Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 574231 пати)

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7277
Многу пријатно изненаден бев од Midea бојлерот со сув греач кога видов дека има класичен штекер за местење, наместо да се ебавам со жици и керамички редни клеми и 300 други глупости.

Си наместив надграден штекер на соодветна локација, си го уштекав бојлерот и ајт у пичку матер. Кога треба да се чисти некогаш, извади кабел од штекер и терај си со обврската.
Дали е со 2 цилиндри како Аристон Велис?
Атлантик исто беа на тој принцип ама гледам слабо ги носат...повеќе ќар имаат со Мидеа.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18232
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Не, не е таков слим, обичен цилиндричен е и веројатно внатре во самиот казан има направено "џеб" во кој стои греачот.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6446
@MartinAlfista Незнам ова може и а нема везе со твојот бојлер јер је модерен, ама кај мене на иноксен парновод имаше цркнато греач и уште нешто, исто имам штекер под бојлерот и го  гасам класика од надвор. Мајсторот кога виде дека е на штекер ми ги обележа и штекерот и утикачот со линија во скучај ако го вадам утикачот да го враќам исто со исто од безбедносни причини при евентуален спој другата комбинација е побавна и во случај да е уклучен постои можност да те сакатиса пред да проработи исклучувањето или нешто така.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html