Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1623899 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #2730 на: 01 Ноември 2012, 11:02:43 am »
ОВА   vs  ОВА Муабет.

Уште еднаш: не е ТОА муабетот. но доста беше за ова, досадно ми е више...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #2731 на: 01 Ноември 2012, 11:03:26 am »
Друже, очекуваш дека со Алфисти ќе се разбереш?

;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2732 на: 01 Ноември 2012, 11:11:16 am »
Се обидуваВ да не генерализирам. Па ваљда не се сите алфисти исти?

:-)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2733 на: 01 Ноември 2012, 11:22:24 am »
 Мaње - Више ! ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #2734 на: 01 Ноември 2012, 11:37:23 am »
@Filipv, Не зборам јас за тебе, зборам за другар ти. Значи си има свои причини зошто шкода му се допаднала, не го спорам јас тоа, само и он додека возел алфа, немало подобро ауто од алфа, сеа вози шкода, шкодата закон. Ок, му поминал периодот на курчење, сака нешто поумерено, ама според мене е многу нереален во споредбите.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2735 на: 01 Ноември 2012, 11:38:45 am »
@Filipv, Не зборам јас за тебе, зборам за другар ти. Значи си има свои причини зошто шкода му се допаднала, не го спорам јас тоа, само и он додека возел алфа, немало подобро ауто од алфа, сеа вози шкода, шкодата закон. Ок, му поминал периодот на курчење, сака нешто поумерено, ама според мене е многу нереален во споредбите.

да, бандажите се СКРОЗ различни

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2736 на: 01 Ноември 2012, 11:50:07 am »
Бандашот и тркалото се официјални шкода слики за моделот Octavia RS, мислам дека е топ понуда на Octavia моделот. Другата слика е претходно постирана од 159-ка која може да биде и со 1.8 tbi мотор. И тоа ја покажува идејата што се крие позади фанатичното величење на еден одреден бренд. Ако твојот пријател алфиста до коска преобратен во умерен шкодиста тоа не го сватил, џабе и 10 алфи да возел.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #2737 на: 01 Ноември 2012, 12:36:49 pm »
;D ;D ;D ;D si otvorile tema alfasi i pljuvaat po se divo i zivo  ;D ;D
pa ne go napagajte coekot sto se razbudil, porasnal i mu se otvorile ocite de  ;D ;D ;D
Во темава многу малку има пљукање Нуме, повеќе има фалење

Цитат
ete vi go i jeremy clarcson na polsednoto klipce sto go gledav postirano tuka kade se trkaa so alfi i na site im izgorea , veli alfa znae da napravi odlicno auto so dusa...za malce samo ...  ;)
jbg stvarno ima lik ali ne e toa se pozz ;)

Ок, од сега кој не ги слуша Top Gear кога бира кола, глуп е!

Што е следно? „Еден дечко до вчера ферари возеше, ама откако го смени со трактор, се препороди, помалце му троши, кичма не го боли, може да го паркира дури и на тротоар, а и на сервис не мора да го носи на секои 5.000км“

Дајте луѓе, мислам муабетиве за 4 одделение се.

;D pa dobro be roki, go ispljukavte coekot sto zel oktavija i se soocil deka e poubavo parite da si gi trosi na drugo osven na delovi,
jas si velam sekoja cest na dizajn i estetika, jas za mance ke zemec 156 2.0 ts so atestiran plin, no po cela nedela prasuvanje, citanje obrazuvanje po servisi za cena na delovi i ostalo ne nejdov nitu eden argument osven deka e sportski duh, zvuk na visoki obrtai prekrasna linija, nikade nemase ekonomija, reliability, evtini delovi, ona sto na mene najvekemi trebase ...
znaci za muabetot za 4-to oddelenci,  site ste vie decinja, zasto nekete da rezonirate dali ste vo kar ili zijan, poradi toa sto site vie sekade samo go citirate vasiot omilen, mene naj neomilen geremy, deka on kazuva deka alfa ima dusa i deka on najdobro znae koja kola e top zatoa go spomnav kako kontraargument, jas ne se vodam po mislenja na nekoj platen novinar na tv koj e na sosema drugo nivo finansiski (povisoko) i intelektualno (ponisko) od mene, veruvaj  najmalce me interesira koj kakvo mislenje ima za mojot izbor, kolkava cerga tolkava kola, i stvarno idete so glava u zid, stvarno ne mozes da se razberes so alfas ;D, barem za se ne mora da se replicira koga znaes deka ne si prav ;)...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2738 на: 01 Ноември 2012, 12:47:25 pm »
Го наоѓам за интересен фактот што НИКОЈ ама ниту на МОМЕНТ не ја сфати озбилно споредбата октавија<>159. Ниту за момент!

