Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3257610 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3856
Се фативте за фиатот дека е мал кај тргнал со таква кола до Грција некој ни до автокоманда не би иделе и триста глупости се изначитав...и тоше имаше туарег па бог да го прости загина од кај знаеш да бил со фиатот може ке преживеел.Јас 4 години по ред одам со клиото на одмор/викенд и се знае кога одам на одмор уживам во возењето по знаци(на автопат 100-110 макс)никој не ме брза дали ке стигнам 30минути порано или покасно ништо не ми мењава

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55063
  • Махер
Напротив, јас само реков дека се потргам да ме поминат кога возам 80кмч. Не гледам курчење во тоа. Да не се потргаш е курчење, се сложувам.

Sent from my Fen using Tapatalk
Зошто си будала и се потргаш на страна?

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

За да не сум арогантен возач кој глуми сообраќаец, и за да им олеснам на останатите учесници во сообраќајот. Позитивна атмосфера на патот допринесува за помалку нервози на возачите и посигурно и порастеретено патување.

Отсутен mk2b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34201
  • Таков е животот... јебига
Напротив, јас само реков дека се потргам да ме поминат кога возам 80кмч. Не гледам курчење во тоа. Да не се потргаш е курчење, се сложувам.

Sent from my Fen using Tapatalk
Зошто си будала и се потргаш на страна?

За да не сум арогантен возач кој глуми сообраќаец, и за да им олеснам на останатите учесници во сообраќајот. Позитивна атмосфера на патот допринесува за помалку нервози на возачите и посигурно и порастеретено патување.
Па ќе те заобиколат од лева страна. Зошто побогу?
Не ти проаѓа муабетот дека си толку многу услужлив хахаха. Зошто уопште гледаш позади наместо напред? Зошто кога не треба ниту некој тоа го очекува или бара од тебе? Тоа е нонсенс што го правиш.
Да речеме возиш камион 40 каде е дозволено 80 ама ти возиш колку што е дозволено и гледаш во ретровизор на некој факфејс да му направиш услуга -  смирување нерви и си ја нарушуваш сопствената безбедност?
Стварно нонсенс. Немој да го правиш тоа. Само правиш полошо , каниш некого да прави опасен маневар а ти одиш по десен раб каде има цело чудо ѓубре, камења, метални отпадоци  и што уште не.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
ne e bitno koj e kolku vo pravo, no fakt e deka sporive pridonesuvaat za nervoza, rizicni preteknuvanja i soobrakajki ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55063
  • Махер
Секогаш треба да знаеш што има околу возилото, вклучувајќи и зад тебе. Повеќе сакам да ги почитувам возачите околу мене отколку да нарекувам погрдно некој што не го познавам.

Секогаш ги отпоздравувам камионџиите кои се тргаат па дури и застануваат за да пропуштат колони од зад нив. Сепак нивниот добар гест треба да е награден. Како што сакаш другите да се однесуваат кон тебе, така и ти однесувај се кон нив.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Секогаш треба да знаеш што има околу возилото, вклучувајќи и зад тебе. Повеќе сакам да ги почитувам возачите околу мене отколку да нарекувам погрдно некој што не го познавам.

Секогаш ги отпоздравувам камионџиите кои се тргаат па дури и застануваат за да пропуштат колони од зад нив. Сепак нивниот добар гест треба да е награден. Како што сакаш другите да се однесуваат кон тебе, така и ти однесувај се кон нив.

Се сложувам, но во денешно време колку е само неточно ова.
Не важи ова, тоа можда порано било така.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11020
  • Ќybriт Pro Max

Ситно е, се оддалечив. Тоа црното е Порше каброљет, кое си стои на сред раскрсница и чека да се пушти семафорот од позади и да тргне.
Културно од лентата за право си се паркираше на сред раскрсница према Мајчин дом. Си помислив дека е некој фин Ауди каброљет, ама овој беше Порше на дипломатски таблички.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20157
Porsche Boxter. Често има испади.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5606
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Аудито го претекнувало Сеичентото, шоферот во автобусот во тој момент на адреналин и паника свртел во лево наместо на десно. Никој од нас не знае како би изреагирал во таква ситуација.

Тој со Аудито е максимално крив. Шоферот на автобусот си сноси одговорност.

