Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1810105 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
Ако, од многу глава не боли. :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Не боли ништо од кетоналот, ама е ептен за не дај Боже, а башка тоа кетоналот само ја маскира болката, значи не лечи ништо...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
Па да де, ама додека да се среди (дали само од себе, дали со некаква интервенција), болката е скоро неиздржлива.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
Има лек кај мене на пп

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Болки од камен во бубрег се оценети како едни од најинтензивните болки. На ниво со породување. Два кетонали, не еден...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Иии.. не сум знаел дека е толку опако. Рпа кетанол .. или трамадол мислам е исто така јакичко.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
А, да... забораив уште една работа што може многу да помогне: Нек те извози @marmlad со грандето по водно едно 3-4 пати угоре/удолу. Гарант ќе отиде каменот надолу ;D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
siguren si deka e kamce?

Не сум, ама на последниот систематски се забележа калцификат, како песок. Докторката ми рече дека е на таква позиција да можно е да почне да се спушта по мочоводите надоле. Пиев некоја терапија два месеца па бев пак на преглед, калцификатот беше намален но не и исчезнат и тогаш престанав.
Сега моментално не ме боли ама го осеќам местот каде што ме болеше како да е многу топло. Ампула Кетонал имам дома (синојкане бев дома) па ќе си ја звизнам по потреба. Малку ме ремети што рокот на траење и е до Август. Ама ќе тркнам до аптека ќе зеам.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
До августов шо доаѓа? Немаш гајле, и повеќе траат, само имаат законска обврска за максимален рок на траење.
Ај, со помин, шо би рекле по турскиве серии..
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
ಠ_ಠ
<|>
   |
 /ω\

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Немој трамадол никако, не си играј.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Можеш место ампула Кетонал да си земеш супозитории кетонал, може и побрзо делуваат.
Ако не делува кетоналот имаш и појака опција а тоа ти е Дорета таблети.
Исто така и Спазмекс многу помага при такви колики.
Ако е на лошо место каменот треба да отидеш на уролог да ти постави double J сонда за да полесно го исфлиш каменот.
Зини да ти кажу.

Отсутен howitz

• Редовен
Measles continues to spread and take lives in Europe

http://www.euro.who.int/en/media-centre/sections/press-releases/2017/measles-continues-to-spread-and-take-lives-in-europe

Copenhagen, 11 July 2017

Ongoing measles outbreaks in the WHO European Region have caused 35 deaths in the past 12 months. The most recent fatality was a 6-year-old boy in Italy, where over 3300 measles cases and 2 deaths have occurred since June 2016. Several other countries have also reported outbreaks; according to national public health authorities, these have caused 31 deaths in Romania, 1 death in Germany and another in Portugal.

“Every death or disability caused by this vaccine-preventable disease is an unacceptable tragedy,” says Dr Zsuzsanna Jakab, WHO Regional Director for Europe. “We are very concerned that although a safe, effective and affordable vaccine is available, measles remains a leading cause of death among children worldwide, and unfortunately Europe is not spared. Working closely with health authorities in all European affected countries is our priority to control the outbreaks and maintain high vaccination coverage for all sections of the population.”

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Еден случај во Германија е leading cause of death?

:)

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен howitz

• Редовен
Не се разбирам јас, само читам Светска Здравствена Организација шо пишуе, овде на форум се професионалците. :)