Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3257642 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Тргни си се нaјдеснo, нaмaли брзинa.... oстaви гo, некa крши глaвa. Кoли вoзиме, прегледнoстa јa имaме, дa вoзиш шлепер, пеки.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55063
  • Махер
Тргни си се нaјдеснo, нaмaли брзинa.... oстaви гo, некa крши глaвa. Кoли вoзиме, прегледнoстa јa имaме, дa вoзиш шлепер, пеки.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1870
Nokjeska uste edno tumbanje, srbin se tumbal i uste edna soobrakjajka kade srbinot zaspal i go lupnal nasiot od strana vo vratite. Srekja nema mrtvi. Nesto mora da napravat da gi smirat srbive.

Bidejkji cesto dezuram na rabota za soveti i dr sranja vo stranstvo i kaj nas, prosto da se zacudi covek dali e se tocno od toa sto se javuvaat sto im se slucilo na taa delnica. Krsenje na retrovizori pri razminuvanje, stranicno lizenje pri razminuvanja itn itn. Policijata namesto da kaznuva za svetla, ili drugi gluposti, treba da gi koregira kriteriumite ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20740

Не викам да не крши глава, ама ако у фаза на неговото кршење глава, постои шанса и/или веројатност да ме натера мене и/или моите патници да кршиме глава, онда ќе направам што можам за да го спречам тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34201
  • Таков е животот... јебига
Да, малку тргни му се на десно нек почне да те поминува и ондак нагло лево, бапни го во задниот дел и нек летне у провалија. Боље он него некој недолжен,па нека надминува дозволена брзина и нек претица на пуна линија и друг пат....

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4331
мора на таа делница под итно полиција на секој км малтене,мора,барем до крај на август додека се големиве гужви.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44049
  • Il Moderatore

Не викам да не крши глава, ама ако у фаза на неговото кршење глава, постои шанса и/или веројатност да ме натера мене и/или моите патници да кршиме глава, онда ќе направам што можам за да го спречам тоа.
Ако му даеш жмигавец и (недајбоже) подизлезеш, ќе попиеш абленд, свирка и (веројатно, иако нема да го слушнеш) пцуење, од тој што претица. Тешко дека ќе го спречиш во намерата. Само десно до крај и поднамали нека лета напред. Нема што ние да ги воспитуваме и едуцираме. Тоа е работа на родителите, воглавно до 12 годишна возраст.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Еднa oд рaбoтите зa дa гo спaсиш негo и сaмиoт себе, е дa му нaпрaвиш прoстoр дa влезе вo лентaтa пo кoјa се движи, дaли ќе нaмaлиш или згoлемиш брзинa зa прaвење прoстoр пред тебе или пoзaди тебе, требa дa прoцениш. Пaк ќе кaжaм, вo нaјмaлa рaкa бегaј нaјдеснo, ти нaјдеснo, шлеперoт oд другa нaјдеснo, идиoтoт мoже ќе спaси гз. Сo дaвaње лев жмигaвец негледaм некoјa пoмoш, еднинo мoжеш дa гo сецнеш, пa ни вaму ни тaму.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20740

Ако му даеш жмигавец и (недајбоже) подизлезеш, ќе попиеш абленд, свирка и (веројатно, иако нема да го слушнеш) пцуење, од тој што претица. Тешко дека ќе го спречиш во намерата. Само десно до крај и поднамали нека лета напред. Нема што ние да ги воспитуваме и едуцираме. Тоа е работа на родителите, воглавно до 12 годишна возраст.

Боље да попијам абленд, свирка и пцуење, него ли да ме/не' пее свештено лице.
Ако давање десен жмигавец на отворен пат, за да му учиниш на тој позади и да му посочиш дека е отворен патот и може да претица, се рачуна за лепо понашање и бон тон, зошто толку се паѓа у несвест ако му дадам лев жмигавец за да знае дека треба да се прибере, или да не почиња со тицање уопште?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Лев жмигавец значи слободно е за претицање, камионите многу често ти даваат вака знак за да ги поминеш - зошто се подолги и повисоки и имаат доста поголема прегледност од леки возила зад нив.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14473
  • Пудингот на шоферството
Десен жмигавец се дава кога напред е чисто и можи да те претекни,а лев жмигавец се дава кога неможи да те помини или ти ке почнуваш да претицуваш.
Редовно ги користам и кога сум товарен со камионот си возам по десно ради тоа што има премногу макази кои влегуваат и се пикаат па ради тоа што сум бил подесно многу се извлекле за малку.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ете голем дел твои колеги обратно даваат знак, особено на стража и пресека. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14473
  • Пудингот на шоферството
Не велам дека не го прават тоа но по некое непишано(или некаде пишано) правило, а и колку шо знам јас се дава десен жмигавец, а и логички е така.
Пошо ти одназад немаш прегледност,можеби пред мене има некој застанат или побавен па јас тогаш давам лев жмигавец и влегувам да претицувам,а кога давам десен значи дека или вртам на некој исклучок,или застанувам на паркинг или дека е чисто да ме претекниш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Лев жмигавец значи слободно е за претицање, камионите многу често ти даваат вака знак за да ги поминеш - зошто се подолги и повисоки и имаат доста поголема прегледност од леки возила зад нив.
Слободно почни да претицаш кога камион на непрегледна кривина ќе ти даде лев жмигавец, таман ќе направиш услуга на сите. После ова што го напиша се гледа дека си тешка шошоња што нема поима од ништо.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34201
  • Таков е животот... јебига
Си го грешел Џони. Обратно е. Збуњујел си се.

Мада мене ко ќе ми дадат знак камионите никогаш не им верувам. Не ставам глава на трупче за едно претицање. Башка може е крвник и хејтер па од кај знам дека ми прави услуга или његова мајка црну вуну преде?

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk