Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3257478 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5840
Знак за претицање на некој му се дава со десен жмигавец а не со лев, воедно се намалува брзина. Има возачи на товарни возила кои кога ќе видат дека напраиле колона позади ќе подзастанат на првата ширинка паркинг за да ги поминат. Тоа е за почит и благодарност со 4 жмигавци.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55063
  • Махер
Знак за претицање на некој му се дава со десен жмигавец а не со лев, воедно се намалува брзина. Има возачи на товарни возила кои кога ќе видат дека напраиле колона позади ќе подзастанат на првата ширинка паркинг за да ги поминат. Тоа е за почит и благодарност со 4 жмигавци.
Апсолутно. Толку благороден гест мора да се отпоздрави. Кешки да беа сите така совесни и да немаше колони.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34201
  • Таков е животот... јебига
Не може да нема колони. И тој со камионот треба да стигне таму каде што тргнал, не може вечно на страна да седи.
Секој треба да си ја гледа свијата работа и да биде солидарен колку може.
Повеќе ценам камионот да си ги наштелува фаровите и да внимава каде и како се приклучува во сообраќај отколку дали се тргнал или не. Јас кога сум тргнал на пат сум пресметал дека некој дел од патот ќе се влечам зад камион. Кој не си пресметал и се нервира, епа не ни треба да вози кола. Најдобро да си купи кошула на кои и се врзуваат ракавите еден за друг.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20740
Аха... Значи сеа испадна дека уствари не било толку криминал ако на некој му стаиш до знаење дека нема услови да претица со давање лев жмигавец а?

За жал, живи патетики стана форумов. Али ваљда и не треба да чуди, кога веќе некој со цел памет ги најде криви и ненормални луѓено што имале Сеиченто и тргнале на пат со него.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Прво, голема трагедија е тоа што се случи и да не се повтори уште еднаш. Некои се однесуваа како човекот као да имал во гаража Фокус за до работа, Мерцедес од 600.000 евра блиндиран за на долги патувања и Сиеченто за до пазарче, па испадна го згрешил возилото. Греота е да се зборува за изборот на колата. Сите знаеме дека е крш, но толку пари имал. Немаат сите психопатско лоповски менталитет да украдат Мерцедес од 600.000 евра блиндиран и да се возат безбедно по опасните македонски патишта на кој возат неписмени возачи.

тогаш на западот криви се лоаклците посебно Гастербајтерите во лето. Тој пат е па уште поопасен според мене. Не значи дека со појака ( мислам во конструкција не во снага) кола ќе извлечеш жива глава, но во секој случај поголеми се шансите да се преживее. Жалосно за луѓето и за детето што ќе раесте без родители.
Тие се скрос ненормални.. гастербајтерите. Еднаш 2-3 шалабајзерски бемвиња и аудија цел пат го извозеа на спротивната лента, повремено идеа на својата кога идеа коли од спротивен правец. Ваквите заслужуваат да им се забрани влез во МК, нека возат така во Швајцарија, да ги видам баш. Ѓубриња скапани.

Може цените на двете возила како W210 и Сеиченто не се голема разлика ама одржувањето и тековните трошоци се прилично големи.Прво човек со ниски примања нема да може да си дозволи регистрација од околу 400 евра со зелен картон, гуми поскапи 3 пати или повеќе, сервисирање и резервни делови исто така.

Голема заблуда, урбани легенди. Некој ден можеби ќе сфатите.

Напротив, јас само реков дека се потргам да ме поминат кога возам 80кмч. Не гледам курчење во тоа. Да не се потргаш е курчење, се сложувам.

Sent from my Fen using Tapatalk
Сум забележал дека доколку се потргнам десно, ме претекнуваат со пола кола во моја лента. Пичка им материна неписмена. Инаку добар гест, ама треба да се почитува.

Турете му курот, има господ.

Тие два збора во една реченица не може да стојат заедно.

Sto bi dodal za patot kaj Demir Kapija e deka koga vozite,  bas treba da vnimavate pozadi sto se slucuva,  i koga ke saka nekoj da tica na puna zmigavecot i malce izlezete od linija puna i da vidis kako kocat trkacite.
Bolje taka nego kako slucajov,  pa ako mu se mava od zadi neka mava ama eve do sega ne mavale :D

A za konkretniov slucaj,  toj so Audito pokraj zatvorot,  koga bi izlegol od patnik vo kola nidto drugo ne bi mu dal da bide.

