Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1608344 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Коронарографија во охрид прават, и секако постои договор со фонд, Охридската е државска установа. Меѓутоа како е со термини и закажување не знам.
BTW: http://cardioohrid.org.mk/

Едит: Аииии, боље да не го гледаш сајтов :D :D :D

сајтов е што да ти кажам... печатни грешки еден тон, ајде нема везе и тоа, ама во полето КОНТАКТ да напишеш НАСКОРО... телефон еден бе... телефон остави.. еве сакам да им се јавам, немам телефон... плус како може да направиш глупост таква со сликите... во галерија има ставено слики од снежни долини и пејсажи од некоја дрвена колиба... абе од болницата слики, се ставаат, насмеани лица, чисти соби и кревети, апаратура се слика и покажува, доктори во бело (и сестри со допичњак евентуално), а не пејсажи од охридските планински врвови.. овие туризам рекламираат или кардиологија?

еве со мечето ке видиме, денес треба да ми најде контакт од докторот во охрид и да договорам евентуално... прво цени да ми кажат, па потребни документи и да ако се одлучам ми кажат нај брзо што може да се прави тестирање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Пријателе, со среќа! Се надевам дека ќе се средат работите и дека ќе пројде се во најдобар ред!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4019
И Систина има договор со фондот за одредени области. Сега брзо еден пријател таму  правеше ангиографија на сметка на фондот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
@Onak, со тој памет и ти го постирав, за контакт, ама контакт јоктур :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Онак, само позитивна мисла и се’ ќе биде во ред ;)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
@onak auuuuuu. Iskreno da ti kazam deka mnogu lugje dobivaat infarkti BEZ DA SE SVESNI ZA TOA. Kolku znam nema pravilo. A be sve e rizik zatoa uzivaj i ne se sekiraj. Se ke bide ok.

Ti pozeluvam navremeno i tocno dijagnosticiranje.

P.s. Zasto ne probas vo druga bolnica na promer vo Sofija vo Tokuda (Japonskata bolnica koja e edna od najdobrite vo Evropa). Mislenje od dva lekara e podobro nego li od eden.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Само што се враќам со ќерка ми од Онкологија. Абе тоа болница ли е бе..... Абе луѓе умираат во ходници оставени така.... Ги чекаат да умрат само со прст не мрднуваат. Абе еден ден ќе лежам некој доктор бе јавно кожата ќе му ја одерам. За дете се работи и со око не трепнуваат...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Со око не трепнуваат срце ги изело!!!
Пусто име им останало све да им се изнае*ам!
Ако одиш да пукаш некого, слободно земи ме со тебе...Ке ти прааам друшво...И ја сум им наоштрен од дамна...
А + што морам секој пат коа ке ги видам да им се смешкам, да им кажувам прикаски и тн итн...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
@Falanga Aman be :( daj boze da e se vo red so deteto.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Нема гајле, ќе се среди. Ќе го сецнат троа и ќе му пројде како на бајче

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Daj Boze da pomine se kako sto treba.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Ќе биде, без грижи.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Aspirin

Nije šala !
Bolovi u prsima? Nemojte ni slučajno leći!
Vrlo ozbiljne informacije koje vam mogu spasiti život! Svaki bi član vaše obitelji trebao ovo pročitati, kako bi znao što učiniti. Na žalost, prije ili kasnije
ovo će zatrebati nekome vama blisko. Budite spremni!
ASPIRIN
Nismo znali da ne biste trebali leći dok čekate hitnu pomoć !
Srčani udar je ozbiljna stvar!
Samo podsjetnik za sve: kupiti tablicu aspirina, držiti jednu u vašem automobilu,
notesu, novčaniku, noćnom ormariću, i sl.
VAŽNO, PROČITATI ......
Nešto što možemo učiniti da si pomognemo – dobro je znati.
Bayer je razvio Aspirin u kristalnom obliku, koji djeluje mnogo brže od tablete, a uzima se tako, da se rastopi ispod jezika.
O srčanom udaru
Postoje i drugi simptomi srčanog udara osim bola na lijevoj ruci.
Simptom može biti i intenzivan bol na bradi, kao i
mučnina i puno znojenja, ali ovi se simptomi pojavljuju rijeđe.
Napomena: ne može se uvijek osjetiti intenzivna bol u prsima tijekom srčanog udara ..
Većina ljudi (oko 60%) koji su imali srčani udar, u tom su trenutku spavali i nisu se mogli probuditi.
Međutim, ako se pojavi oštra bol u prsima može vas probuditi i iz dubokog sna.
Ako se to dogodi:
- Odmah rastopiti 2 aspirina u ustima i progutati s malo vode
Nakon toga:
NAZOVITE 194 ili 112 (ili lokalni broj hitne pomoci)
- Reći: "Srčani udar!"
- Reći da ste uzeli 2 aspirina ..
- Telefon susjeda ili član obitelji koji živi u neposrednoj blizini je ......
- Sjednite na stolicu ili kauč u blizini ulaznih vrata i čekajte dolazak hitne pomoći ....
                                                                            NE LEĆI

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Клиниката за Гинекологија е правена према европски стандарди. По изградбата, нормално „мораше“ да се пренаменат просториите, па страдаше најосновниот оддел - родилното. Укината е од само за министерот познати причини патолошка бременост, па сега сите ги пораѓаат со царски рез, заедно со редовните родилки. Има два три пункта за пораѓање и си ги мењаат местата према ургентност или врски блиски до управата. Директорот го сменија со надеж дека овој ќе биде поарен. Смените на вработените (пред овој директор) беа потполно нелогични. Просториите кај што се пораѓаат жените НЕМААТ ВЕНТИЛАЦИЈА ни природно осветлување! Важно најгорниот спрат е резервиран за лекарски соби ? Комуникацијата со одделот за интензивна нега, шок соба, анестезија ... заради глупата средишна поставеност на родилното е катастрофално отежнат, па потребно е сестрите да ги бараат лекарите на мобилен заради интервенции и сл.
Па добро бе Македонијо - каде вака и до кога ? Чии интереси застапувате ? Министеров го „среди“ образованието, па сега ќе го средува и здравството, а? :) А бе ние сме само за у Африка да му праиме друштво на Бугар :D Се додека лекарот е бр. 1 субјект во здравството, а не пациентот - нема тука леб. А тие „сироти“ ги крадат и сијалиците по ходниците на дежурства, мора да им потпишеш пред да одиш под нож дека ако лекарот ја утне работата ти си со тоа согласен да изиграваш колатерална штета. Ама важно стетоскопот околу врат и шетај се по тоа болницата додека по тебе трчаат и те молат за помош обичните смртници.
Немам ништо против лекарите, да не се разбереме погрешно АМА тие што се луѓе пред се и што ја почитуваат својата заклетва, кои за жал можат на прсти да се избројат. Имав прилика да се запознаам и со професори од медицинскиот факултет... на прв поглед максимално службени, ама (пошто се муфтаџии) по две-три чашки у кафана ќе си ја потврдиш својата перцепција за луѓето во бели мантили.
Дежурствата се приказни сами за себе, а пошто економијата не им е јака страна им воведоа и колеги за истото, па сеа ќе треба колачот да се дели, нели :)
Тендерите ... уф, немора да се коментира мислам ;)
Многу ми е криво што е дојдено до ова дереџе. Влогот за студии им бил голем, хмм ок, поштуем, ама ако мислиш дека толку вредиш отвори си приватна ординација и види до кај си. Ама никој не ме знае, треба прво да се искурчам по клиникиве да ме запознаат, па после следи жетвата ... ц ц ц
Незнам што ме натера пак да се уплеткам у оваа дегутантна тема, можда погоре опишана ситуација со ГАК или ??? Има многу млади луѓе на форумов и им посакувам со лесно да им се породат сопругите, мојата прикаска е само моја и за среќа Господ даде да биде све ОК, ви посакувам и на вас Господ да биде со вас, пошто у оваа фак'н држава више на никој не можеш да се ослониш. Кај се тие толку стручни кадри да ги видам ? Заминаа у Ремедика, Систина ... ??? Зошто ?
Уште за крај да кажам дека ова не е социјална држава како што беше порано и дека тешко на оној кој нема пари, врски или партиска книшка. Како и да е Господ е еден, а првдата можда е спора - ама не и недостижна! Секоја чест за оние кои чесно, хумано, совесно и професионално си ја вршат должноста, дај боже да ги има што повеќе. Останатите мора да се дел од некој неуспешен абортус, предизвикан повторно од таквите како самите себе .     

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
djidji be?
Sto e rabotava?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.