Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902189 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Одг: Полирање на возила
« Одговори #885 на: 16 Септември 2012, 23:12:11 pm »
Игор Автомобил е кај шо беше базата на таксито Пелси порано,поточно ветеринарната станица по скалите...кај пералната
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #886 на: 17 Септември 2012, 00:30:18 am »
TW bug & tar remover,ima mnogu sliki na mojot profil kako se koristi i prosto e neverojaten vo negovata funkcija.

Ништо после ова искуство, кое што ми остави флеки, ќе ја оставам смолата да стои, се додека не ја препуштам на професионалец како тебе да ја отсрани.
« Последно менување: 17 Септември 2012, 20:55:03 pm n1kola »

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #887 на: 20 Септември 2012, 14:21:21 pm »
Me interesira dali ova sredstvo (i taka go imam veke kupeno )
turtle wax bug and tar remover

moze da posluzi kako zamena na ova sredstvo
turtle wax clay bar
;D ;D ;D ;D

Edit: Jasno mi e deka dvete sredstva se so slicna namena, da ja otsranat povrsinskata necistotija (musicki, smola, katran,) vrz lakot na bojata, i da ja pripremat povrsinata za poliranje i vosociranje, pa bi me interesiralo dali dokolku veke go imam ednoto da nemoram da go kupuvam i drugoto. :D
« Последно менување: 20 Септември 2012, 14:22:57 pm velestrumf »

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #888 на: 20 Септември 2012, 14:43:41 pm »
Не може да ти послужи како замена, бидејки нечистотиите кои ги вадат се добиени на различен начин. Првото ти е за покрупни површински нечистотии, а клеј барот е за микро нечистотии на лакот.

Првото е се користи при перење на возилото, второто е за после перење и пред полирање :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #889 на: 20 Септември 2012, 15:17:02 pm »
Sekoe si ima svoja namena,najdobar cistac na lakot e Tw clay bar(glina),potoa za novi lakovi Tw liquid clay bar,Tw bug & tar remover si e za musicki,smola.....

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #890 на: 20 Септември 2012, 18:18:13 pm »
TE-EN глината на ТВ после отварање се суши или може после некој период да се искористи повторно, се разбира доколку има простор за повторно користење.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #891 на: 20 Септември 2012, 18:27:19 pm »
И колку пати отприлика може да се користи на едно возило?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #892 на: 20 Септември 2012, 21:31:01 pm »
TE-EN глината на ТВ после отварање се суши или може после некој период да се искористи повторно, се разбира доколку има простор за повторно користење.
Не се суши ако правилно се одржува,после користење треба да се измеси неколку пати попрскана со лубрикантот,во кесичката што доаѓа самата глина спакована треба да се напрска лубрикант и кесичката да биде влажна секогаш,убаво да се затвори после употреба глината,во кесичката,ако се искине кесичката ,употребете некоја која ви е при рака,но да не прима ваздух,добро да биде спакована,може со правилна и внимателна употреба да се користи за 20 возила,јас ја поделувам на пола,голема е цела,и ми трае х 2 :)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #893 на: 20 Септември 2012, 23:22:09 pm »
Чим така вреди за 950ден, последен пат му се мислев и не го купив, ама нареден пат дефинитивно ќе го земам :) и таман имам уште за една тура од течниот клај бар, и плус ТВ тефлон и зимата може да дојде :D таман ли ке биде TE-EN ???

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #894 на: 21 Септември 2012, 13:57:40 pm »
Ke bide taman, ama i gaz ke puka za da se prebrise turtle wax+ptfe. ;D ;D ;D ;D
Abe mani tamu tefloni mefloni, samo speed vosoci koristi si, pa i sekoj mesec po ednas da nanesuvas za 15 min si gotov so cela kola, i koga na kraj na sezonata ke go soberes vremeto i parite sto si gi potrosil ke vidis deka pak ke bides vo korist ;)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #895 на: 21 Септември 2012, 15:24:39 pm »
Se uste nema vo Mk konkurencija xa Tw ptfe

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 158
« Одговори #896 на: 21 Септември 2012, 17:24:31 pm »
Ke bide taman, ama i gaz ke puka za da se prebrise turtle wax+ptfe. ;D ;D ;D ;D
Abe mani tamu tefloni mefloni, samo speed vosoci koristi si, pa i sekoj mesec po ednas da nanesuvas za 15 min si gotov so cela kola, i koga na kraj na sezonata ke go soberes vremeto i parite sto si gi potrosil ke vidis deka pak ke bides vo korist ;)
+1

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #897 на: 21 Септември 2012, 17:55:13 pm »
Значи да си ги одморам рацете јас за утре  ;D PTFE ме чека  :)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #898 на: 21 Септември 2012, 19:22:39 pm »
Малку раздвижување нема да дојде лошо ;D ама па после цела зима нема да имам мака :P

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #899 на: 21 Септември 2012, 21:53:45 pm »
Odmorajte cim ve ceka turtle wax+ptfe, nie so brzi vosoci ne se zamoruvame mnogu mnogu, samo

pumpiceto i prskame :P :P :P :P