Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1608471 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Така де, и немаат одговори зошто 61 новороденче се починати во првите 3 месеци од годинава..
Ах беее..

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
A be da ne dae Gospod da padnes vo racete na doktori. Lekarskite greski zemjata gi pokriva. Dzabe posle e se.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34291
  • Таков е животот... јебига
Џиџи го нема, го нема па ќа се изгуби ;D

Тоа е тоа Џиџи пријателе. Братучетка ми ја оставија 6 часа да лежи на метален кревет (без постела) да се мачи и да не може да се породи. Кога дојде јајцето на газот викаа 5 доктори ургентно да ја спасуваат / породуваат поради хипотермија (35 степени темература). И после сите се трескаа во гради кој бил поголем фраер и кој поголемо ЧУДО направил за да ги спаси мајката и бебето!!! Море крвта да им ја ебам расипана гомнарска.

Јас жена ми си ја однесов во Ремедика и бев присутен со неја додека се пораѓаше. Ама да видите професионален однос од лекарите, абе како самите себе да се пораѓаа. Максимално сконцентрирани во тоа ЦТГ-то, очи 102 отворени. Тоа ми беа најпаметно потрошени 1300 евра во животот. Никогаш не ми било помило што сум си „купил“ нешто такво во животот.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
1300 EUR ??? A be sepak privatno e najdobro.

E sega edna greska i doktorot ke si go dobie zasluzeniot podarok :) koj sekako prvo mu se prezentira na uvid.... Da znae de.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Да Бугар. Иначе во Ремедика пораѓање е 1000 евра, 1200 евра со Епидорална или спинална анестезија. Јас доплатив и за уште нешто 100 евра, се се сеќавам за што беше, дали за некои вакцини или тие прегледите беа од пред пораѓањето. Јебига не е ни скапо а не е ни евтино, 3 плати се тоа, оди роди ги ако можеш :) 1300 евра. како и да е не сум пишман, и второто дете ќе го раѓам таму и 2000 евра ќе дадам ако треба барем ќе знам дека некој не ја клеца жена ми додека ја пораѓа.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
A be druze. Zena ne se ostava SAMA nikade osven vo WC ili soping :)

Pogotovo ne na ginekolog. A da se poragja najdobro e kako Afrikankite doma na zemjen pod. I gratis se razbira e. Baska samo spremas eden rucek i tolku. Nema dinar da dades a ke imas zdravi i pravi deca.

A vaka da ti kazam deka e ekxtremno skapo no sepak si vredi uslugata. Treba da e na nivo. Za sporedba vo Sofijana primer edno poragjanje ide od 500 EUR do 5000 EUR (zavisi sto sakas da e ukluceno vo uslugata). Skopje ima eftini ceni.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Во Скопје нема за 500 евра :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
E pa visok standard druze. A ne sme vo EU. Ustvari ne ni treba EU. I onaka ima standard i e dovolno visok.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Во Бт во Болницата има 4-5 одлично доктори за породување,така да Август,Главниот со мене и има сите да седат како нивна ќерка да се породува.Надомест за тоа ке добијат шо ке одлучам јас,дали 4-5 х смоки од 85грама,2хГазоза 1.5л итн.итн ;D :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
Проблемот со Ремедика, Систина и слични на нив е што при компликации те товарат и правец Клиника.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
   Da spodelam i moe iskustvo.

