извози @marmlad со грандето по водно едно 3-4 пати угоре/удолу. Гарант ќе отиде каменот надолу ;D
Зашо ја бе батка. Кај ideux да се обратат треба.

Кој да ве знае веќе кој шо вози... :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Мојот став е дека треба да знаеме со што не вакцинираат и да имаме избор. Значи еден филтер за ауто кога земаме ќе се распрашаме  кој што како, не па вакцина.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
Дечки имам израсток на ноктот во палецот на десната нога ме боли ме корни особено ако го допрам местото, чаре?
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
оди си во амбуланта, упат за кај шо треба и ќе те опраат