Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2711042 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12240 на: 04 Јануари 2016, 17:38:53 pm »
Кој кретен треба да бидеш да влезеш у сообраќај со неисчистени стакла. Кај не гледаат па уште се курчат ..

Стока !

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12241 на: 04 Јануари 2016, 19:22:09 pm »
Кога веќе правиш нешто, напрај го како треба.

Јас не гледам никаков проблем, освен можеби еден али минорен. Јас го поздравувам потегот. Треба да ги има на СЕКОЈ пешачки премин, и да се поназад едно два метра.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #12242 на: 04 Јануари 2016, 19:29:55 pm »
Паралелно возење на булевар со две ленти со 35,5км/ч. Цееела илинденска... Од парк до шити хол.  Свака част за тикото и за опел канта омега кец. Нормално, секој семафор си го исчекавме и нормално на секој семафор они беа први и паралени. У 16:40

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #12243 на: 04 Јануари 2016, 19:44:31 pm »
Бoгaми Симo, јaс би свртел некaде дa не ги гледaм сaмo :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #12244 на: 04 Јануари 2016, 19:46:06 pm »
Цело време си викаш.. „ај може до следниот семафор ќе се направи гап....“ 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #12245 на: 05 Јануари 2016, 14:31:01 pm »
Кој кретен треба да бидеш да влезеш у сообраќај со неисчистени стакла. Кај не гледаат па уште се курчат ..

Стока !

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1341
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #12246 на: 05 Јануари 2016, 15:06:10 pm »
Симо а гарант и двајцата чуреа ко ќумбиња......... :(

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #12247 на: 11 Јануари 2016, 10:18:46 am »
Без никакви светла на маглава..па уште и свири дека не ја гледам.

Отсутен Dave

• Почетник
  • *
  • Пораки: 40
« Одговори #12248 на: 11 Јануари 2016, 11:15:35 am »
На некои луѓе животно достигнување им е да гребат со клуч рандом кола. Особено ако е со нескопски таблици. Се надевам дека барем малку посреќен стана кој и да реши да ми ја гребе Корсата.
Мислам, се обидувам да сфатам, као си одиш дома, триеш раце и си викаш:еј, колку добра гребаница сум направил, онака цел среќен?!
Позади Симпо ова, рандом место вчера, после пола саат дигнати брисачи и лист "приватен паркинг, викам пајак" - стопати сум паркирал на истото место, никаков знак дека е забрането паркирање или приватен паркинг.
Гребаниците ги видов дури денес.

Клет народ сме, другари и нема да станеме поарни со тупање в гради. Такви ќе се истребиме од светов - клети...
Малку покасно да одговорам, ама мислам дека е корисно.
Во долгата стара зграда со три влеза во близина на Симпо живее еден човек, возрасен, стар може да се каже. Има маркирано некаков простор на тој паркинг со бела линија, а никакви ознаки нема. Проаѓа со точак и со рачката, а може има и некое ноже или клуч и остава масакр на се што е паркирано на тоа место. Станарите од таа зграда и од зградата до Симпо, што го користат паркингот дури и се обидуваа да го пријават заеднички, мислам дека не добија ништо од тоа. Јас работам тука во близина и познат ми е проблемот од колегиве. За вакви, за жал само насилство е решение и тоа парцијално, со тоа што ќе треба да си ја гледаш гребаницата. На пример колешкава има гребаница баш од него, во должина на целата кола од задно крило преку двете врати скоро до хаубата.
Ете некој што ќе го види ова, ќе си знае. Обично местото местото стои празно, пошо го знаат локалциве дека е ментал.

...и само да надополнам дека „нескопскоста“ на таблицата нема апсолутно никаква врска со гребењето на колата. 5% е наплив на нервоза поради лош паркинг или некакви лични (комшиски) несогласувања и 95% од ретардираност.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг:
« Одговори #12249 на: 11 Јануари 2016, 11:20:33 am »
Камера само. Од било кој прозор што гледа натаму. Чим го знаете конктетно местото многу е лесно. Со убав зум и тоа. И снимката право во жандрмерија.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #12250 на: 11 Јануари 2016, 14:36:16 pm »
нема да ти ја признае дека снима на јавна површина...треба да му стаиш табла ПАЗИ СЕ СНИМА,за да ти ја признаат.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #12251 на: 11 Јануари 2016, 14:38:38 pm »
Камера помага само за лична сатисфакција, да се осигураш дека е тој и после тоа со хеблата му ја разубавуваш фацата. Во Полиција ако го пријавиш треба да го фатат на дело за да му поднесат пријава пошто снимката што ти ќе им ја дадеш нема да биде прифатена на суд и пријавата ќе падне. Убаво рече Dave, за вакви ликови само ќотек помага, за жал ама тоа е, друго чаре нема.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #12252 на: 11 Јануари 2016, 14:53:19 pm »
Како ја фатија во аеродром бабата?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #12253 на: 11 Јануари 2016, 15:02:09 pm »
У тепих.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020