Автор Тема: Стандардизиран Супер-Научен CARclub Тест за Потрошувачка на Отворено ™  (Прочитано 170869 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Овие со електрични тротинети не ги дружите :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10986
  • 430i
Денес удрив рута со eUP-от, Дома-Аеродром Петровец-Дома вкупно 91км, по обиколница и автопат.
Лично може да ја сметам за многу релевантна, иако е подолга, има семафори (од дома до излез на обиколница во Сарај и обратно, од влез до дома) и патарини два пати, и еден хаг енд флај стоп, Овие работи мислам дека минимално влијаат на потрошувачката кај електричаров.
Возев со брзина која е златен стандард за сите електрични - од Zoe до Taycan Turbo S, помеѓу 100 и 110 километри на час (просечна брзина дома кога паркирав беше 80км/ч).
Измерена потрошувачка 15,9kWh/100km. Не знам како @marjanot  ќе го заведе ова у табелана, ама ако може литри плин - може и киловатчасови да се турат ;D (Ако рачунаме по цена, помалку од 1,5л бензин испаѓа потрошувачката)
А да, зимски гуми и 14.5 степени температура

стај го постов стики и ако има уште некој мерете си ги каблите ;D
табелава нека остане за МСВС на остатоци од фосили

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43914
  • Il Moderatore
ќе ја конвертираме табелта во потрошени џули енергија, да биде по Si систем ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.