Значи на автопат си возам во просек 160 и немам проблеми од типот на лошо претекнување, ретко некој ме претекнува, се си е супер. Но да не се случи на регионален пат со непрегледни кривини и полна линија да возам во колона, тогаш секогаш се наоѓаат неколку души што ќе ја поминат целата колона на полна линија во непрегледна кривина. Прашање на време е само кога ќе видам такви камикази како директно се удираат.
Ако им земаме дозвола, на пола Македонци треба да им се земе, каква се стока сум видел по патиштава, самобујци и убијци. Овци со 5 грама мозок.
Излегувањето на лево е опасно. Јас му мавам 5 секунди сирена, а ако многу ме изнервираат ги стигам, претекнувам и му сечам пат при претекнување.

Да, малку тргни му се на десно нек почне да те поминува и ондак нагло лево, бапни го во задниот дел и нек летне у провалија. Боље он него некој недолжен,па нека надминува дозволена брзина и нек претица на пуна линија и друг пат....

Миле не се филмај...

Апсолутно. Толку благороден гест мора да се отпоздрави. Кешки да беа сите така совесни и да немаше колони.
Така е. Но во последно време се случува некои коли да прават колони, си возат 50-60. Пола од нив биле жени.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
se zaglavi nekoj vo poplavive skopje??
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17673
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Дешаванка со кола, колку што ми беше смешна толку и нозе ми се сецнаа:

Тргнувам кон Маврово вчера околу 13 часот. Само што почна искачувањето, почна да истура дожд, веројатно пред да стигнам на тоа место и претходно врнело. Имаше МНОГУ вода која се сливаше од карпите и идеше преку патот сечејќи ги сите три ленти. Возев споро, прилагодив брзина на движење, можеби 50 км/ч, но пред мене имаше шлепер кој морав да го престигнам.
И си возам така, преминувам во другата лента да го престигнам, кога од карши иде друг шлепер што се спушта надоле. Во точката на разминување, јас се наоѓам од страната на едниот шлепер, точно позади задни тркала, и сите три возила налетуваме на вода на патот. АБЕ КОЛА МИ ИСПРАА ;D таков млаз вода во живот не сум видел. Неколку секунди бев слеп додека не постигнат брисачите, и откако прогледав, почнав да си се смеам иако ми стоеше во памет дека многу лесно се кинат конци во таква ситуација.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34201
  • Таков е животот... јебига

но пред мене имаше шлепер кој морав да го престигнам.

Ихааа, ќе те дадеа на суд ако не го претицаше... Многу квалитетна проценка на ситуацијата си напрацил :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5106
Нели за време на викенд има забрана за движење на тешки товарни?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8185
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Прво, голема трагедија е тоа што се случи и да не се повтори уште еднаш. Некои се однесуваа како човекот као да имал во гаража Фокус за до работа, Мерцедес од 600.000 евра блиндиран за на долги патувања и Сиеченто за до пазарче, па испадна го згрешил возилото. Греота е да се зборува за изборот на колата. Сите знаеме дека е крш, но толку пари имал. Немаат сите психопатско лоповски менталитет да украдат Мерцедес од 600.000 евра блиндиран и да се возат безбедно по опасните македонски патишта на кој возат неписмени возачи.

тогаш на западот криви се лоаклците посебно Гастербајтерите во лето. Тој пат е па уште поопасен според мене. Не значи дека со појака ( мислам во конструкција не во снага) кола ќе извлечеш жива глава, но во секој случај поголеми се шансите да се преживее. Жалосно за луѓето и за детето што ќе раесте без родители.
Тие се скрос ненормални.. гастербајтерите. Еднаш 2-3 шалабајзерски бемвиња и аудија цел пат го извозеа на спротивната лента, повремено идеа на својата кога идеа коли од спротивен правец. Ваквите заслужуваат да им се забрани влез во МК, нека возат така во Швајцарија, да ги видам баш. Ѓубриња скапани.

