Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 494211 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #735 на: 04 Октомври 2014, 09:16:37 am »
За жал, интелектуалните капацитети на креаторите на казнената политика се на многу примитивно ниво, па оттука и состојбата на државата во која се наоѓаме. Овој факт се гледа и од тоа што, нон-стоп се прават Измени и дополнувања на законите, нема трајност и не се гледа од носот понатаму.
Се бара таксист да знае англиски а 99% од пратениците не знаат колку е 2х+3х

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #736 на: 04 Октомври 2014, 11:26:41 am »
Вчера ја регистрирав колата и за прв пат лице вработено во технички седна во колата да ги помине сите тестови, да испита дали сите сијалички работат, кочници, висина на светла и на крај на мое изненадување извршија тест на издувни гасови. Патем вработениот ми кажа дека законски се должни да ја чуваат анализата за издувните гасови во архива барем една година.
Некои работи се променети од порано.
Патем бев почастен со ослободување од плаќање на прегледот за следната година. Следната регистрација ке ме кошта 7ххх денари :D  Happy

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #737 на: 04 Октомври 2014, 11:31:03 am »
Како бе прв пат, тоа е пракса од 2000 год. наваму...

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3939
« Одговори #738 на: 04 Октомври 2014, 11:49:04 am »
За жал, интелектуалните капацитети на креаторите на казнената политика се на многу примитивно ниво, па оттука и состојбата на државата во која се наоѓаме. Овој факт се гледа и од тоа што, нон-стоп се прават Измени и дополнувања на законите, нема трајност и не се гледа од носот понатаму.

Ако ви текнува немирите во Словенија кога се фрлаа молотиви коктели врз полицијата токму беа запалени со искрата на казнената репресивна политика врзана со сообраќајните прекршоци и драконското применување на казните.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6195
« Одговори #739 на: 04 Октомври 2014, 12:58:30 pm »
Вчера ја регистрирав колата и за прв пат лице вработено во технички седна во колата да ги помине сите тестови, да испита дали сите сијалички работат, кочници, висина на светла и на крај на мое изненадување извршија тест на издувни гасови. Патем вработениот ми кажа дека законски се должни да ја чуваат анализата за издувните гасови во архива барем една година.
Некои работи се променети од порано.
Патем бев почастен со ослободување од плаќање на прегледот за следната година. Следната регистрација ке ме кошта 7ххх денари :D  Happy

ЦТП?

Ако се они, топ се со се.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8158
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #740 на: 04 Октомври 2014, 13:20:35 pm »
Јас за цркната сијаличка нема да платам 200е. Ни поени нема да дозволам да ми се пишат. Ни пола казна од 100е нема да платам. Ќе одам на судија за прекршоци.  Тоа е тотално неправедно, драконски и без никаква основа. Ако не добијам правда на суд, барем ќе го измалтретирам системот за 200е, ќе пишува покани за суд, ќе води евиденција, ќе одложува рочишта, ќе прима жалби, ќе разгледува жалби, па на жалбата жалба до второстепен, третостепен 8-степен суд итн... да си го испоти газот државата за тие 200 е*ани евра за цркната сијаличка.
Да не ги направиш тие 200е = иљадарче со се судски трошоци и адвокати... Како и да се вртиш газот ти е позади!
Жално, фрустрирачки ама тоа тие, во банана живееме...

А што убаво се вртеа муабети дека ќе ја делат, дека нема да постоиме... До кога ќе чекам?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #741 на: 04 Октомври 2014, 14:22:35 pm »
Како бе прв пат, тоа е пракса од 2000 год. наваму...

Мене на Кадетот само еднаш ми проверија издувни гасови и тоа некаде 2003-2005-та година.
Од огаш наваму може сум направил 30-тина технички прегледи и никаде не се повторило тоа.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #742 на: 04 Октомври 2014, 15:29:43 pm »

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #743 на: 04 Октомври 2014, 16:32:41 pm »
Само за WRC

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #744 на: 04 Октомври 2014, 17:19:34 pm »
Вчера слушнав нешто што доста ми се засвиѓа.
Пред недела дена на патарина тетово-скопје, застанати биле 30-40 возила и сите морале да одат на вонреден технички преглед. прекрасно нешто :) Нормално напишани биле 10тина казни за се и свашта, ама некако убаво ми е да слушнам дека конечно се казнува за нешто што треба да се казнува а не за се и сешто. Добро знам дека првичната намена на сето тоа е полнење на буџет и апсолутно ништо друго, али ипак.

