@bramovsk Кога ми требаше ја земав веќе спремна од другар што ги друка и ги користи на терен да заврши работа со алат кај шо нема услови за струја и сл. Веќе е со манометар на неа наместен, ма да имам јас ставено под рачката на пиштолот и манометар и филтер за влага. Компресорот ми е 24л безмаслен "бесшумен" од Лидл и е пес бавен за друкање. Вака ја врзуваш на компресор и си дуплирал/триплирал капацитетот на воздух.
Нема гајле ако не претерваш без престан да работиш па да лупа компресорот нон стоп.
А и имам приметено 24,50 и нешто поглемите компресори скоро сите марки истиот мотор ко користат и за 24ка и за сите поголеми.
Air expansion tank, има купишта видеа по јутуб и за купечки и за од боца.
Битно е да не е некоја скапана од пред комунизмот, ако е од плин да се наполни со вода дур не прелие и да се преврти наопачки за да доизлези од внатре се од безбедносни причини ако планираш да вариш нешто на неа,вентилче за влагата испуштање и сл, ако не ќе ја превртуваш ако не ја користиш подолго да не седи влага/вода внатре.
Еве некој неандреталски пример, како шо користев , сигурно има и попаметни видеа по HAССР стандарди