Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1507613 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3705 на: 27 Мај 2015, 11:05:14 am »
ставање стиродур преку кошулица накоја веке одоздола има стиродур или стиропор ти е исто како да тргнеш низ град да се возиш и да имаш 4 резервни гуми, во гепек.. за секој случај...

односно.. крајно не потребно и за џабе фрлени пари...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3706 на: 28 Мај 2015, 02:17:17 am »
Се работи за хилта енхел, ми се зезна лагерот на футерот сдс ми испаѓа бургијата, кај да најдам лагер или каде ефтино би ја поправил?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3707 на: 28 Мај 2015, 02:39:46 am »
Се работи за хилта енхел, ми се зезна лагерот на футерот сдс ми испаѓа бургијата, кај да најдам лагер или каде ефтино би ја поправил?

еИнхел се некои увозници од куамново. продавница имаат на патот кога идеш према излез од скопје од страната накај велес-куманово. само што ке ја поминеш бензинската на макпетрол, од десна страна има неколку дуќани, едниот од нив се они. можат да ти средат да ја оставиш хилтата дрилл машината (дупчалка) кај нив и они да ја сервисираат...

порано имаше на зелено пазарче еден тип што сервисираше машини. остави му ја денес, утре средена ке си ја земеш и не беше скапџија... арно ама престана да работи со тоа... ако евнтуално дознаеш некој таков, да го има во скопјево, те молам контактирај ме одма, и пиши ми некоја контакт информација од мајсторот...

или било кој од форумов ако знае таков мајстор нека ми пише контакт негов или барем локација... во моемнтов имам 4-5 дрила што стојат во магацин, во кутија со оштетени-потрошени делови на нив од работа...

да појаснам зашто го прешкртав зборот хилта... затоа што хилта е бренд на дрил машина.. исто ако што е и еинхел бренд на дрил машина или дупчалка... никако неможе да биде хилта еинхел... иако, морам да признаам дека и јас за машините често вика хилта и знам дека грешам, амами излетува многу често... навика, што останато е од времето, затоа што хилта е прва што донела такви машини кај нас... исто како што и кај многу луѓе сеуште за скутерите викаат ВЕСПА.. а веспа е уствари бренд на скутери.. исто како и пијаџо и слично... имам еинхел хилта му доаѓа како да речеш имам пијаџо веспа. ;)

ова беше едукативно за новите генерации... да не ја грешат работава како јас ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6544
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3708 на: 28 Мај 2015, 07:23:59 am »
... исто како што и кај многу луѓе сеуште за скутерите викаат ВЕСПА.. а веспа е уствари бренд на скутери..
Да знајш само колку се имам објаснувано со брачеди, другари, сестри за ова истото ... и тие пак не сваќаат, пак мотори од 50кубици веспи ги викат, и ај сега...

А да не бидам офтопик на 15-ти овој месец донесени 44 квадрати терацо? мозаик? плочки, 8€ квадрат.
Моментално наместени едно 30-тина квадрати, се надеваме ќе ги доредиме до недела останатите, слики покасно од напредокот или на крајот.
Повеќето се црвени одошто сиви.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29793
    • CARclub.mk
« Одговори #3709 на: 28 Мај 2015, 09:07:54 am »
еИнхел се некои увозници од куамново. продавница имаат на патот кога идеш према излез од скопје од страната накај велес-куманово. само што ке ја поминеш бензинската на макпетрол, од десна страна има неколку дуќани, едниот од нив се они. можат да ти средат да ја оставиш хилтата дрилл машината (дупчалка) кај нив и они да ја сервисираат...

Ајнхел, ако више се поправаме.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #3710 на: 28 Мај 2015, 09:29:14 am »
Мега Куманово мислам дека се увозници за Einhell и имаат продавница кај кружниот на Митрополит Теодосиј Гологанов, немора до куманово да тераш пат.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3711 на: 28 Мај 2015, 11:58:41 am »

Ајнхел, ако више се поправаме.

einhell да, на германски се чита ајнхел... главниот штос се состои во тоа што тоа не е германски бренд...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3712 на: 28 Мај 2015, 12:16:17 pm »
А каков е? Да не се од Француска Гвајана случајно?

http://www.einhell.com/com_en/company/facts-figures.html

Corporate headquarters are at Einhell Germany AG in Landau/Isar in Germany.

http://listofcompanies.co.in/einhell-germany-ag/

The company is a Germany-based firm engaged in the development, manufacture and sale of home, garden and recreational equipment. It started its operations in 1964, and is headquartered in Landau.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3713 на: 28 Мај 2015, 12:21:05 pm »
маде ин чајна...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3714 на: 28 Мај 2015, 12:26:36 pm »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3715 на: 28 Мај 2015, 13:16:44 pm »
знам дека е така.. на ај-ти експертите како ти што си, е малку тешко да сватиш, ама помири се со фактот...

инаку да те информирам дека јас имам 3 дупчалки од еинхел... не реков дека се лоши, само не се баш во германија склопени и правени... можеш да прочепкаш и да ја најдеш патката каде е.. исто како што многу работи стигаат кај нас како незнам од кои земји произведено а всушност се е кинеско... ама контролата на квалитет е поинаква.. има кинеско овакво и кинеско онакво
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1386
  • Велешанче
« Одговори #3716 на: 28 Мај 2015, 13:25:22 pm »
... исто како што и кај многу луѓе сеуште за скутерите викаат ВЕСПА.. а веспа е уствари бренд на скутери..
Да знајш само колку се имам објаснувано со брачеди, другари, сестри за ова истото ... и тие пак не сваќаат, пак мотори од 50кубици веспи ги викат, и ај сега...

Исто како и џип намесот теренец, зденка наместо топено сирење... Има уште многу други работи што ги изговараме според некој производител :)
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3717 на: 28 Мај 2015, 13:30:22 pm »
БОШ пумпа...
Поздрав...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3718 на: 28 Мај 2015, 13:35:31 pm »
знам дека е така.. на ај-ти експертите како ти што си, е малку тешко да сватиш, ама помири се со фактот...

инаку да те информирам дека јас имам 3 дупчалки од еинхел... не реков дека се лоши, само не се баш во германија склопени и правени... можеш да прочепкаш и да ја најдеш патката каде е.. исто како што многу работи стигаат кај нас како незнам од кои земји произведено а всушност се е кинеско... ама контролата на квалитет е поинаква.. има кинеско овакво и кинеско онакво

Леле каков инат. Мене не ме интересира колку се квалитетни, нити пак каде се склапаат. Ама ајде, има Пежо што се склапа во Иран. Чиј бренд е Пежо? Или Фиат што се склапа во Турција. Тој чив е?

Брендот е Германски. На Германски, Einhell се изговара Ајнхел. Толку. Не е срамота да згрешиш, срамота е да тераш инат, ама скраја да е да признаеш дека можеби ете, од време на време нешто знаеш погрешно.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3719 на: 28 Мај 2015, 22:21:18 pm »
Плафонот во купатилото го направив со гипс. Помегу гипсот и малтер-трската ставив 5цм камена волна, а над трската измеѓу гредите на таванот над купатилото уште еден слој 5цм камена волна.
Е сега прашање е со што да го глетувам, мачкам, фарбам плафонот - гипсот?