Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1623819 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #2715 на: 30 Октомври 2012, 21:45:02 pm »
морам еднаш тука да го „донесам“ другар ми поранешниот алфиста-до-смрт-ако-не-си-возел-алфа-не-си-џереми-кларксон кој доживеа религиска конверзија откако купи шкода октавија. :-) морам тој сеир да го видам еднаш, морам

„Пораката е пријавена до администраторот од Simo - Carrier166. Текст на пораката: Корисникот влегуе со ѓон у цеваница“

За мене Шкода Октавија има обработка на внатрешните материјали како пластична канта за ѓубре, држење на голф со расипана амортизација, изглед на.... не знам.... немам соодветен збор, веројатно осакатена џета. Ако сето тоа му надоместува за по некое дефектче или најверојатно „локален мајстор - гуру за алфи“ кој го дриблал, пошто не знаел да му го/и реши дефектот/ите, тогаш секој ден нека си се смее возејќи се во пластична канта и нека им титка на колегите таксисти на семафори, и сите среќни и задоволни :) Јас благодарение на такви „религиски препороди“ може да бидам втор сопственик на сосема квалитетно, добро издизајнирано и одлично опремено ауто, на кое можам и да му простам по некој дефект.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #2716 на: 30 Октомври 2012, 21:47:54 pm »
Кој суптилен ебачки детаљ е натписот Алфа ромео на шепата од кочницата, црвена шепа, бел натпис.
Фарот со леќа, цела предница смени...

Црн бандаж само во живо може да се суди...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #2717 на: 31 Октомври 2012, 02:20:28 am »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2718 на: 31 Октомври 2012, 13:32:49 pm »
Мадааафакаааа  :o  8)

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #2719 на: 31 Октомври 2012, 22:30:53 pm »
бандаживе уф уф уф...:)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #2720 на: 01 Ноември 2012, 03:42:13 am »
 ;D ;D ;D ;D si otvorile tema alfasi i pljuvaat po se divo i zivo  ;D ;D
pa ne go napagajte coekot sto se razbudil, porasnal i mu se otvorile ocite de  ;D ;D ;D

ete vi go i jeremy clarcson na polsednoto klipce sto go gledav postirano tuka kade se trkaa so alfi i na site im izgorea , veli alfa znae da napravi odlicno auto so dusa...za malce samo ...  ;)
jbg stvarno ima lik ali ne e toa se pozz ;)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2721 на: 01 Ноември 2012, 06:54:11 am »
;D ;D ;D ;D si otvorile tema alfasi i pljuvaat po se divo i zivo  ;D ;D
pa ne go napagajte coekot sto se razbudil, porasnal i mu se otvorile ocite de  ;D ;D ;D
Во темава многу малку има пљукање Нуме, повеќе има фалење

Цитат
ete vi go i jeremy clarcson na polsednoto klipce sto go gledav postirano tuka kade se trkaa so alfi i na site im izgorea , veli alfa znae da napravi odlicno auto so dusa...za malce samo ...  ;)
jbg stvarno ima lik ali ne e toa se pozz ;)

Ок, од сега кој не ги слуша Top Gear кога бира кола, глуп е!

Што е следно? „Еден дечко до вчера ферари возеше, ама откако го смени со трактор, се препороди, помалце му троши, кичма не го боли, може да го паркира дури и на тротоар, а и на сервис не мора да го носи на секои 5.000км“

Дајте луѓе, мислам муабетиве за 4 одделение се.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2722 на: 01 Ноември 2012, 07:18:04 am »
Дајте луѓе, мислам муабетиве за 4 одделение се.

Чекај малце... некој бендисал друга кола и тоа се 4 одд муабети.

А „алфа и само алфа“ се муабети.... од кое одделение?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2723 на: 01 Ноември 2012, 07:24:41 am »
Ја се заљубив на 16 години а се венчав на 25 ;D

................

Да не праам дабл пост:

Пази задница

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2724 на: 01 Ноември 2012, 07:32:30 am »
„Алфа и само алфа“ е моја лична одлука. Како што е на цела група бмв-исти, волсвагенисти, аудисти, и сите оние кои се одлучиле да ценат одреден бренд поради некоја нивна лична причина. И сеа што тука за 4 одделение?