Чисто од љубопитност изгуглав "octavia vs alfa 159" а таму - пази богати - некои будали на разчични форуми озбилно дебатираат на таа тема.

Изгледа не се ПРАВИ алфаши или се од предучилишна возраст.

http://www.alfaowner.com/Forum/introduce-yourself/142721-hello-and-some-questions-159-or-octavia-vrs.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2739 на: 01 Ноември 2012, 12:55:31 pm »
Ај конкретно кој одговор од тие од твојот линк не е прав алфаш?

Цитат

Well, the Skoda will be faster.......

.......the Alfa is desirable.

--------------------------------

Hello and welcome The 159 will stand out in a crowd

-----------------------------------

Hello :wave: and welcome to AO

Buy the Alfa

-------------------------

Welcome to AO
somehow i dont think you will get an objective answer to that question on this forum

-------------------

и еден единствен кој проба да анализира,  па му се заканија со бан ;D

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2740 на: 01 Ноември 2012, 12:57:04 pm »
Ај конкретно кој одговор од тие од твојот линк не е прав алфаш?

па на форум кој се вика alfaowner што очекуваш да има??

не се работеше дали се ова алфаши или не, туку дали воопшто дискутираат на тема октавија вс 159 или не. Не ми ја мењај тезата ко почетник некој сеа и ти.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2741 на: 01 Ноември 2012, 13:02:33 pm »

Ок, извини, ајде да прочитаме зошто воопшто дискутираат за тоа:

Цитат
Hi from dark and dismal Portsmouth

Seriously considering trading my lovely but unreliable bmw estate for either a Skoda Octavia vrs diesel estate or a 159 1.9 Lusso sportwagon.

Having owned a mk 1 skoda vrs estate, they are superb, reliable, comfortable practical and fast. Had considered a 156 sportwagon before the skoda, but was put off by reliability issues ,future resale values, lack of room for the kids and small and awkwardly shaped boot.

Really like the look of the 159 and their rarity value, wife loves the look as well but as comfort is also a big priority for us, not sure if skoda would be better bet.

Wife also wants full leather, comfy seats and an aluminium finished dash. I want looks, reasonable power, economy and low road tax but also something fun.

I also need room for my canoe gear and bikes.

Your thoughts please??

Значи имал недоверливо БМВ, ама сака нешто што е доверливо и да има простор и да изгледа добро и да биде забавно. И никој не му кажа на Алфа Оунер форумов да земе шкода. Не знам зошто?!/sarcasm
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2742 на: 01 Ноември 2012, 13:07:20 pm »
Ај бе дост рчкате, хејтери ебате. Не ли ви се здосади. Највеќе мрзам кога некој човек и за душманот ќе навиба само за еден единствен да не "победи" кој е најверојатно поголем душман. Хејтеризам од прва класа. Ич кур а не ве боли зошто јас сакам алфа, не ме убедујте со некои банални примери кои се многу ретки и секаде ги има. Нуме се усрасо тоа чадилицата па никому ништо. Сите му викаме браво мајсторе. Ја на една јтд 2.4 да и бапнам чипче има гз да го напраам у секој поглед. Брзина потрошња делови- мелови све.

И покрај искомплексираните муабети од типот Џереми кларксон напраил вака (А добро знаеме колку преовладуваат добрите муабети кај нив за алфа ама никој тоа не го спомнал) луѓето купуваат алфи, затоа фак оф. Остајте ни ја темава да уживаме. Ние никого не напаѓаме вие не напаѓате.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2743 на: 01 Ноември 2012, 13:33:30 pm »
Па темава е Алфа ВС евритинг елс. Ама кога ќе се појави некој од евритинг елс тогаш мавај со копља и камења :)
И аутомацки не уживате во темата :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2744 на: 01 Ноември 2012, 13:36:20 pm »
Само браниме наше - нормално :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!