Автор Тема: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?  (Прочитано 195479 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #495 на: 10 Јануари 2016, 08:56:20 am »
ni prodavaat muda za bubrezii be pa vie prvata recenica veli: Centarot za upravuvanje i kontrola na soobrakajot funkcionira ODLICNO :D (CoCa Cola reklama) od sektorot soobrakaj za da mozat da ukradat treba nesto kupat, dosega semafori kupuvaa (nekoi i po dvapati gi kupuvaa) sega i nof sistem... Na partizanska i ilinden raboti zelen bran, toj sistem so detektiranje vozila samo van spicot na priklucnite ulici moze da im ja namali sekundazata i nema druga funkcionalnost...

Sega ako veke ne si cekal na semafor ili nesi vo prvite 5 nema da mojs da pominis ke cekas pak uste eden krug. Oni ti vikaat sega gi skrativme vremeto na cekanje, gi skratile sekundite na ukluceno zeleno... Za da ne pocne nekoj da mrci mora na opredeleno vreme da pustaat CocaCola reklami deka e ODLICEN sistemot za koj spickale tvoj pari...
Sistemot mozda ima nekoj moznosti za uste 300 podesuvanja za spicot, za pretpladne, napladne protok, za prikvecer, za posle 23casot, za posle 01casot itn itn no nego treba da go odraboti nekoj kapacitet, ne nekoj partiski sto ustvari tuka go stajle dodeka ceka  pojaka pozicija sto mu vetile usteee na izborite, bidejci on zavrsil Masinski vo Stip :D a od partija go stajle tuka da monituira, dodeka ne se oslobodi nekoe mesto kakvo toj zzamislil...
« Последно менување: 10 Јануари 2016, 09:03:18 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #496 на: 11 Јануари 2016, 20:07:21 pm »
Авто-школите протестираат против обврската да ги снимаат обуките.  :D

http://alsat.mk/News/231115/avto-shkolite-protestiraat-protiv-obvrskata-da-gi-snimaat-obukite
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #497 на: 11 Јануари 2016, 21:00:44 pm »
Па нормално дека не им одговара, како ќе издаваат фиктивни потврди за извозени часови.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #498 на: 12 Јануари 2016, 13:15:21 pm »
Ги кријат часовите, јас пред година дена дали 12-13 часа извозив, а ме пишаа како да сум ги извозил сите 36 и ме пријави да полагам.

Сега не им одговара и ќе протестираат.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #499 на: 13 Јануари 2016, 12:36:41 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Добив информација дека за месец до месец ипол максимум ќе е готов. Бајаги големичок го направија.

Денес асвалтираат. На некои места не е уште ама ќе го биде во теков на неделава. Доста беше возење по чакал, земја, камења. Ајде.  :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #500 на: 13 Јануари 2016, 16:27:16 pm »
^

Сабајле поминав, се раскаљавило ко нива, до прозори црвена боја не се глеа..

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #501 на: 20 Јануари 2016, 10:59:13 am »
Од утре се воведува трепкаво зелено светло на семафорите во Скопје

Цитат
Се потсетуваат возачите дека во согласност со Законот за безбедност во сообраќајот на патиштата жолтото светло означува забрана за минување, освен за возилата кои во моментот кога ќе се појави жолто светло се наоѓаат на таква оддалеченост од светлосниот знак што не можат на безбеден начин да запрат, a да не го поминат тој знак.

Подобро вака, вака е секаде во Европа, ќе се овозможи време да се помине сосем безбедно, пред да се вклучи жолтото односно црвеното светло и да им се отвори на другите зелено.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #502 на: 20 Јануари 2016, 11:05:55 am »
Одлична работа, онака се дешаваше да несмееш понагло да закочиш бидејќи некој улетан ке те лупне. Или обратно ;D

Исто за тие што полагаат беше зафркнато, незнаат кога ќе им се затвори семафорот па огромни се шансите да ги бутнат на градска ако им се затвори пред нос.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #503 на: 20 Јануари 2016, 11:13:13 am »
Чекај чекај, ако се сеќавам добро, како дете кога ме шетале по Скопје, тогаш имаше трепкаво зелено.
Зошто снема, и сега пак испливува на површина?

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #504 на: 20 Јануари 2016, 11:34:40 am »
Тогаш не беше стабилна струјата. Затоа трепкало.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
« Одговори #505 на: 20 Јануари 2016, 11:38:59 am »
Вчера се вратив од Бугарија. Насекаде имаат traffic measurement.
Ептен ми се најде тоа, бидејќи ја вртев цела Софија, долж и попреку. Гледав каде има гужви и го избегнував тој дел од градот.
Царска работа.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7121
« Одговори #506 на: 20 Јануари 2016, 12:03:26 pm »
Конечно им текна и кај нас да постават вакви трепкачи на зелено светло. Корисна работа, кога бројачите више не работат.

Уште некој да им кажеше дека може да постават тастери на малине пешачки семафори, а не да ги чекаш во 3 саат сабајле, а во радиус од 3 км ни маче ни куче ни човек ....  Имаше порано кај стара америчка амбасада, ама ги извадија...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #507 на: 20 Јануари 2016, 12:33:05 pm »
Битната работа што мора да се знае е колку пати ќе трепне пред да се упали жуто?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #508 на: 20 Јануари 2016, 12:51:01 pm »
Абе стокава македонска ништо нема да ја спречи да помине на црвено.
Сега ќе има друг проблем, возиш, гледаш трепка зелено, ти газиш на кочница а тој позади тебе на гас.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #509 на: 20 Јануари 2016, 13:09:26 pm »
Во моето село стоката поминува на црвено постојано и на дебело црвено од преку 5 секунди.  Разбирам на жолто..

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need