Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1509536 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3720 на: 28 Мај 2015, 23:17:21 pm »
Глет за надвор, и кречење со фададна боја. После тоа свирка ;-) јас мислам дека му удрив и една рака хидромал флекс пред глетувањето. Сум заборавил :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3721 на: 28 Мај 2015, 23:29:24 pm »
знам дека е така.. на ај-ти експертите како ти што си, е малку тешко да сватиш, ама помири се со фактот...

инаку да те информирам дека јас имам 3 дупчалки од еинхел... не реков дека се лоши, само не се баш во германија склопени и правени... можеш да прочепкаш и да ја најдеш патката каде е.. исто како што многу работи стигаат кај нас како незнам од кои земји произведено а всушност се е кинеско... ама контролата на квалитет е поинаква.. има кинеско овакво и кинеско онакво

Леле каков инат. Мене не ме интересира колку се квалитетни, нити пак каде се склапаат. Ама ајде, има Пежо што се склапа во Иран. Чиј бренд е Пежо? Или Фиат што се склапа во Турција. Тој чив е?

Брендот е Германски. На Германски, Einhell се изговара Ајнхел. Толку. Не е срамота да згрешиш, срамота е да тераш инат, ама скраја да е да признаеш дека можеби ете, од време на време нешто знаеш погрешно.

повторно, како и сите ај-ти експерти, и ти го правиш истото... собираш податоци што тебе те интересираат, и врз база на тоа си правиш заклучок... колку пати сум се извинил и признал дека сум згрешил, немам појма, ама ги има и тоа доста...  но ти не се сеќаваш, пошто “фаерволот“ не ти дозволува влез на такви податоци... :)

не е ајнхел, туку е еинхел. кај нас така го викаат секој продукт од нив, кажано од сите кои го продаваат брендот...

ај теби за ќеиф... можда сите грешат (и јас) само ти си во право... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #3722 на: 29 Мај 2015, 00:50:10 am »
http://www.forvo.com/word/einhell/
Јас ајнхел слушам.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3723 на: 29 Мај 2015, 02:58:04 am »
е јас еинхел слушам, ама тука во македонија, а не на клип на интернет... и дарт.. престани да го имитираш мартин... сериозно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #3724 на: 29 Мај 2015, 03:03:23 am »
Ок веќе ни јас не пишувам на форум.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43941
  • Il Moderatore
« Одговори #3725 на: 29 Мај 2015, 09:01:11 am »
Мислам дека е врме пак да се употреби :D :

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29802
    • CARclub.mk
« Одговори #3726 на: 29 Мај 2015, 11:31:56 am »
повторно, како и сите ај-ти експерти, и ти го правиш истото... собираш податоци што тебе те интересираат, и врз база на тоа си правиш заклучок... колку пати сум се извинил и признал дека сум згрешил, немам појма, ама ги има и тоа доста...  но ти не се сеќаваш, пошто “фаерволот“ не ти дозволува влез на такви податоци... :)

не е ајнхел, туку е еинхел. кај нас така го викаат секој продукт од нив, кажано од сите кои го продаваат брендот...

ај теби за ќеиф... можда сите грешат (и јас) само ти си во право... :)

Може да го викаат и Џонатан ако сакаат, пак ќе биде погрешно.

Еве ти го одговорот, директ од производителот, во првите 10 секунди.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #3727 на: 29 Мај 2015, 11:53:32 am »
Не е битен одговорот, битно Онак е на одмор ;D (веројатно)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3728 на: 29 Мај 2015, 13:04:22 pm »
хахаа

https://youtu.be/T1QtnsxyJIc?t=157

јас камена волна од кнауф ставав и 2 дена плукам од неа. Оваа да ти била безопасна.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3729 на: 29 Мај 2015, 13:13:30 pm »
Глет за надвор, и кречење со фададна боја. После тоа свирка ;-) јас мислам дека му удрив и една рака хидромал флекс пред глетувањето. Сум заборавил :-)

Дај продукт име нешто, прееска ми се чудеа што барам, ми даваа глет маса обична.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5085
« Одговори #3730 на: 29 Мај 2015, 13:15:42 pm »
Дали кај нас можам да најдам арматура 10ка или 8ца ама да биде мазна. Ако има такво нешто кај нас каде да побарам

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3731 на: 29 Мај 2015, 17:50:43 pm »
Дали кај нас можам да најдам арматура 10ка или 8ца ама да биде мазна. Ако има такво нешто кај нас каде да побарам
за на едно место знам кај да најдеш таква арматура... во лисиче, после мирко 919, на првата раскрсница, вртиш десно... после 150-200 метри од десна страна има железара љупчо... кај него... 2 метра парче 8-ца сега зимав, околу 100 денари...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3732 на: 29 Мај 2015, 18:03:15 pm »
хахаа

https://youtu.be/T1QtnsxyJIc?t=157

јас камена волна од кнауф ставав и 2 дена плукам од неа. Оваа да ти била безопасна.

Треба кај матичниот да одиш да ти препише капки за очи.
Убаво си пишува каква заштита да се користи на самата амбалажа.

Тоа инаку е стаклена волна и има послаба топлинска и звучна изолација.
Само камена волна КRL добра спецификација и добра цена има.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3733 на: 29 Мај 2015, 20:05:16 pm »
Дај продукт име нешто, прееска ми се чудеа што барам, ми даваа глет маса обична.

Идиоти. Јас еднаш за тоа и зборев.
Име на глет масата незнам, заборавив, а матреријалот го купував од дуќан еден во Порта Влае, а не е Јуболак. Јебем ли му матер не ми текнува името на дуќанот. Али више не работи, го затвориле тој дуќан.

Значи незнам како се вика глетот, но е за надвор 100%. Пример правиш тераса, со кнауф, за надвор, глетуваш со глет за надвор. Тој е поразличен од овој обичниов за внатре.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5085
« Одговори #3734 на: 29 Мај 2015, 21:05:25 pm »
за на едно место знам кај да најдеш таква арматура... во лисиче, после мирко 919, на првата раскрсница, вртиш десно... после 150-200 метри од десна страна има железара љупчо... кај него... 2 метра парче 8-ца сега зимав, околу 100 денари...
Благодариме баш ќе го посетам