Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 478621 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
Ни јас не го видов тоа 33 м2. Што не пишал Продавам Гарсоњера на приземје ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Гаража у Куманово 7.800,00 ЕУР.

М А Ш А Л А, лон дон !

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3283509

Он продава магацин за дуќан уствари, не гаража. Лошо си го сфатил ти.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Таму е 1350-1400еур/м2... е сега дали и одвнатре е така како што изгледа однадвор ;D

Скопје има дожд, ветер и многу прашина.
Би-Си има фиксни прозори, каде најголемите секако се во дневата соба.

Откако ќе се кажиш по мермерните скали, ќе се поздравиш со портирот (ако се согласат станарите да го има) ќе влезеш во станот од 1.400еур/м2 и ќе уживаш во погледот на каљавите прозорци ;D

Додуша не дека има некој поглед зградата, така да може и убава маска да дојде ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Хит во последно време ми е поткровјето на Биси.
Направено е од дрвена конструкција. Која до сега ја фати 4 пати снег и незнам колку пати дожд.
Се тоа фино ќе го затворат со ПРЕМИУМ лим и гипс.
Па кога ќе почни да трули тоа дрвото за некоја година.

Зградата е многу добро накитена. Како шминка на стара баба.

Кинекси плочки, мермери, чудни прозори.
Се тоа врз трула основа.

ПРЕМИУМ со 140 станови во влез. Тоа е некој нов премиум.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Зградата е многу добро накитена. Како шминка на стара баба.

Кинекси плочки, мермери, чудни прозори.
Се тоа врз трула основа.

ПРЕМИУМ со 140 станови во влез. Тоа е некој нов премиум.

Да ама татко ми вика еј премиум е колегата си зема стан, многу е добро стварно.. :) така се лажат и останатите 99% од народот. :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
прашај го коелгата на татко ти како и останатите дали купиле гаража или „има околу место“ ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
@marjanot не поставувај такви некултурни прашања. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
@marjanot не поставувај такви некултурни прашања. ;D
Да, де. Се подразбира која опција ја избрале.
Купени гаражи = поседувани возила - 2

Според стандард си е така.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
Со задоцнување од скоро месец и пол (поради одоговлечени административни процедури заради корона - решение за данок, катастар, нотар и сл), вчера ни ги предадоа клучевите од станот (со записник), првиот впечаток е позитивен, очекував да имам повеќе (естетски пред се) забелешки, но се се сведе на заборавени држачи за клима (овие денови ќе ги стават), заборавено да се стави капаче на еден вентил во ВЦ-то (ќе се стави), една естетска забелешка на терасата (плочата над мене да се корегира со боја, ќе го средат). Се надевам дека ќе остане само на ова, времето ќе покаже. Убаво среден подземниот паркинг, уште ми е жал што кога земав кредит не купив уште едно паркинг место и остава, на целата сума немаше некоја голема разлика да направи ама тоа е.
Имаше акција во Нептун за 24 рати без камата и планирав се комплет да земеме од таму ама пуста бирократија, не ми ја изготвија потребната потврда за плата од работа, ако стигнам до крајот на акцијата (во понеделник, 1.06.) и ако остане нешто од тоа на листата, може и тоа ќе се заврши како би можел после да помине мајсторот за дрвенаријата....и се така по ред, игранката допрва започнува, да сме живи и здрави, да отплаќаме кредити и да поуживаме.
Бесценето, радоста на ќерка ми дека конечно ќе има своја соба.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
На рабуш не даваат во Нептун?
 ;D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
@Mikius За на рабуш не прашав ама прашав некако да ја фатам акцијата со напомена дека ми треба време за потврдата (што не зависи од мене) и дека планирам се да земам од нив за комплет опремен стан ама вработените не сакаа воопшто да се замараат со тоа  :)
Своерачен потпис ;)

