Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1507605 пати)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3690 на: 19 Мај 2015, 00:31:37 am »
плочката е таква што се пополнува цела со епоксидна фуга која е отпорна на киселини не се гребе не пука и одбива вода не фаќа мувла и не мења боја. Камчињата доаѓаат скоро на иста површина со фугата.
Ќе видиме понатака искуство за одржување.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #3691 на: 19 Мај 2015, 00:35:19 am »
Точно, со двокомпонентна епоксидна фуга немаш такви проблеми.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #3692 на: 19 Мај 2015, 11:04:43 am »
Vlatko кај кровните прозори освен квалитетот на самите битно е и правилно да се монтираат. Јас пред 6-7г. земав кровни прозори од Меркур (не се лоши сеуште држат ама има и каде каде подобри ) ама тие што ги монтираа се правеа најголеми сезнајковци и на крај одкога ги наместија (бев на работа и не ги надгледував ) им викам не се по пропис треба да има некој мин. агол на нагиб а они само ги легнаа на кровот без да се замараат и сеа малце да зароси неможе да се отвори прозор, и друга работа нека не штедат на опшивка, а ти после помини си убаво со силикот кој е за таа намена (еластичен за високи и ниски темп. )

пс: обавезно барај модел каде што ќе можеш да ставиш фабричка ролетна , платнените се за внатрешна страна а има платно гумирано со мали дупчиња за од надвор (такви ставив кај мене )

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #3693 на: 19 Мај 2015, 13:06:35 pm »
Земав денес прозор од Окпол,ми препорачаа мајстор продавачот таму па че му се јавам деновиве да видиме за монтажа шо и како,иначе со него си идат опшивки лимчиња и такви ситници,доста квалитетно делува прозоров,а и има од истава фирма за него ролетни така да ќе видиме тоа понатака сеа за сеа не ми треба.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #3694 на: 19 Мај 2015, 22:45:09 pm »
Нека пазат на монтажата тие опшивките се најбитни да ги стават како треба, јас на колку имам ставано нови опшивки оти не си ја завршиле добро монтажерите работата ......

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #3695 на: 19 Мај 2015, 23:49:28 pm »
Da preporacate kvaliteten plockar koj pokraj plocki znae da lepi i krsen mermer?

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #3696 на: 20 Мај 2015, 13:56:23 pm »
Нека пазат на монтажата тие опшивките се најбитни да ги стават како треба, јас на колку имам ставано нови опшивки оти не си ја завршиле добро монтажерите работата ......
За лепење и дихтување на кровни прозорци -http://www.denbraven.hr/bitumenska-brtvila-i-ljepila/bitumensko-ljepilo-i-brtvilo.html.    го има кај Компанија Велкоски Скопје

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3697 на: 20 Мај 2015, 19:55:17 pm »

Каква е таа двокомпонентна епоксидна фуга?
Доаѓа во две канчиња па се додава вода? Или се мешаат двете канчиња само па се мачка?
Инаку ако правиме муабет и за ЈУБ фугите, и тие се двокомпонентни, и се отпорни на мувла итн итн...

Единствено оние што одат во кантичка на цересит се водат и како бактери фрии, али и тие бактери фрии имаат околу 2 год рок на траење, после тоа, состојката за убиство на бактерии исчезнува.

Но пак ме интересира она двокомпонентни.
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3698 на: 21 Мај 2015, 00:43:53 am »

Каква е таа двокомпонентна епоксидна фуга?
Доаѓа во две канчиња па се додава вода? Или се мешаат двете канчиња само па се мачка?
Инаку ако правиме муабет и за ЈУБ фугите, и тие се двокомпонентни, и се отпорни на мувла итн итн...

Единствено оние што одат во кантичка на цересит се водат и како бактери фрии, али и тие бактери фрии имаат околу 2 год рок на траење, после тоа, состојката за убиство на бактерии исчезнува.

Но пак ме интересира она двокомпонентни.
:)

некој вид смола е, две кантички се да. Се мешаат заедно, не се додава вода.
Цересит Ц40 ставив на другите зидови.

вака излезе

« Последно менување: 21 Мај 2015, 01:00:39 am Pistorij »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #3699 на: 21 Мај 2015, 00:58:54 am »
Мојава фуга, не ми текнува точно на брендот, дојде во кантичка една тестеста смеса и една кеса со течност жолтеникав0/поѕирна (ко мочка де) и се додава од течноста во канчето и се меша и се добива фугата. Инаку, како што знам мора внимателно да се работи со двокомпонентна фуга, далеку е поцврста и повеќе врзува од обичната, па како се нанесува одма мора да се чисти од плочките и тоа убаво инаку останува за навек. Е сеа ваљда има разлика од бренд до бренд и различни типови, али оваа кај мене така некако беше, за воља на вистината не бев присутен цело време, а плочкарот си викна башка мајстор за фугирање.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #3700 на: 27 Мај 2015, 08:18:32 am »
што е подобро кошулица па стиродур 2 см,филц па ламинат
или стиропор 2см(20кг) па кошулица,па филц па ламинат?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #3701 на: 27 Мај 2015, 08:31:02 am »
Stiropor pa kosulica pa sto sakas.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3702 на: 27 Мај 2015, 08:51:37 am »
Ne stavaj 2 cm stiropor pod kosulicata. Stavi 1 cm i toa 30 kg.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #3703 на: 27 Мај 2015, 09:11:23 am »
зошто не обратно?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #3704 на: 27 Мај 2015, 10:31:52 am »
зошто не обратно?
Кога ќе ставиш Стиродур, преку него се става кошулица за да се изнивелира површината,
преку кошулицата можеш повторно да ставиш Стиропор 1-2цм.+ филц+ ламинат
Стиродур и Стиропор - точно се изразив.