Gledaj da ne se najdis vo nivna situacija pa da vidis kolku ke ti bide ubavo I da slusnos I da vidis.Ednas velis bile kazneti 10 vozila za se I svasta a posle velis deka ne treba da se kaznuva za se I sesto.
Na prijatel na takov vonreden tehnicki mu pisaa 2700 (odprilika) evra kazna za neispravna jabucica na kamionot, a kamionpt registriran pred mesec dena.Dali jabucicata bese neispravna? Dali bese neispravna I koga go registrirase? Dali vo megjuvreme si eba mamata? Najmalku bitno e bitno gk jade nemien , a neveruvam deka koga go registrirase mu bila neispravna poso kamionot e 2007g I vredi najmalku 40k evra pa sigurno ne bi go ostavil za jabucica od 50evra.

Доколку возам технички неисправно возило, слободно нека ме казнуваат. Крив сум. Не ме разбра што сакав да кажам.
Треба и мора да се исклучат и казнат сите технички неисправни возила, не се и сешто да се вози.
Поентата е што тоа се е сега, колку да се наполни буџет а не да се доведе до побезбедна состојба во сообраќајот, па казнуваат за се и сешто. За сијаличка за елка на ретровизор, за капаче од ѕивана. Тоа е поентата.
И пријателот нека е среќен за таа казна. Што ако таа јабучица одкажела, што ке се десело? Плус камион е знаеш колку животи може да загрози таа јабучица смтана од 50 евра?
Не е битно кога, како и што битно е што возилото е технички неисправно, треба да има толеранција до некој степен, се слагам, ама сврти се наоколи и види што се вози, од ќелави гуми, до подвижни нуклеарни фабрики што чадат. тоа се треба да се исфрли од сообраќај.
Тука би мавнал еден офтопик (стари вс нови коли) наместо да се дозволува увоз да се полниме со гомна од страна, треба да се донесат некој олеснувања за импортерите или некој субвенции за НОВИ коли. Со тоа ке се решат неколку проблеми.
Али ипак живееме во една друга димензија каде бмв од 95та е 28 класи подобра од гланц нова Фиеста рецимо.

Ако ви текнува немирите во Словенија кога се фрлаа молотиви коктели врз полицијата токму беа запалени со искрата на казнената репресивна политика врзана со сообраќајните прекршоци и драконското применување на казните.

Анд лец го бек ту риалити, во Македонија живееме народот не е способен за неешто такво :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #745 на: 04 Октомври 2014, 17:43:21 pm »
Ama izgleda I ti ne me svati! Kamionot bese registriran eden mesec pred kaznata da mu ja pisat.Togas cinese jabucicata? Ako ne cinela ke go vratele ili ke mu kazele deka ne cini I poznavajki go kakov covek e nemase sansi da ne ja smeni, potocno go jade nemien mh pisaa kazna za bez vrska.
Znaci odis na registracija vrvis celosno ispraven op po eden mesec totalno meispraven od kade? Neka te opomeni, neka ti reci da ja smenis vo rok od 2dena I sl. a ne op3000 evra kazna.
Ili ete jas licno bev kaznet za potvrda koja cini 500 denari koja mi bese pominata edna neeela I go jadov 2700 evra.Kamionot mi bese neispraven?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100
« Одговори #746 на: 04 Октомври 2014, 17:50:08 pm »
Али ипак живееме во една друга димензија каде бмв од 95та е 28 класи подобра од гланц нова Фиеста рецимо.

Гланц нова Фиеста не кошта 4 илјади евра, туку три пати повеќе. А за тие пари ќе се прашам дали е подобра од 5 години постаро BMW - http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1690797-BMW-325-3-0d

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #747 на: 04 Октомври 2014, 18:19:03 pm »
Кај го најде лажниов оглас :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100
« Одговори #748 на: 04 Октомври 2014, 18:28:36 pm »
На пазар 3 ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #749 на: 04 Октомври 2014, 18:30:59 pm »