Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902249 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Полирање на возила
« Одговори #840 на: 31 Август 2012, 21:28:27 pm »
Тоа е муабетот...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #841 на: 31 Август 2012, 21:42:07 pm »
+1000 Под налепницата само ќе продолжи да се шири и ќе отиде и бојата.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #842 на: 01 Септември 2012, 21:26:03 pm »
дали на полирано место е паметно да се премачка со туртле вакс восок за екстра заштита ? :)
martinco eve jas kaj dame odkako ja ispolirav ima 2 meseca mislam pa si kupiv tutrle wax originale  ja pominav so vosoceto toa e sve preporaka od polir dame taka da slobodno obavi taj posao :D

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #843 на: 02 Септември 2012, 13:27:00 pm »
фала Мац ке ја завршиме и таa работа ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #844 на: 02 Септември 2012, 15:25:27 pm »
фала Мац ке ја завршиме и таa работа ;D
molam :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #845 на: 05 Септември 2012, 01:40:19 am »
TE-EN кој восок би ми го препорачал, до кај 500-600 денари, ако има се разбира таков, за заштита за оваа есенска а и зимска сезона? 

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #846 на: 05 Септември 2012, 09:24:51 am »
TE-EN кој восок би ми го препорачал, до кај 500-600 денари, ако има се разбира таков, за заштита за оваа есенска а и зимска сезона? 
TW +PTFE

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #847 на: 05 Септември 2012, 15:51:16 pm »
Го зедов денес тој восок TW + PTFE, и шампон TW ZIP WAX, во ова Битолата неможи чист само шампон за перење да се најди :-\
Ова гледам TW + PTFE е и полир, не е само восок, ама ако уште подобро.
Е сега имам неколку прашања ако можиш да ми одговориш:
1. Прво да ја исперам колата со шампон за автомобили, за да извадам стариот восок, кој воедно и попушти ако памтиш од сликите?
2. Да чекам да падни температурата надвор, или можам и овие дена, приквечер да го нанесам?
3. И најважно како да го нанесам? На упатсвото пиши со влажна крпа, ако можиш да подобјасниш малку.
Ќе те измачам малку, ама морам да те прашам  :D
« Последно менување: 05 Септември 2012, 17:11:39 pm n1kola »

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #848 на: 05 Септември 2012, 16:40:09 pm »
Da prvo treba da ti bide ubavo isprana kolata, i dokolku sakas i stariot vosok da go izvadis, uste poubavo e da ja isperes so sjaj (spin), bidejki sjajot vadi vosok, a samponot za koli ne go vadi vosokot, tuku go odruzuva najdolgo sto moze.
Vtoro eve ti edno video na koj nacin se nanesuva vosok: http://www.youtube.com/watch?v=1dc4toCFGFI
 gore dole site se na ist nacin: na cista povrsina prethodno maximalno suva, i so suva krpa, ne so vlazna, i otkako ke otstoj na povrsinata 3min , prebrisi go so kvalitetna mikorfiber krpa ( ne od 30 den), tuku od 100 den nagore.
Treto so turtle wax+ptf ima da se izmacis maximalno, oti toa e najteskiot vosok sto moze da postoj za prebrisuvanje otkako ke se nanese, i moras pod senka, nikako na sonce i pazi na crnite plastiki i na lajsnite na kolata nikako ne smees da dopres oti ke ti obelat.
I cetvrto prijatele drug pat ne se dupi so turtle wax+ptf tuku zemi si turtle wax ice da te vidi gospod i da si go naneses na sonce i na plastikite i da ti sveti cela kola maka da nemas i za 15 min da bides gotov!
Go mas vo euro stil, malce e poskap ama ke ti trae dolgo vreme
http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/set-za-poliranje.html
a eve ti i video kako se nanesuva, pa sam sporedi si koj e polesen ;D ;D ;D ;D ;D
http://www.youtube.com/watch?v=mXnwyEwE4ko

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #849 на: 05 Септември 2012, 17:15:36 pm »
Епа добро, ова го зедов по препорака на ТЕ-ЕН, ама исто така и до цена од 500 ден. Следнот пат, ќе земам од тој ICE.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #850 на: 05 Септември 2012, 20:44:18 pm »
Епа добро, ова го зедов по препорака на ТЕ-ЕН, ама исто така и до цена од 500 ден. Следнот пат, ќе земам од тој ICE.
  pametno si zemal nemoj da se kaesh odlicno ke ti zavrsi rabota :) i ovoj vosok so vlazna krpa nanesuvaj go ja so vlazna go nanesov  ednostavno pridrzuvaj se do upatstvoto nema da zgreshish

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #851 на: 05 Септември 2012, 22:03:14 pm »
Разликата помеѓу тие два восоци е небо и земја,едниот е со тефлон,тешко се брише после нанесување ама трае дали трае,а другиот трае од перење на перење ама дава предобар сјај,тој ме праша каков восок да нанесе за есенва и припрема за зимата,не моментален ефект,TW iCE е преубав восок за брзо нанесување,убава заштита дава,но кратко трае,додека TW+PTFE е челик од восок,нагоре во Хрватска и други земји е забранет заувоз и плачат за него.Зад овој производ гарантирам,некогаш ми се случува на добро одржуван лак да не можам ни со pre wash сампон да го симнам,па морам clay bar  да употребувам,внимателно и правилно нанесен овозможува долготрајна заштита на лакот,дека е тежок за пребришување ,тежок е,но затоа треба да се биде трпелив,панел по панел,дел по дел,квалитетна микрофибер крпа,бидејќи од стегање на крпата за да се пребрише восокот може да се направат лажни холограми или marring познато во detailing  светот,никако влажни крпи за пребришување илио нанесување да се употребуваат,за тоа постојат средства кои се познати под името last touch ,кои јас не ги користам,внимателно и трпеливо и се ќе биде во ред Roci убаво објасни  ;)
« Последно менување: 05 Септември 2012, 22:19:47 pm TE-EN »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #852 на: 06 Септември 2012, 01:33:02 am »
Фала за советите, па Петок изгледа ќе се фатам за работа  :D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #853 на: 06 Септември 2012, 01:59:30 am »
сакам да земам восок за коливе,е сеа едната ми е црна металик другата сребрена,ги глеав овие од еуро стил,кое средтсво од следниве би ми завршило работа?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #854 на: 06 Септември 2012, 08:27:08 am »
Za crna spas definitivno TW BLACK box,poglednigo i nego,sekoj denar se isplati za nego,za srebrena ti go preporacuvam sintetickiot vosok Tw ice,toa od mene za perverzija look na avtomobilot,inaku od ovie pogore sto i da odberes nema da zgresis,zelkata e seuste neprikosnovena po kvalitet vo svetot na avtokozmetikata.