Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 494221 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2846
  • Слобода или смрт
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #750 на: 04 Октомври 2014, 18:35:07 pm »
Како бе прв пат, тоа е пракса од 2000 год. наваму...

Мене на Кадетот само еднаш ми проверија издувни гасови и тоа некаде 2003-2005-та година.
Од огаш наваму може сум направил 30-тина технички прегледи и никаде не се повторило тоа.

овде редовно проверуваат се. пред 2 години едно од задните кочело послабо од другото тркало. Си купивме две нови пумпи за двете задни тркала по 750 и 500 работна рака и за 2к сменивме и назат на технички и се си беше во ред.
Годинава имало проблем со издувните гасови и право на мајстор го извади карбураторот го исчисти го наштелува и на мерење во амсм за да помине на технички и да може да го регистрираме.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #751 на: 04 Октомври 2014, 20:13:23 pm »
Али ипак живееме во една друга димензија каде бмв од 95та е 28 класи подобра од гланц нова Фиеста рецимо.

Гланц нова Фиеста не кошта 4 илјади евра, туку три пати повеќе. А за тие пари ќе се прашам дали е подобра од 5 години постаро BMW - http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1690797-BMW-325-3-0d

Океј буквалиста

Ama izgleda I ti ne me svati! Kamionot bese registriran eden mesec pred kaznata da mu ja pisat.Togas cinese jabucicata? Ako ne cinela ke go vratele ili ke mu kazele deka ne cini I poznavajki go kakov covek e nemase sansi da ne ja smeni, potocno go jade nemien mh pisaa kazna za bez vrska.
Znaci odis na registracija vrvis celosno ispraven op po eden mesec totalno meispraven od kade? Neka te opomeni, neka ti reci da ja smenis vo rok od 2dena I sl. a ne op3000 evra kazna.
Ili ete jas licno bev kaznet za potvrda koja cini 500 denari koja mi bese pominata edna neeela I go jadov 2700 evra.Kamionot mi bese neispraven?

Чекај малце, 3000 евра казна? WOW ја мислев за денари праиме муабет коа рече 2700. И беше но биг дил :D
Прво, незнам ни што е јабучица да је е**м. На регистрација, да треба да проверуваат се, ако видиш една страна поназад, ке видеше како размислувам со моето искуство завчера на регистрација :)
Да во ред би било да биде предупреден, токму за таква толеранција правам муабет и казнување се и сешто. Не е во ред за сијаличка од 2 евра да те канзат 100-200 нити за незнам што ете од 50 евра да треба станбен кредит да се подига за да се плати казната.

Е сеа. Вонреден технички си е вонреден технички. Сеа од една страна ецелата поента е да се тргнат неисправни возила, ама па од друга страна со драконски казни, освен празен џеб не се постигнува иншто. Прво казната од 3000 евра е ретардирана.
Ова ептен било таква му било среќата на човекот јебига незнам што глупост е ова.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #752 на: 04 Октомври 2014, 20:18:44 pm »
^^ Пред кратко време пишав за казна за нерегистрирана кола на фирма. 7 дена измината регистрација. На Орце Николов не застана полиција. Казната е 2500 евра. Тука некаде била и за камионот, поголеми се казните зошто се возила со кои се тера бизнис, а не се користат за прошетки.

Замисли да си заборавил и да те опаша некој 7 просечни плати.

Приметивте дека фирмиве за технички преглед и регистрација престанаа да испраќаат потсетување за регистрација по пошта? ;)
Мене ми стигна пред две недели за едната кола.  :-X

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #753 на: 04 Октомври 2014, 20:21:08 pm »
Приметивте дека фирмиве за технички преглед и регистрација престанаа да испраќаат потсетување за регистрација по пошта? ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #754 на: 04 Октомври 2014, 20:21:36 pm »
Мене годинава ми стигнаа од 3 места :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #755 на: 04 Октомври 2014, 20:24:25 pm »
2500евра за неригистрирано возило, нема проблем чекај да скинам од дрвово дома кај што ми растат парите...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #756 на: 04 Октомври 2014, 20:26:18 pm »
Ако ја регистрираш на време никој не ти бара 2500 евра.

Како ги сфаќате казниве ко режиски трошок кој мора да се плати па сеа „ауу превисоки се“, ко сметки за вода и струја да се казниве

не прави прекршоци и ќе плаќаш нула евра. џизс

ќе добијам рак од што ги читам коментариве

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #757 на: 04 Октомври 2014, 20:30:01 pm »
И сега после постот да се вратиме пак во реалноста..Се заборава. Добро на фирма и не баш пошто имаш некој на кој тоа му е работа :D

Али филпв е другар со Марко па сите овие муабети ни се излишни.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #758 на: 04 Октомври 2014, 21:25:56 pm »
3...... следниот пут кога на некого ќе му се смееш за некоја моронска теорија на заговор, погледни се на момент во огледало и полека изговори ги овие зборови.....

