Автор Тема: Чудни возачки навики  (Прочитано 36722 пати)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Одг: Чудни возачки навики
« Одговори #135 на: 12 Август 2017, 12:11:03 pm »
Е тоа е тоа што го зборам, значи голема беља може да се случи, не дај боже нели.

И затоа легнувам на свирка за да му текни на тоа будалата шо прај, ама џабе. Шо вика татко ми, секакви будали има, ќе ја заврти колата и по тебе. Тортоп нека крши глава.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #136 на: 12 Август 2017, 13:58:46 pm »
Ако сакаш да возеш по идеална линија, прави го тоа во рамките на твојата лента.
Сечење кривини само на игрица, и да се превртеш одеш рестарт
Иначе јас па не им свирам, мислам дека контра ефект ќе предизвика

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10409
« Одговори #137 на: 12 Август 2017, 16:50:42 pm »
Алоуу не да кочам до блокирање на тркалата (мада има абс) во сред кривина - не сум до толку изврвен во паметот.
Значи зборам за некоја ептен остра кривина која треба да ја фатиш со макс еве 60, јас возам таму со 50 а некои мали коли или незнам комбиња треба под 40. Има будали шо ја сечат цела кривина, кај е непрегледно, кривина па и ја сече. Зошто? Едноставно нема потреба, како јас можам да бегам скрос во крајот. Тоа ме вади од такт.
хах не реков дека намерно ќе кочиш до блокирање, него рефлексно, панично. Ако не те фаќа паника коа ти иде некој скроз контра тебе, алал да ти е :)
Ја колку што зна не е пожелно било какво (освен принудно) кочење во кривина, па дури ако е RWD пожелно е да ја нагазиш со по усул да фатиш добар правец со дрифт   :D

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #138 на: 13 Август 2017, 11:32:55 am »
Машко, на полна линија, тој будалата шо ја сечи кривината не оди цел во мојата лента него е на сред линија. Сега појасно е шо ми е зборо?  :D
Тоа шо напишав цела кривина, тоа ми било од нервоза гарант, не мислев буквално, мада има и такви пациенти ама тоа пред да влезам во кривина ми се случило, не дај боже ако сум веќе во кривина, нели.  ;)

А со другото се согласувам, јас секогаш кочам пред кривина, ми останало од татко ми школа.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4757
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #139 на: 13 Септември 2017, 10:45:10 am »
Возачки навики:

Најсочно ги пцујам сите неписмени и ретардирани учесници во сообраќаајот, редовно! На неколку снимки што сум ги прегледал дури се изненадувам како ми текнуваат такви пцовки.

Али боље да си попцујам у кола сам, отколку да се јачам и непотребно да ескалирам ситулација. No harm done.

Исклучок: пред некој ден бев со отворени прозори и у фаца му се издрав на лик во нов бел меган исто со отворен прозор бидејки си возеше полекичка во двете ленти на рекорд: ОДБЕРИ ЛЕНТА ГОВЕДО! Јбг се дешава.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #140 на: 13 Септември 2017, 10:50:35 am »
пробај со некој спорт занимавај се, вака ептен си напнат :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #141 на: 13 Септември 2017, 11:01:39 am »

;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #142 на: 13 Септември 2017, 13:05:58 pm »
пробај со некој спорт занимавај се, вака ептен си напнат :D

Треба друга марка на возило да одбере ова самото БМВ така те тера :P

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #143 на: 13 Септември 2017, 16:57:05 pm »
Најдобро хоби за возачите на BMW:

wikiHow to use your turn signal

;D ;D ;D

Отсутен hanacloud

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 226
  • Barcelona Mystery Blue
« Одговори #144 на: 12 Октомври 2017, 09:03:21 am »
Кога некој од браќата ќе ме изнервира во сообраќајот, наместо да свирам, пуштам Voice Recognition и пцујам! Женски глас ми се извинува...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #145 на: 13 Октомври 2017, 13:01:33 pm »
- сите мораат да бидат врзани, и тие позади, во колата со која се возам, без оглед дали сум возач и колата е моја, или сум во туѓа кола и ме вози некој друг. 2-3 пати сум се враќал со такси затоа што возачот кој требал да ме вози го фатил инат „ти ли ќе ми кажуваш бе у моја кола кој ќе се врзува а кој не? ене ти такси ако не ти се свиѓа“. ОК. Такси. Се разбира, исклучок од ова правило е - такси. :-)

- „Алергичен“ сум на кеси, торби, ранци и друг товар во внатрешноста на патничката кабина. Сето тоа треба да оди во гепек, дури и при кратки градски релации. Исклучок се мали, меки женски ташничиња.

- Не поднесувам тивко пуштено безумно радио, некој спикер блебета нешто во позадина а никој не го слуша или некои моронски топ-10 хитчиња. Или ќе слушаме музика, одбрана и соодветно гласно пуштена, или ништо. Дури и кога влагам како патник во туѓа кола барам или да се изгаси тивко пуштеното радиото, или да се пушти погласно. Ме нервира радио во позадина.

- Климата секогаш треба да дувка во ветробранското стакло, без оглед на надворешната температура. Ако не шушка вентилаторот, звукот ми фали и тоа ме деконцентрира. Ја користам како "white noise machine".

- Неразумно и претерано често проверувам притисок во гумите. Нема никакво разумно оправдување за толку често проверување притисок во нови, исправни, вчера проверени гуми. Мора да бидат точно, у замислена втора децимала точно, како што пишува на вратата. Другар ми вика дека сум опсесив-компалзив со гумите и притисокот, откако во рамки на едно исто возење од сарај до аеродром два пати застанував да проверувам притисок пошто на мојата одвејана, луда глава и се чинело дека нешто не е во ред.

- На патарина секогаш викам „фала“ и „пријатно“, на македонски, без оглед дали патарината е во македонија, грција, германија, скандинавија или америка (на ретките патарини кои не се роботизирани).

- ако коловозот е лизгав и ако најдам соодветна празна делница, намерно закочувам нагло или нагло тргнувам за да видам колку отприлика тракција имаат тркалата. Ова е, иначе, прилично глупаво и неразумно од моја страна, затоа што а) ако возам полека ќе имам доволно тракција со зимски гуми и б) мојот експеримент е ризичен и може да се извртам некаде.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #146 на: 13 Октомври 2017, 13:29:59 pm »
Многу реални работи. Особено со радиото и ќесите. А вентилацијата искрено незнам зошто воопшто има опција за 0 во простор од 1м3. Тоа треба да се забрани. Вентилацијата секогаш ми е на 1 или погоре, и 99% случаи од надвор да влече свеж воздух.

Кога се возам во некоја кола со вентилација на 0 ми делува дека возачот обожува да се бања во лигите кои течат по прозорите.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
« Одговори #147 на: 13 Октомври 2017, 13:43:57 pm »
- Не поднесувам тивко пуштено безумно радио, некој спикер блебета нешто во позадина а никој не го слуша или некои моронски топ-10 хитчиња. Или ќе слушаме музика, одбрана и соодветно гласно пуштена, или ништо. Дури и кога влагам како патник во туѓа кола барам или да се изгаси тивко пуштеното радиото, или да се пушти погласно. Ме нервира радио во позадина.

порано не, но во последно време истото го практикувам и страшно ми смета „радио во позадина“

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
« Одговори #148 на: 13 Октомври 2017, 13:45:54 pm »
Мене ми е нејасна навиката на луѓето да ги дигнат високите тонови во кола (и било каде на друго место) на максимум. Кај 99% од колите што ги земам на тест високите се у небеса, и почнува за 10 минути да ме боли глава. И додека не ми текне да ги вратам на средина, ме боли глава.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
« Одговори #149 на: 13 Октомври 2017, 13:48:55 pm »
Тоа tremble? како ли се викаше.