Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902232 пати)

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 158
Одг: Полирање на возила
« Одговори #870 на: 08 Септември 2012, 15:15:40 pm »
Nikako,edinstveno mienje samo so voda i bez vosocen sampon,mora sofersajbnata da bide besprekorno obezmastena od sekakvi sredstva koi predhodno se nanesuvale,od tipot Ajax za staklo i bezbroj drugi,ako imas clay bar taka najdobro se cisti prljavstina i kontaminacija na staklo i lak,ako ne sledi ja procedurata vo upatsvoto.
Thank you....

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #871 на: 09 Септември 2012, 20:07:03 pm »
И мојата е таква,18 години е стара колата.
Togas zimaj go i ne mu se misli mn mn ;D ;D ;D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #872 на: 11 Септември 2012, 22:57:50 pm »
И сега, можат да се полираат фарови со паста за заби или не ???

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #873 на: 11 Септември 2012, 23:56:49 pm »
Не. Можеш малку да ги освежиш, ама тоа е тоа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #874 на: 12 Септември 2012, 13:49:40 pm »
ZeroDent, за свеж здив! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #875 на: 16 Септември 2012, 15:14:05 pm »
Picantoto bese pominato so:
K2 Tempo Turbo kako prva osnova

i kako zastita za visok sjaj so turtle wax high gloss car wax

a eve i kako reagirase na prviot dozd posle dolgo vreme

;D ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #876 на: 16 Септември 2012, 16:09:44 pm »
Odlicen beading,se gleda deka popustil no drzi uste,za esen pripremi go so uste edno nanesuvanje so TW high gloss a za pred zima povtori ja prvata postapka taka sto ke go simnes siot i ke ja povtoris postapkata so x2 sloja vo pauza od prvoto nanesuvanje po eden cas ,:-)
« Последно менување: 16 Септември 2012, 19:43:51 pm TE-EN »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #877 на: 16 Септември 2012, 16:45:48 pm »
Денес зедов едно вакво

Со цел да ја извадам смолата засушена на кровот, го зедов пошто во веро пишеше отсранувач на смола и асвалт... меѓутоа засега можам да кажам дека за к*р не го бива, го оставив да отстои 15 мин над смолата напрскано, па зедов да тријам и тријам со крпче, помалите точки изегоа, ама големите никако не ги вади. Второ смрди ептен гадно, и на крај после миење со TW шампон пак на кровот ми останат бели траги кај шо имав испрскано >:( >:( Разочаран и изнервиран максимално!

Едит: Сега гледам како сум се зафркнал...  :-\ :-\ :-\    изгледа требаше вакво да земам

Ама во педерското Веро, го имаше само тоа првото, и кај цената пишеше отстранувач и на смола...

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
« Одговори #878 на: 16 Септември 2012, 16:51:38 pm »
Денес зедов едно вакво
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Со цел да ја извадам смолата засушена на кровот, го зедов пошто во веро пишеше отсранувач на смола и асвалт... меѓутоа засега можам да кажам дека за к*р не го бива, го оставив да отстои 15 мин над смолата напрскано, па зедов да тријам и тријам со крпче, помалите точки изегоа, ама големите никако не ги вади. Второ смрди ептен гадно, и на крај после миење со TW шампон пак на кровот ми останат бели траги кај шо имав испрскано >:( >:( Разочаран и изнервиран максимално!
Земи од Astonish Тar remover супер средство и доста евтино околу 130 денари испробано.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #879 на: 16 Септември 2012, 16:55:55 pm »
Земи с од Astonish tar remover супер средство и доста евтино околу 130 денари испробано.
Би зел, ама кај да најдам...во ова Битола, од автокозметика нема ни А. Ете низ цел град само ова од К2 го најдов и тоа за 240 денари, и џабе го зедов.

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
« Одговори #880 на: 16 Септември 2012, 17:04:33 pm »
Во вторник ќе идам за Битола, но не сум сигурен дека ќе идам до Скопје таму го купив, ај за секој случај прати ми мобилен во пп ако испадне нешто ке ти јавам или пак од Еуростил ако ти треба ке земам и од таму. Скоро секој месец идам на факултетот па така да не проблем да го донесам натаму.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #881 на: 16 Септември 2012, 17:26:23 pm »
Види кај Игор во Автомобил,види кај селската на ќошот кај тој стрчинецот...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #882 на: 16 Септември 2012, 19:39:11 pm »
Во вторник ќе идам за Битола, но не сум сигурен дека ќе идам до Скопје таму го купив, ај за секој случај прати ми мобилен во пп ако испадне нешто ке ти јавам или пак од Еуростил ако ти треба ке земам и од таму. Скоро секој месец идам на факултетот па така да не проблем да го донесам натаму.

Фала друже, да видам прво со ова да пробам уште еднаш, па ако не сака ќе ти кажам за следната недела ако идиш наваму. А гледам и то твоето е за асвалт(tar remover), го имаш ти тестирано на смола?

Види кај Игор во Автомобил,види кај селската на ќошот кај тој стрчинецот...

Игор се вика тој со продавницата спроти дебојо? Ако е тој кај него немам прашано, пошто држи тунинг работи, па не ми текнало да видам за вакви работи.  А на селската ако мислиш во TUNING продавницата, прашав и тој слабо авто козметика држи.

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
« Одговори #883 на: 16 Септември 2012, 19:57:37 pm »

Фала друже, да видам прво со ова да пробам уште еднаш, па ако не сака ќе ти кажам за следната недела ако идиш наваму. А гледам и то твоето е за асвалт(tar remover), го имаш ти тестирано на смола?

Не сум го пробал на смола, по неколку перења во автоперална 3 месеци неможеа до крај да ги извадат мушичките, со оваа средство со едно прскање го оставив да постои 2 минути и со меко сунгерче за перење коли поминав ништо не остана од мушичките, значи ни мрсните флеки што ги оставаат истите ако подолго време не ја переш колата.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #884 на: 16 Септември 2012, 22:58:24 pm »
TW bug & tar remover,ima mnogu sliki na mojot profil kako se koristi i prosto e neverojaten vo negovata funkcija.