Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3257607 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Имав ситуација пред некој ден да возам позади камион натоварен со чакал на кој почнаа да му паѓаат камења. Држев солидно растојание помеѓу камионот, но како што паѓаа камењата еден камен се одби од асфалтот и директ во шофершајбна рокна ептен јако, но среќа никаква штета нема. Е сега прашање, што ако пукнеше или било како се оштетеше шофершајбната? Дали ќе сносеше одговорност фирмата за неправилно товарање или слично па да ја покрие штетата?
Ете ми на шофершајбната уште ми стое како спомен решка од камен, што ми падна од еден така претоварен камион БЕЗ покриена приколка, па по кривини му летаа каменчиња на сите страни... :/ се погодив во погрешно време на погрешно место...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14473
  • Пудингот на шоферството
Zabrana ima osven ako ne prevezuvaat odredena stoka pa isto kako da ja nema poso dosta e da se pogodat 10 sleperi so nosat zito za Tetovo i ete ti koloni na straza.

Inaku imam kazano porano pa eve ke povtoram,koga vozite zad kiperi drzete pogolemo rastojanie ili preteknete ti poso retko koj gi pokriva a i da pokrie ceradite im se partal i ne gi zakacuvaat ubavo pa im se pavkaat i letaat kamcinja.Istotaka i na opaskite na primolkite im ostanuva materijal od utovarot i toa se pagja po pat poso nikoj ne gi cisti.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен brm brm

• Редовен
Да ама мене ми се случи тоа на кривина во мое лево, негово десно. На разминување со камионот... Ништо неможев да направам а тој малку побрзо влегол во кривина  и летаат каменчиња.
Церадите се задолжителни! Јас колку што знам има и казни за тоа, кога сме возеле со приколка секогаш ставам церада, и кога е празна и кога е пола приколката. Како може така не ми е јасно, ем толкав пат возат кипери секакви товарни возила и не внимаваат на вакви работи

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Ги искорегира сите постови човек ќе помисли кизнај шо титула носиш...
Ај сега да те прашам, мислиш не може било кој додаде мудри до-корекции на твоите паметни елоквенции???
Заклучокот од целава караница во врска со Сеичентото е дека секој го перцепира од неговата глава и ничија глава не е адекватна да ја побие другата глава.

Ништо не те разбрав, објасни се поарно. Мислам дека дури не те ни цитирав тебе.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5840
Заебана работа е со кипериве, мене во градски услови кај континентал на булеварот исто така испадна топче отскокна и го удрив со браник со околу 70км/х. Испадна дека било грутка земја па немаше оштетување. Позади кипер не се вози. Бегајте или во друга лента доколку може или солидно растојание или претицај одма.

Инаку пошто бев со Prcot у кола жива среќа е како не пукна шофершајбната пошто саглам ја запука, камчето потоа си стоело кај бришачите па кога стигнавме го видовме. Не беше камче туку камен, скоро колку палец големо.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Не сте биле сo Мегaнoт, инaче... ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16744
  • Keep it 100

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Малку му беше, требаше и другите исто да ги снајде.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5840
Не сте биле сo Мегaнoт, инaче... ;D
Со Меганот бе... Зар Боцев вози друга кола? Ја не можам да го замислам у друга, голф рецимо... Нема да го познаам.

;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16744
  • Keep it 100

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Тој у тревите што летна можно е дека се спаси :-)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34201
  • Таков е животот... јебига

Тука зихер има знак 60, остај другите што кочат :) они глупи се.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14332

Преживееја сите.

As a result of an accident on the highway 2 km Volosovo - Gomontovo - Koporje near Terpilitskogo settlement, five people with injuries of varying severity hospitalized in Gatchina and Volosovo hospital. Four of them - the driver and passengers of "ten": three men 19, 20, and 26 years old and 21-year-old girl. According to witnesses the accident, 49-year-old driver of a lorry received minor injuries: contusions, abrasions and torn facial wounds. The people who were in the "ten", - fractures, and head injuries.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55063
  • Махер

Отсутен brm brm

• Редовен
^ читам коментатите од доле, тај се фале: IM PROFESSIONAL KAMIKAZE
одговор:

You are not kamikaze if you don't die afterwards. Keep trying!

Добро му кажаа... Овој уште на почеток си кажав штом се решил да вози така ко на некоја видео игра, веќе сам си пресудил у животот.
Исто и тој погоре што претицува. Се решиле да се самоубиваат.