Автор Тема: Хомологација - Единечно одобрување без COC за возила без ЕУ типско одобрување?  (Прочитано 9788 пати)

Отсутен y2k

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
Некој аптејд на темава?

Контактирани МКАР само што слушнаа Кореа не може одма! Контактирани РГВ исто и тие не може викаат. Контактирани од биро ама одговор нема.

EDIT, одговор од Технички.

Офф беее немало на плочката одобрение, па за тоа се прави единечно одобрување, законот за единечно одобрување е баш за овие коли кои немаат европско одобрение. Точно е дека неспособните не располагаат со база на податоци за овие коли. Овластениот застапник, нормално, не сака да слушне за вакви коли, бидејќи доколку започне увоз, ќе им пропадне цел мкар на кутрите. Истото важи и за другиве како ргв група - се штитат меѓу себе.

Базата на податоци ја имаат TUV SUD, TUV NORD и слични компании за xомологација низ Европа. Техничкиот лист директно се вади по број на шасија од TUV SUD и TUV NORD... Ако им покажеш дека еве имаш теxнички лист со податоци??? Тогаш ќе има друг изговор...

Ние што сакаме да ни биде чисто и по закон не прават будали, а тие што увезуваат коли од Кореја секој месец, што само лепат број на единечно одобрение на плочката и без проблем поминуваат хомологација и технички преглед? Тоа не е проблем м??? А тоа што низ Скопје се возат стотици коли донесени од Кореја на овој начин, за тие замижуваат а??

Не знам што да кажам искрено, освен некој да пробал со TUV дали ќе успее било што тука

Отсутен portimao

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
Инаку агентот од autowini тврди дека во Македонија има увоз на возила

Не да има... Скопје плива од такви коли. За Тетово, Струга, Гостивар и другиве градови да не правиме муабет... Остај агентот од autowini, мене и од неколку шпедиции ми потврдија дека секој месец се носат коливе.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18094
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Инаку агентот од autowini тврди дека во Македонија има увоз на возила

Не да има... Скопје плива од такви коли. За Тетово, Струга, Гостивар и другиве градови да не правиме муабет... Остај агентот од autowini, мене и од неколку шпедиции ми потврдија дека секој месец се носат коливе.

Епа нека ги посочат конкурентите или поединците што го посредуваат ова, пошо очигледно има начин :)

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
Продавач од Албанија :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Co9099

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
Надвор од темава, МВР нема да ви го регистрира возилото ако е со Јужна Кореја сообраќајна, не ја прифаќаат. Така да ја би ги избегнувал тие возила.
Ќе треба да го увезете и регистрирате у Албанија па со Албанска сообраќајна да се регистрира во Македонија. Не се исплати.