3. За ова нема да се објаснувам. Сите многу добро знаеме во каква земја живееме.
фала многу и на двајцата... за признанието...

ке има уште за муабет по ова прашање...

поздрав, и имајте убав ден, пијан, напушен или сеедно, клецајте нешто ковчесто со сифони ко баскети... ;D ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #759 на: 04 Октомври 2014, 21:55:31 pm »
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #760 на: 04 Октомври 2014, 23:12:26 pm »
Ако ја регистрираш на време никој не ти бара 2500 евра.

Како ги сфаќате казниве ко режиски трошок кој мора да се плати па се„ауу превисоки се“, ко сметки за вода и струја да се казниве

не прави прекршоци и ќе плаќаш нула евра. џизс

ќе добијам рак од што ги читам коментариве
Kamionot mi sedi (lezi) 3 meseci neregistriran radj nemanje rabota...mi se javuvaat za rabota deka ke ima za 3-5 meseci....palam kamionot odam na tehnicki da go regisrtriram (a vo megjuvreme go sreruvam  tip top poso ne smeam da si dozvolam na sred rabor da imam defekt).Ama na pat za na tehnicki le zastanva policija Ie maltretira upm....Objasni mj kolimte kako da go odnewam kakiojot ea go registriram.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6195
« Одговори #761 на: 04 Октомври 2014, 23:22:45 pm »
^

RedEco-style post. :P

Шала Мече, знам дека од мобилен чачкаш.

Јас за цркната сијаличка нема да платам 200е. Ни поени нема да дозволам да ми се пишат. Ни пола казна од 100е нема да платам. Ќе одам на судија за прекршоци.  Тоа е тотално неправедно, драконски и без никаква основа. Ако не добијам правда на суд, барем ќе го измалтретирам системот за 200е, ќе пишува покани за суд, ќе води евиденција, ќе одложува рочишта, ќе прима жалби, ќе разгледува жалби, па на жалбата жалба до второстепен, третостепен 8-степен суд итн... да си го испоти газот државата за тие 200 е*ани евра за цркната сијаличка.
Да не ги направиш тие 200е = иљадарче со се судски трошоци и адвокати... Како и да се вртиш газот ти е позади!
Жално, фрустрирачки ама тоа тие, во банана живееме...

А што убаво се вртеа муабети дека ќе ја делат, дека нема да постоиме... До кога ќе чекам?

Они ќе се испотат, ама и ти ќе се препотиш од други давачки.

Ќе си платиш, претпоставувам во рок од 7 дена за на пола.. :P

Праќаат, може по грешка само да не си добил.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова со калта од гумите, ми е траги-комично, и многу сериозно, во зависност од дадена ситуација (дали ми е перена колата) и расположение (дали планирам веднаш по минување на такво место да ја перам).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #762 на: 05 Октомври 2014, 10:21:29 am »
^^ Пред кратко време пишав за казна за нерегистрирана кола на фирма. 7 дена измината регистрација. На Орце Николов не застана полиција. Казната е 2500 евра. Тука некаде била и за камионот, поголеми се казните зошто се возила со кои се тера бизнис, а не се користат за прошетки.

Замисли да си заборавил и да те опаша некој 7 просечни плати.

Затоа ќе си купиш од мојот софтвер каде имаш евиденција и подсетници за секое основно средство посебно, и сервис кога треба да се прави и регистрација и кој има полномошно да го вози, па ќе си го анализираш како профитен центар или трошковно место за да видиш дали уопште ти се исплати да го поседуваш и так :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #763 на: 05 Октомври 2014, 11:08:50 am »
Цитат
RedEco-style post. Јазик
Точно така кога сум од моб. исто како RedEco. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #764 на: 05 Октомври 2014, 14:05:53 pm »
Цитат: cuoresportivo159 link=topic=7857.msg706757#msg706757
date=1412452531Кал на гумите - 100 евра казна.

Почнаа и за тоа да казнуваат? Фала курцу им текна.

Замиј си ги гумите кога излегуваш од нивата, а не да оставаш траги од кал  по асфалтот до километри. Утре ќе се исуши, пола од прашината ќе се собира паралелно со ивичњаците, другата половина ќе ја дишеме и голтаме. Имај си шише 1.5 вода во гепек плус четикца и пред да искочиш од калта на асфалт - ќе си подзачистиш.

На запад ако те фатат дека оставаш калливи траги по асфалтот, полиција ќе те запре, ќе те казни, ќе викне служба да исчисти што си укаљал и тоа ќе ти го наплатат (и тоа фино) одозгора на казничето. Така да 100 евра и не е многу кога ќе видиш.