Sin   mi e roden pred 9 godini vo klinicki centar Skopje kako predvreme rodeno bebe i toa vo 26 nedela.Znaci nekade ti idi 6-7 mesec.Roden e 1.1kg bez razvieni beli drobovi no so dobra abgar otcenka.Posle trganite maki vo Bitola od nesposobnite i nezainteresirani  doktori koga dojde jajceto na gazo pod itno bea so brza pomos prefrleni vo Skopje.Bez prijateli ,bez potplatuvanja bea primeni i poroduvanjeto bese samo 15 minuti po pristiganjeto.Ke naglasam deka vo tekot na 3 te meseci dodeka go oformuvaa i gi pratea site zivotni funkcii na deteto zalaganjeto bese na nivo i bese otvoren patot kon negoviot normalen  razvoj.Doktorite koi vo toj moment raabotea vo oddelenieto za neonatologija bea obucuvani vo kralskata bolnica vo Sidnej.Denes kako gi primetuvam na televizija se rasstrkani po privatnite bolnici kako glavni na oddelenijata taka da mislam deka kvalitetot na privatnite bolnici sepak im e so poteklo od drzavnite.Inaku da se pofalam sinot e megu najpametnite i najvisokite  vo generacijata i aktivno trenira tenis vo teniski klub.
   Javna blagodarnost do doktorite koi nesebicno se zalagaa.

p.s.  Inaku za pofalba e soferot koi gi vozese do Skopje.Covekot stigna 15 min pred mene so toa sto kako kamikaza pominuvase niz patarinite i  semaforite so kombe koe za segasni uslovi ne vredi ni 500eur.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Bravo za naporite na doktorite i vozacot.

Sekoja cest. Neka e zdravo i zivo deteto samo.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
@aleksandarbt нека е жив и здрав синот, вистински борец
Со Цули ги теравте маките или со друг д-р.? :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
     Пред 10 год. ми вадеа живец и ми го пунеа зубот у Воена болница. При тоа иглата им се скршила и не се ни потрудиле да ја извадат (значи се осеќа при чистењето кога ќе се скрши, а и кога се вади се гледа со око дека фали парче), го затвориле каналот и толку! Стално осеќав болка, притисок, на благо, на ладно ..., кога отидов ми рекоа дека наводно тоа било нормално и дека ќе ме болело и на промена на времето.
     Уште на Драгстерот ми потече забот и баш Carrier166 беше таму и вика одма да идам на лекар. Ја, најголемиот коркач кога е у прашање некој доктор да ти праи нешто, а и хиперзензитивен на болка :) не отидов. По некое време отокот се смири и болката се повлече.
     Пред некој ден се повтори истата ситуација. Јебига кај се женев ... под рука и право ме однесе на зубар. Го отвори каналот, направи РТГ и што да видиш (мислам не ме изненадува, ама малер кај баш кај мене-затоа и ги избегавам лекарите, освен ако ептен немаш излез, па си викаш ај и ќорава кокошка некад ќе убоде нешто) ПАРЧЕ ИГЛА у коренот кој надвиснал накај коренот на другиот заб, па и него го зафатил ... КАТАСТРОФА мислам !!!
     И сеа чаре: Апикотомија или у превод операција т.е. сечење на дел од коренот кај што е иглата и процесот, киретажа, полнење пак на каналот, шиење, антибиотици, аналгетици, мраз, ладна течна храна,, вадење конци, месец дена заебанции ... ХМММ А зошто бе да ве прашам? Ја ли сум крив или оние неписмени, неодговорни и несовесни копилиња??? Башка 100 евра уште онака ко за казна :D Е тоа ти е, ја не викам ништо - кој работи и греши АМА да ја прикриеш твојата неспособност на сметка на некој невин ... Немојте ви се молам !!!
     Закажана ми е за у субота, нормално ако спадне отокот, а до тогаш кркам антибиотици, а за стравот ич да не зборам - не чини да знаеш многу работи изгледа ;D
     ООО КАКО ЈЕ ЛЕПО БИТИ ГЛУП !!!

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 487
Оф оф оф оф.... Аман бе Џиџи... Не се секирај за операцијава btw...на мајка ми пред околу пола година и правеа, а она тежок коркач од зубари али отиде, не ја болело, ништо не осеќала. Дома дојде ок си беше. Недела дена на течна храна и помина. И јас и она мислевме пострашно дека ќе биде. Така да, не се секирај премногу ;)