« Одговори #2721 на: 14 Јануари 2016, 22:27:21 pm »
Според мене народот требало уште од тогаш да стане и да набоде све на колец ама пусто македонче цел живот е поделено. Посебно па во денешно време поделбата стана уште појака со помош на ова ебаново дпмне. Нема слога и заедништво кај нас, затоа и страдаме и не ебава кој стигне а се до тогаш ќе ја пљукаме државата а државата уствари ја прави народот т.е ние. Тоа е тоа.
Не си отидов од државава , а можев. Работам тука, трошам тука, плаќам даноци тука. Одам на протести кога мислам дека треба, гласам кога мислам дека треба, со луѓе што се на власт и опозиција, а кои ги знам зборам отворено, никогаш не сум функционирал по партиска линија 
Од 90та навака единствено можев да загинам 2001, али млад бев тогаш за да се борам и да сакав.
Се што побарала државата од мене, се сум направил до сега.
Јапанците гинеле во втора светска војна, ама на крај на грешната страна биле, џабе гинеле. Работата е што направиле јапонците после војната да бидат сега каде што се. Односно не само они што направиле, туку како се однесувала државата кон обичниот јапонец, како државата го задолжила обичниот јапонец да се чувствува должен кон неа. Девојчево со возов осеќа дека некој се заинтересирал, размислил и и излегол во пресрет.
Јас си ја сакам државата, ги сакам луѓето, но не гледам дека државава од 90та навака се труди мене и на тие околу мене да ни овозможи што подобро услови за работа и живот, па јас кога ќе треба да и се оддолжам. Не мора да успее во се, не очекувам да бидеме Швајцарија, но да видам дека некој политичар мисли не само за себе, туку и за нормалниот народ.
Немаме војни, нема премногу криминал, се осеќам сигурно и за тоа сум благодарен. Образованието не ни е скапо, али квалитетот на истото од 90та навака оди само надоле. Има сигурно уште позитивни работи, али ме примрзе 
Дупла доза вајстини.

Сочувана
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.