Секако твојот пријател во преобратот во шкодиста, го има иститот став за шкодата, а тоа е „она што ЈАС го возам е најдобро на свет, без разлика на марката“, пошто како што и сам кажа, дур возел Алфа, најдобро возило на свет за него било алфа. Сега вози шкода и боље ауто од тоа нема. Дај те молам, аргументиве се мизерни. Пак ќе кажам, со среќа нека му е шкодата и ич да не се секира за нас, групата на љубители на алфа ромео (италијански возила),  ќе преживееме и непреобратени.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2725 на: 01 Ноември 2012, 08:42:10 am »
^^^ Потпис и печат!!!

морам еднаш тука да го „донесам“ другар ми поранешниот алфиста-до-смрт-ако-не-си-возел-алфа-не-си-џереми-кларксон кој доживеа религиска конверзија откако купи шкода октавија. :-) морам тој сеир да го видам еднаш, морам
За мене Шкода Октавија има обработка на внатрешните материјали како пластична канта за ѓубре, држење на голф со расипана амортизација, изглед на.... не знам.... немам соодветен збор, веројатно осакатена џета. Ако сето тоа му надоместува за по некое дефектче или најверојатно „локален мајстор - гуру за алфи“ кој го дриблал, пошто не знаел да му го/и реши дефектот/ите, тогаш секој ден нека си се смее возејќи се во пластична канта и нека им титка на колегите таксисти на семафори, и сите среќни и задоволни :) Јас благодарение на такви „религиски препороди“ може да бидам втор сопственик на сосема квалитетно, добро издизајнирано и одлично опремено ауто, на кое можам и да му простам по некој дефект.
Пријател додека немаше купено кола возеше позајмено стило некое време, после се реши да купи кола и купи Шкода октавија 99г модел и ај да ме провози да сум видел како влечат 90кс, викам ај...
Како влеговме внатре, на типот одма му се осеќа нервоза и почна да се жали: А бе воланот крут, огромен, некако не фино, мењачот крут, како на трактор да мењаш  :-\ и почна да се вади... ама многу убав мотор, ич не троши гледај како корне  ::) ај викам може јас не ја сваќам поентата на зборот корне  ;D и климам со главата - јес ок  ;D
И го продолжи муабетот - стилото поарно ова она...
Е сега мој заклучок, типот домазет, му имаат кажано која кола е да бест и толку, останатиот муабет е - јес ок  :-X
А се имам пожалено на звучната изолација на Либрата ама во шкодата се утешив малку  :D

У вези дефектите, шо знам, прочешлајте во темата техничко одржување, ова е тема за фини работи  ;)

На крај, пак не се почитуваат две работи, една е дека Банза кажа, за вкусовите не се дискутира... друга е дека јас кажав, да ти се пљукнам на тиквата сам ако не можеш да одбереш и да одлучиш што е најдобро за тебе...

Споредбава кај е апсурдна, е и тотално непотребна.
Респект од мене до оние кои одбрале да возат шкода поради лични причини и од личен вкус и избор - пристојна кола.

Едит: Чекај ова сум го пропуштил - РЕЛИГИСКА КОНВЕРЗИЈА  ;D ауууу јако.
Се слагам за сеирот 100%, мораш да го видиш и да го дупиш до 100 миле мајке прероденот  :)
« Последно менување: 01 Ноември 2012, 09:04:32 am pirat_07 »

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2726 на: 01 Ноември 2012, 09:01:53 am »
Секако твојот пријател во преобратот во шкодиста, го има иститот став за шкодата

не, не, не е тоа приказната. Он не е шкодиста. Он е сега све-само-не-алфиста. :-)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2727 на: 01 Ноември 2012, 09:36:04 am »
Ок, message taken.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2728 на: 01 Ноември 2012, 09:37:12 am »
Уште бе со транзициски муабети?  :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2729 на: 01 Ноември 2012, 09:50:53 am »
ОВА   vs  ОВА Муабет.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!