Отсутен lacaboom

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Здраво дечки, ме интересираат двете нови згради Порта Резиденс 1 и 2, некој да каже нешто повеќе за инвеститорот? Претходната што ја прават Порта Аеродром дали е квалитетна градба, да не е некој информиран околу материјалите што ги ставаат, роковите дали ги почитуваат? Исто така ме интересира мислење за околината на зградите, ако знае некој нешто повеќе. Ви благодарам.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
Pred nekoj den slucajno vlegov u onaa zgradana na BI-SI mislam deka e kaj taftalidze pazarceto karsi siti mall. Toa bre hodnici liftovi perverzija epten dobro napraveno kako da si vo ekskluziven hotel.
Neznam druze ama mene mi e se toa mnogu kicesto kako da sum vo nekoj eftin mermeren hotel od pred 20 godini so ali express domofoni so kameri.. sekoja cest za ideata ama licno mene ne mi se dopadna

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Здраво дечки, ме интересираат двете нови згради Порта Резиденс 1 и 2, некој да каже нешто повеќе за инвеститорот? Претходната што ја прават Порта Аеродром дали е квалитетна градба, да не е некој информиран околу материјалите што ги ставаат, роковите дали ги почитуваат? Исто така ме интересира мислење за околината на зградите, ако знае некој нешто повеќе. Ви благодарам.

Јас се распрашував за Порта уште кога почнаа со Порта Аеродром.
Како што можеш да видиш, зградата има уште година дена за градење, иако првичниот рок е до месецов.
Цените не ги спуштаат надолу ако планираш да се ценкаш, паркинзите им се од 3000-4000 евра.
Кој како стои зад компанијата не знам, од тоа што се распрашав знам дека од сите станови, они имаат само 20-30 стана за продавање, другото се им е во компензација. На некој начин, не се градежна фирма, менаџери.

Предговорот е нешто што е најзезнато со нив, бараат добар процент на уплата 30%, (банка не дава кредит додека не се затвори карабина освен ако не одиш преку нивните КБ и НЛБ) а за пробивање на рокот можат да те обештетат најмногу до 3 месеци.
Ако дадеш капар а се предомислиш, они додека не најдат купувач, не ти ги враќаат. Ако најдат и ако постојат.
Даваат идеален дел од градежна парцела, не од катастарска, што во превод значи, ти имаш право само на земјиште околу зграда не и околу неа. Да купиш куќа а дворот да не е твој.
Никаде во предоговорот не стои технички спецификации на станот, која е нето висина на станот, какви материјали ќе се користат, каков е системот на преградни ѕидови, каков паркет итн итн. Тие имаат на веб страната ама тоа не е тоа, пример имаат дека ќе ставаат графитен стиропор а помини кај Порта ќе видиш дека не е.
Гаранцијата за станот не е на нивно име, по мубаетот, секој што ставал со него дирекно, они немаат врска. И превод, ако негде тече, ебавај се дали е крив плочкарот, дали е водоводџија итн

Местото, како место, џабе ќе ти кажувам, најдобро отиди таму и прошетај саат време. По мене, сѐ што една населба не треба да биде.

Толку ми текнува.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1924
Според постов од AllMightyMe, а и според тоа што го гледам како работат и се рекламираат, овие се преваранти.

На фејсбук се рекламираат спонзорирано и имаа пишано дека новава зграда што ја прават е на Булевар Фрањо Клуз, а тоа уствари е мало уличе, одвај 2 коли се разминуваат. Сликата што ја имаа ставено за тоа како ќе изгледа зградата е направена како пред зградата да има простор од 7-8 метри, па простор на "булеварот" за паркирање коли, зеленила, дрва и сл. Зградата е на 3 метри од улицата, а зградата позади е на растојание од 10тина метри.  Од 25 коментари само 2-3 се гледаа што се со пофални зборови, другите избришани/скриени.

Кога почнаа да копаат (пред 1 месец) за оваа зграда, кршеа цевки па сето со вода им се полнеше, многу фушерајски некако. После кога ископаа подлабоко најверојатно најдоа подземна вода и цело им се наполни со вода. Сега имаат пуштено 2 пумпи кои им ја испумпуваат водата за да можат да работат и да тураат бетон. Во меѓувреме на зградата позади неа -3то ниво се полни со вода... Гарант ќе има влага на подолните спратови.

Јас не би купил ни под разно од кај нив стан.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!