Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 494219 пати)

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 451
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #780 на: 06 Октомври 2014, 18:43:40 pm »
А што ако си бил со странски таблици, не треба да те застануваат? Да набавам само таблици ако е така, поефтино ќе ми биде отколку да купувам цела кола.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #781 на: 06 Октомври 2014, 18:47:50 pm »
Прво треба да се спроведат казни за самите Полицајци па потоа за граѓаните .
Јас пред 4-5 месеци во Куманово бев со кола со странски рег таблици и овој од толку Македонски коли мене нашол да ме сопира . Ми дига знак Стоп давам десен змигавец ми се тргна од пат и наместо да застанам се заинатив стистав гас си продолжив . После половина час седнувам во едно кафуле со братучед а пред кафулето колава паркирана - поминуваат истиве Џандари и застануваат
Почнаа да се вртат околу колава и излегов надвор дечко твока е колава викам да моја е , ај давај документи те водиме во станица , го гледам и им викам абе нормални сте ме видовде у возење па ми бараш документи па и у станица да ме носите . Од толку Мкд коли со мене со Странски нашле да се е*аваат . Видоа невидоа неможат да се разберат и си отидоа . Толку се некултурни шо прво за нив казни треба после за сите др .

е добро де... тебе сакале да те застанат, а ти не си застанал.... каков ќотек лежел во тебе ти не си свесен... само ако им се присакало да тргнат да те бркаат... а ке те најдат и кј си и што си, само по таблица... некој таа кола со таа таблица ја внел во државава преку граница... така да ке те најдат и да си им избегал во моментот... ке треба уште 5 години в геранија да работиш за да се изнаплаќаш казни... несакале да се замараат премногу... си имал среќа што ги примрзело да средуваат еден куп документи, иначе си го јал немиен...

и каква врска имаше твоево фалење со спорведувањето казни врз полицајците?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #782 на: 06 Октомври 2014, 18:49:40 pm »
Да се надоврзам на муабетот со доверба во полицијата. Како да имам доверба и да ги почитувам кога ги гледам како се приближуваат кон раскрсница на која што треба да продолжат право и семафорот им е зелен, а на истата раскрсница си проаѓа возило на црвено светло и они мртви ладни си продужуваат право ко ништо да не било. Од друга страната малтретираат, односно пишуваат казна за цркната сијаличка и слични работи.

Поентата со казните за брзо возење, не се да се скрие у некоја грмушка у 3 сабајле на пат кај што куче не проаѓа, а не па чоек и да те казни пошто си возел 32км/х над дозволеното, туку да застане у 8-9 на партизанска и да ги мери будалите кои што дивеат и се вртат накај броз да видат дали се видени, или пак у 3-4 на пладне да земат да испоказнат све живо и диво што го кочи сообраќајот(проаѓање на црвено, непрописно престројување, спиење на семафор, возење 20км/х, претрчување на пешаци на црвено и на необелжан пешачки, итн.)

Баш денес истиов муабет го правев.

Ги заболе уво ако некој пред очи им прави прекршок, само кога се паркирани и со цел да казнуваат само тогаш гледаат што се случува околу нив. Али и они си имаат проблеми на работа па ги заболе уво, кога треба да казнат ќе казнат и толку.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #783 на: 06 Октомври 2014, 18:51:17 pm »

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #784 на: 06 Октомври 2014, 19:23:37 pm »
Јас пред 4-5 месеци во Куманово бев со кола со странски рег таблици и овој од толку Македонски коли мене нашол да ме сопира . Ми дига знак Стоп давам десен змигавец ми се тргна од пат и наместо да застанам се заинатив стистав гас си продолжив . После половина час седнувам во едно кафуле со братучед а пред кафулето колава паркирана - поминуваат истиве Џандари и застануваат
Почнаа да се вртат околу колава и излегов надвор дечко твока е колава викам да моја е , ај давај документи те водиме во станица , го гледам и им викам абе нормални сте ме видовде у возење па ми бараш документи па и у станица да ме носите . Од толку Мкд коли со мене со Странски нашле да се е*аваат . Видоа невидоа неможат да се разберат и си отидоа . Толку се некултурни шо прво за нив казни треба после за сите др .

е добро де... тебе сакале да те застанат, а ти не си застанал.... каков ќотек лежел во тебе ти не си свесен... само ако им се присакало да тргнат да те бркаат... а ке те најдат и кј си и што си, само по таблица... некој таа кола со таа таблица ја внел во државава преку граница... така да ке те најдат и да си им избегал во моментот... ке треба уште 5 години в геранија да работиш за да се изнаплаќаш казни... несакале да се замараат премногу... си имал среќа што ги примрзело да средуваат еден куп документи, иначе си го јал немиен...

