Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 494003 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43933
  • Il Moderatore
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #765 на: 05 Октомври 2014, 14:24:54 pm »
Ама кај нас калта е од самите патишта... Тоа е разликата со „запад“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #766 на: 05 Октомври 2014, 14:39:11 pm »
Колкава количина на кал ќе се толерира? Дали теба да се обезбеди место за застанување на секој излез од земјен пат каде што ќе се извршува пит стоп за измивање на гумите? Дали ќе се проверува дали возачите имаат кал под ноктите?

Тоа се многу важни прашања.

http://www.wheels.ca/news/the-top-10-weirdest-traffic-laws/

На прво место во листата „Најчудни сообраќајни правила“.
Цитат
1. Minnesota and Macedonia: Remember the "Keep it beautiful" adage that used to adorn Ontario licence plates? Well, in Minnetonka, Minnesota, it's the law to keep your car clean. It's considered a public nuisance for "a truck or other vehicle whose wheels or tires deposit mud, dirt, sticky substances, litter or other material on any street or highway." Failure to keep your wheels spick and span here could cost you up to $2,000.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #767 на: 05 Октомври 2014, 15:04:22 pm »
Филпв од кога не си поминал во Влае?
И колку пати на ден ја треба да си ги мијам гумите поради градежните зафати? на секој 15 минути?
мислам биди реален барем еднаш, ништо повеќе, еднаш биди реален

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #768 на: 05 Октомври 2014, 15:07:42 pm »
Смирете се малку, првично овој закон е за тешките возила што нон стоп рутираат од и до градилишта.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #769 на: 05 Октомври 2014, 15:12:52 pm »
Јас се слагам со законот за чистота на гуми. Ајде, не туку дигајте паника без везе. Законот е највеќе за градилишта и за големи товарни возила кои разнесуваат кал. Во секој случај, чекор во вистинската насока.

Едит: Дивно чудо да се сложам нешто со Дихтунг.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4285
« Одговори #771 на: 05 Октомври 2014, 20:31:24 pm »
прописот за чисти гуми си постои и од порано,и џабе.неколку пати имам пријавувано во општина,зашто треба нивни комунален инспектор да искочи и да констатира што е како е.и џабе,нема никаков ефект зашто камионите се на адора и не ги дираат,како што не ги дираат сите рекетари и битанги блиски до полиција,истакнати партиски членови,локални мафијаши и тако даље.сакам да кажам да им се мочам на законите кои не важат за сите,а најчесто ги прекршуваат тие погоре споменатите

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #772 на: 05 Октомври 2014, 20:37:45 pm »
Poznavam nekolku silni gradezni kompanii za koi ne pretstavuva nikakov problem da se postavi eden kompresor za perenje na gumite od kamionite koi go napustaat gradilisteto ali eenostavno ne se zamaraat so toa od pricini deka nikoj ne gi cepka I nemozi da go cepne vo odnos na kazni a nivoto na kultura ic nr go spomenuvam.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #773 на: 05 Октомври 2014, 22:51:41 pm »
Racunaj pola lisice e neasfaltirano, volkovo e neasfaltirano, crnice se davi vo kal.

Nekni seljacine im tekna vo centar na glaven grad napravija pazar za ovci.... Pojdete videte go ostatokot od istoto i prasajte gi zitelite sto mislat za toa...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #774 на: 05 Октомври 2014, 22:58:48 pm »
Инаку законот за гумите мислам дека се однесува токму на нас обичните граѓани овој пат.
А како да постоел до сега, мислам дека го иам прочитано негде, сега е само зголемување на казните и потсетување на полицијата да казнува и за тоа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #775 на: 05 Октомври 2014, 23:05:22 pm »
Toa e vo sklop na propisot deka tovarnite vozila mora da go obezbedat tovarot kako na primer zemja, oesok, arsko gjubre i slicno od isturanje i rasturanje.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #776 на: 06 Октомври 2014, 11:48:35 am »
Вие ко да не сте учеле тестови за возачка, едно од прашањата беше (незнам како беше точно само го парафразирм) кога се уклучуваш од земјен/каллив пат на асвалтиран дали треба да ги измиеш гумите.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #777 на: 06 Октомври 2014, 17:26:09 pm »
Да се надоврзам на муабетот со доверба во полицијата. Како да имам доверба и да ги почитувам кога ги гледам како се приближуваат кон раскрсница на која што треба да продолжат право и семафорот им е зелен, а на истата раскрсница си проаѓа возило на црвено светло и они мртви ладни си продужуваат право ко ништо да не било. Од друга страната малтретираат, односно пишуваат казна за цркната сијаличка и слични работи.

Поентата со казните за брзо возење, не се да се скрие у некоја грмушка у 3 сабајле на пат кај што куче не проаѓа, а не па чоек и да те казни пошто си возел 32км/х над дозволеното, туку да застане у 8-9 на партизанска и да ги мери будалите кои што дивеат и се вртат накај броз да видат дали се видени, или пак у 3-4 на пладне да земат да испоказнат све живо и диво што го кочи сообраќајот(проаѓање на црвено, непрописно престројување, спиење на семафор, возење 20км/х, претрчување на пешаци на црвено и на необелжан пешачки, итн.)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #778 на: 06 Октомври 2014, 17:54:24 pm »
Eeeeee какви коли имаше... Сега да можат по 6 врати ќе стават.

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #779 на: 06 Октомври 2014, 18:37:38 pm »
Да се надоврзам на муабетот со доверба во полицијата. Како да имам доверба и да ги почитувам кога ги гледам како се приближуваат кон раскрсница на која што треба да продолжат право и семафорот им е зелен, а на истата раскрсница си проаѓа возило на црвено светло и они мртви ладни си продужуваат право ко ништо да не било. Од друга страната малтретираат, односно пишуваат казна за цркната сијаличка и слични работи.

Поентата со казните за брзо возење, не се да се скрие у некоја грмушка у 3 сабајле на пат кај што куче не проаѓа, а не па чоек и да те казни пошто си возел 32км/х над дозволеното, туку да застане у 8-9 на партизанска и да ги мери будалите кои што дивеат и се вртат накај броз да видат дали се видени, или пак у 3-4 на пладне да земат да испоказнат све живо и диво што го кочи сообраќајот(проаѓање на црвено, непрописно престројување, спиење на семафор, возење 20км/х, претрчување на пешаци на црвено и на необелжан пешачки, итн.)

Прво треба да се спроведат казни за самите Полицајци па потоа за граѓаните .
Јас пред 4-5 месеци во Куманово бев со кола со странски рег таблици и овој од толку Македонски коли мене нашол да ме сопира . Ми дига знак Стоп давам десен змигавец ми се тргна од пат и наместо да застанам се заинатив стистав гас си продолжив . После половина час седнувам во едно кафуле со братучед а пред кафулето колава паркирана - поминуваат истиве Џандари и застануваат
Почнаа да се вртат околу колава и излегов надвор дечко твока е колава викам да моја е , ај давај документи те водиме во станица , го гледам и им викам абе нормални сте ме видовде у возење па ми бараш документи па и у станица да ме носите . Од толку Мкд коли со мене со Странски нашле да се е*аваат . Видоа невидоа неможат да се разберат и си отидоа . Толку се некултурни шо прво за нив казни треба после за сите др .