Луѓето во Сеичентото ни криви, ни должни, среќни со детенцето си оделе на одмор. Лесна им земја, стварно ми е жал. Особено ми е жал за детенцето што ќе расте без родители. Тоа ваква кола возеле, онаква кола возеле.. Дека има побезбедни возила, има. Дека можеби полесно ќе поминеле во друго возило.. Можеби. Ама секој со своите можности, услови и примања. Секој друг муабет е излишен.
+1 za muabetov.
Samo ke dodadam slednovo.
Patot do Grcka na kracite i ne e nesto dolg pa da ne trgnes i so pomalo vozilo,  taka da muabetot so Fiatot e sosema bezveze.
Jas poznavam covek kon so Panda si tera familijaren odmor i na podolgi kilomegrazi od ovaa,  bas istitot me ubeduvase deka ne mi treba Thule,  uspeval da se spakuva.

Sto bi dodal za patot kaj Demir Kapija e deka koga vozite,  bas treba da vnimavate pozadi sto se slucuva,  i koga ke saka nekoj da tica na puna zmigavecot i malce izlezete od linija puna i da vidis kako kocat trkacite.
Bolje taka nego kako slucajov,  pa ako mu se mava od zadi neka mava ama eve do sega ne mavale :D

A za konkretniov slucaj,  toj so Audito pokraj zatvorot,  koga bi izlegol od patnik vo kola nidto drugo ne bi mu dal da bide.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Аудито го претекнувало Сеичентото, шоферот во автобусот во тој момент на адреналин и паника свртел во лево наместо на десно. Никој од нас не знае како би изреагирал во таква ситуација.

Тој со Аудито е максимално крив. Шоферот на автобусот си сноси одговорност.

Луѓето во Сеичентото ни криви, ни должни, среќни со детенцето си оделе на одмор. Лесна им земја, стварно ми е жал. Особено ми е жал за детенцето што ќе расте без родители. Тоа ваква кола возеле, онаква кола возеле.. Дека има побезбедни возила, има. Дека можеби полесно ќе поминеле во друго возило.. Можеби. Ама секој со своите можности, услови и примања. Секој друг муабет е излишен.
+1 za muabetov.
Samo ke dodadam slednovo.
Patot do Grcka na kracite i ne e nesto dolg pa da ne trgnes i so pomalo vozilo,  taka da muabetot so Fiatot e sosema bezveze.
Jas poznavam covek kon so Panda si tera familijaren odmor i na podolgi kilomegrazi od ovaa,  bas istitot me ubeduvase deka ne mi treba Thule,  uspeval da se spakuva.

Sto bi dodal za patot kaj Demir Kapija e deka koga vozite,  bas treba da vnimavate pozadi sto se slucuva,  i koga ke saka nekoj da tica na puna zmigavecot i malce izlezete od linija puna i da vidis kako kocat trkacite.
Bolje taka nego kako slucajov,  pa ako mu se mava od zadi neka mava ama eve do sega ne mavale :D

A za konkretniov slucaj,  toj so Audito pokraj zatvorot,  koga bi izlegol od patnik vo kola nidto drugo ne bi mu dal da bide.
Ау aу aу..... рaзмисли штo збoриш. Не се прaви сo силa Ауди дрaјвер.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Вакви потези се свесно предизвикување на сообраќајка, бетер и од ауди и бас драјвер заедно..

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5606
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Works for me so far.

Zboram na ona koga na puna ticaat,  ne regular,  ne sum lud.
I ne im iskacam u druga lenta,  tumu samo zmigavec i sec na volanot,  ne sum Mad Max pa ti:D

Edna situacija ke go jadese eden da ne mu napravev taka,  zs od drugata strana idese sleper,  ne bese na toj pat.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
И нa пунa и нa 2 пуни дa тицa негoвa рaбoтa, немa ти, јaс, петкo или стaнкo штo дa бaрaме нa другa лентa. Вo нaјмaлa рaкa пa дa сецкaме. Мoже истиoт штo ќе гo сецнеш дa изгуби кoнтрoлa и дa те фрли дoле нa пливaње, пример нели, еден oд милиoн.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20740
Па не е баш само „негова работа“... Ако тргнал да тица, без разлика дали е пуна, две пуни или прекината линија, ако у дадената ситуација јас имам подобра прегледност и гледам дека нема да може да биде успешно тицањето, у најмала рака и јас би дал жмигавец дека ќе одам лево, за да се прибере тицачот со време, а не да стигне паралелно со мене, па тек тогаш да го види тоа што јас сум го видел претходно, и да ме исфрли од патот, или да се лупне у мене, или да влага у макази, или да се офрчи директно со тој што доаѓа од спротивната страна.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.