Може цените на двете возила како W210 и Сеиченто не се голема разлика ама одржувањето и тековните трошоци се прилично големи.Прво човек со ниски примања нема да може да си дозволи регистрација од околу 400 евра со зелен картон, гуми поскапи 3 пати или повеќе, сервисирање и резервни делови исто така.

Голема заблуда, урбани легенди. Некој ден можеби ќе сфатите.

Напротив, јас само реков дека се потргам да ме поминат кога возам 80кмч. Не гледам курчење во тоа. Да не се потргаш е курчење, се сложувам.

Sent from my Fen using Tapatalk
Сум забележал дека доколку се потргнам десно, ме претекнуваат со пола кола во моја лента. Пичка им материна неписмена. Инаку добар гест, ама треба да се почитува.

Турете му курот, има господ.

Тие два збора во една реченица не може да стојат заедно.

Sto bi dodal za patot kaj Demir Kapija e deka koga vozite,  bas treba da vnimavate pozadi sto se slucuva,  i koga ke saka nekoj da tica na puna zmigavecot i malce izlezete od linija puna i da vidis kako kocat trkacite.
Bolje taka nego kako slucajov,  pa ako mu se mava od zadi neka mava ama eve do sega ne mavale :D

A za konkretniov slucaj,  toj so Audito pokraj zatvorot,  koga bi izlegol od patnik vo kola nidto drugo ne bi mu dal da bide.

Значи на автопат си возам во просек 160 и немам проблеми од типот на лошо претекнување, ретко некој ме претекнува, се си е супер. Но да не се случи на регионален пат со непрегледни кривини и полна линија да возам во колона, тогаш секогаш се наоѓаат неколку души што ќе ја поминат целата колона на полна линија во непрегледна кривина. Прашање на време е само кога ќе видам такви камикази како директно се удираат.
Ако им земаме дозвола, на пола Македонци треба да им се земе, каква се стока сум видел по патиштава, самобујци и убијци. Овци со 5 грама мозок.
Излегувањето на лево е опасно. Јас му мавам 5 секунди сирена, а ако многу ме изнервираат ги стигам, претекнувам и му сечам пат при претекнување.

Да, малку тргни му се на десно нек почне да те поминува и ондак нагло лево, бапни го во задниот дел и нек летне у провалија. Боље он него некој недолжен,па нека надминува дозволена брзина и нек претица на пуна линија и друг пат....

Миле не се филмај...

Така е. Но во последно време се случува некои коли да прават колони, си возат 50-60. Пола од нив биле жени.

Ги искорегира сите постови човек ќе помисли кизнај шо титула носиш...
Ај сега да те прашам, мислиш не може било кој додаде мудри до-корекции на твоите паметни елоквенции???

Заклучокот од целава караница во врска со Сеичентото е дека секој го перцепира од неговата глава и ничија глава не е адекватна да ја побие другата глава.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Имав ситуација пред некој ден да возам позади камион натоварен со чакал на кој почнаа да му паѓаат камења. Држев солидно растојание помеѓу камионот, но како што паѓаа камењата еден камен се одби од асфалтот и директ во шофершајбна рокна ептен јако, но среќа никаква штета нема. Е сега прашање, што ако пукнеше или било како се оштетеше шофершајбната? Дали ќе сносеше одговорност фирмата за неправилно товарање или слично па да ја покрие штетата?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14471
  • Пудингот на шоферството
Zavisi od mnogu faktori.Jas imav takva slucka ama mene na kamionot nova sofersajbna mi ja pukna drug kamion i nisto ne ispadna poso kamionot bese na lokalen 'moknik'.

Posle toa jas si naplativ na drug nacin ama zakonski ne svrsiv rabota. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17673
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Нели за време на викенд има забрана за движење на тешки товарни?

Има, ко да нема.

Ихааа, ќе те дадеа на суд ако не го претицаше... Многу квалитетна проценка на ситуацијата си напрацил :)

Ме заболе кој каде ќе ме даде. Во моментот знаев дека е небезбедно да возам позади шлепер бидејќи возеше со 30 км/ч и поради честите одрони кои се случуваат таму кога врне, потребно ми беше да имам чист видик пред мене за да не ја посерам колата.