Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3257602 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Прво и најосновно на тој пат треба на секои 300м полициски патроли наизменично од двете страни на патот. И да казнуваат. Само така треба да им се влезе во психа на идиотите. Земање возачка на лице место и чао. Како сите знаат дека во Бугарија треба да се вози по пропис пошто ТАМУ ПОЛИЦИЈАТА НЕ ПРАШТА. Кај нас џандарите се на процент. КОга ке ја испунат квотата им завршува работното време.
Втора работа е знаејќи дека има идиоти по патиштава, човек треба да е свесен и одговорен за својот, а посебно за живот на семејството. Јас лично со таква кола не би отишол подалеку од Аутокоманда, а не пак Грција. Не дека Грција е далеку, еве не би отишол ни до Маврово или Охрид, почто ако на Демир Капија за 90% сообраќајките се криви Србите, тогаш на западот криви се лоаклците посебно Гастербајтерите во лето. Тој пат е па уште поопасен според мене. Не значи дека со појака ( мислам во конструкција не во снага) кола ќе извлечеш жива глава, но во секој случај поголеми се шансите да се преживее. Жалосно за луѓето и за детето што ќе раесте без родители.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9162
не бе срека со загинаа изгледа лугево иначе ке беа криви шо немаат пари за голема кола

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
До вчера со фичовците на море се идеше, немаше втора, трета кола. Сега си нездрав ако немаш пари за поголема кола а си тргнал на одмор.... где ми живимо...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34201
  • Таков е животот... јебига
не бе срека со загинаа изгледа лугево иначе ке беа криви шо немаат пари за голема кола
И мене да ми се монтира сообраќајка или да ме убијат ако монтажата се покаже како неуспешна. Како тоа ја 8 години уште не сум загинал?

Сеа па на Дени ко ќе му раскажам, синојка у 10 позади мене имаше 300 метра колона од Ботун до Кичево во клисурата а јаз бев прв. Дозволено 80,60,40,30 пошто и градежни работи на автопатот се вршат. Јас возев 70-80 и баш ми текна на муабетот. Освен еден Голф и еден Пасат што ме поминаа никој не се ни обиде да ме претекне. Идиоти. Како не им е срам? Ѓубриња, треба возачките да им се искинат и у градинка да ги вратат... Ретардирани.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Како бе не ви е срам за муабетите со сеичентото? Не сте осетиле на своја кожа бе ама има господ!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8185
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Многу комплекси и софт поинтс  :-X

Од утре кој ќе претстави друго освен Фичо - БАН!
Ај сега ќе се вратиме во времето и ќе ја воскреснеме Југославија... Коз Фичо рууулз.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5840
Сит на гладен не верува.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1179
Пират , знаеш зошто е зголемена несигурноста на патиштата од тоа купување „седани“ мерцедес, гољф и слично , стари и по 20 години.......најитно треба да престане овај циркуз со увоз на стари возила не еуро 3 него еуро 4 и 5 стандарт увоз исклучиво.....носење закон сите возило до 10000 евра да одат или со ддв од 5% или без ддв  и без царина.  Така да да можеме да купиме киа рио, горд фиеста , пежо 208 наместо за 14.000 за некој 9000. Спарк наместо за 9000 да е 6000.А тие седани кои ги изнакупивте (најчесто за фрцкање пред женски во замена за малите куриња), се жив ризик, најсчесто со неисправен кочнички систем и управувачки систем. Жива опасност. Шугавиов Грујо ја претвори Македонија во најнебезбедно место за живеење од многу аспекти, па дури и како учесник во сообраќајот.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5840
Како сите знаат дека во Бугарија треба да се вози по пропис пошто ТАМУ ПОЛИЦИЈАТА НЕ ПРАШТА.
Обаче мито прашта.

пута xx зависи од прекршокот.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5088
  • The Spartan General
...
Не си попаднал на фиљан полицаец. Некогаш минува, ама некогаш не. Проблем е кога нема да помине и ќе ти стави лисици на раце.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55063
  • Махер
Пират , знаеш зошто е зголемена несигурноста на патиштата од тоа купување „седани“ мерцедес, гољф и слично , стари и по 20 години.......најитно треба да престане овај циркуз со увоз на стари возила не еуро 3 него еуро 4 и 5 стандарт увоз исклучиво.....носење закон сите возило до 10000 евра да одат или со ддв од 5% или без ддв  и без царина.  Така да да можеме да купиме киа рио, горд фиеста , пежо 208 наместо за 14.000 за некој 9000. Спарк наместо за 9000 да е 6000.А тие седани кои ги изнакупивте (најчесто за фрцкање пред женски во замена за малите куриња), се жив ризик, најсчесто со неисправен кочнички систем и управувачки систем. Жива опасност. Шугавиов Грујо ја претвори Македонија во најнебезбедно место за живеење од многу аспекти, па дури и како учесник во сообраќајот.
Коли како спарк треба да се форсира да се намали продажбата, а не да се зголемува.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1179
Не Дени, треба да се форсира да се купуваат нови возила, државата треба да излезе во пресрет, бидејки возило во денешно време е дел од животот.  А купувањето возила на старо поготово повеќе од 10 години за мене е чиста глупост. Возила во сообраќај постари од 15 години треба да е забрането за закон, или давачките за него да се 3x вредноста на возилото.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4331
држи вода муабетот,ама што правиме со просечна плата од 22000 денари?нема се ни за нов саглам точак,не па за нова кола.да бидеме малку реални во муабетот.ако некој неодговорно вози,неможе ти да си крив што си возел сеиченто или некое друго мало возило.патиштата се праени и за тие возила,не само за волови во ауди.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55063
  • Махер
Не Дени, треба да се форсира да се купуваат нови возила, државата треба да излезе во пресрет, бидејки возило во денешно време е дел од животот.  А купувањето возила на старо поготово повеќе од 10 години за мене е чиста глупост. Возила во сообраќај постари од 15 години треба да е забрането за закон, или давачките за него да се 3x вредноста на возилото.
Да за нови возила. Но никако за спарк и југо. Има други многу подобри нови и посигурни возила.