и каква врска имаше твоево фалење со спорведувањето казни врз полицајците?

Не се фалам туку прво тие треба да научат да ср понашаат со луѓето не ко џукели се понашаат ако се џандари ко на коњ да се качени .
Иначе секогаш погрешно ме сфаќаш не планирам со тебе да се расправам .
Неноже да ме казни колку што можам да платам - само тоа ке му го плеснам во лице и да ме казнеа ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #785 на: 06 Октомври 2014, 19:32:52 pm »
Чекај, чекај, чекај.. Пробал да те застане и ти си продолжил и не си му застанал?

Комотно може да те брка со кола, да те застане, да те тресне од земја под сомнение дека си киднапирал некого и не си застанал ради тоа и соодветно да те гонат кривично за незастанување на даден знак.

Ако си со странски таблици, тоа значи дека можеш да правиш што сакаш? Дека си опериран од застанување?

Бре, бре, бре..

Неноже да ме казни колку што можам да платам - само тоа ке му го плеснам во лице и да ме казнеа ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #786 на: 06 Октомври 2014, 19:34:04 pm »
Па па па на таа пара :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #787 на: 06 Октомври 2014, 19:36:44 pm »
Ова се вика: Кад се сељак покондури

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #788 на: 06 Октомври 2014, 19:42:15 pm »
Толку се некултурни шо прво за нив казни треба после за сите др .

А ти една култура - тече од уши. Особено сообраќајна.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #789 на: 06 Октомври 2014, 20:18:00 pm »

уууфффф.. што кажа и преживеа...

а дали пиле во таа германија кога идеш правиш такви работи? или си како мало кутре уцвилен зад волан, како тука наречените пичици, а луѓето возат по прописи.... дали не возиш ни 5 километри побрзо, паркираш како што треба, плаќаш патарини, запираш на полиција, не проаѓаш на црвено, пропушташ пешаци,  не пцуеш, не рокаш музика од кола, и во кафич кога идеш колата неја паркираш пред кафич туку на паркинг?

е зашто бе пиле и тука не го правиш тоа? или таму германија е, опасно е? ке ти секне и тебе германија еден ден, како што на авганистанциве им секна авганистан (не се ситам само посочувам, жалосно е за луѓето) па кога ке се вратиш тука ќе те видиме што ке правиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #791 на: 06 Октомври 2014, 20:44:44 pm »
Абе тони.де, дрски биле џандарите што сакале да те застанат, демек тебе не треба да те запираат или? Да не требало црвен тепих да ти постелат и тортички да те служат со две пички пошто си дошол од печалба, или да ти мафтаат со тркачко знаменце?

Таму си ќутите како бајчиња, ама ќе дојдете тука и пак по старо. :)
Демек ако имаш 700 евра да дадеш за казна, треба на црвено да поминуваш или која ти е поентава со мерењево на платежни к*рови? ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #792 на: 06 Октомври 2014, 21:12:43 pm »
Да се надоврзам на муабетот со доверба во полицијата. Како да имам доверба и да ги почитувам кога ги гледам како се приближуваат кон раскрсница на која што треба да продолжат право и семафорот им е зелен, а на истата раскрсница си проаѓа возило на црвено светло и они мртви ладни си продужуваат право ко ништо да не било. Од друга страната малтретираат, односно пишуваат казна за цркната сијаличка и слични работи.

Поентата со казните за брзо возење, не се да се скрие у некоја грмушка у 3 сабајле на пат кај што куче не проаѓа, а не па чоек и да те казни пошто си возел 32км/х над дозволеното, туку да застане у 8-9 на партизанска и да ги мери будалите кои што дивеат и се вртат накај броз да видат дали се видени, или пак у 3-4 на пладне да земат да испоказнат све живо и диво што го кочи сообраќајот(проаѓање на црвено, непрописно престројување, спиење на семафор, возење 20км/х, претрчување на пешаци на црвено и на необелжан пешачки, итн.)

Пријателе да ти поставам едно прашање. Дали и во Германија манифестираш вакви сељачки манири или само тука кога си меѓу сопствениот вид?

И да, се сложувам, треба прво они да се казнат што не искршиле се што имаат од тебе.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #793 на: 06 Октомври 2014, 21:24:21 pm »
 Сигурно во Германија (ЕУ) не прави ни 1 % од тоа што го прави во МК. Бидејќи таму полицајците се културни :D a не се како нашиве некултурни (не му се работи)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #794 на: 06 Октомври 2014, 21:26:31 pm »

Ее, ја да сум џандар, би те пуштил после ваков муабет! Свака часС! Уствари, не само што не би те казнил, туку би те пратил на фул претрес, поради „основано сомнение“, па да видиш како се растура цела внатрешност од твоја кола пред твои очи :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.