Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1524784 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #8550 на: 28 Јули 2024, 15:24:08 pm »
Можно е, да. Баш гледав на страницата пишуваше доколку тие го откажат патувањето ти прават фул рефунд на средствата, а доколку ти го откажеш патувањето 2 дена унапред тогаш ти враќаат 50% од средствата. Има логика.

Сепак одев по некој "план" по оддалеченост на плажи, па затоа ја избравме Егремни плажата за денес. Еве моментално сум горе после скалите. Иако имам огромен страв од висина (особено по скали, пр. да се качам до втор спрат во непозната зграда/куќа) ги искачив со трчање за 5 минути.
@MAPJAH добар газ што прави...

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #8551 на: 28 Јули 2024, 15:32:56 pm »
Одете на Gialos, на Авали и на Мегали Петра, нема да зажалите. Иако е малку мачно со кривините.
Препорака да одите на Мегали Петра како втора плажа во денот, некаде после 5-6 поручек, па до зајдисонце.
Се оди пешки од паркингот (кој е впрочем на Каваликефта), па лево накај Мегали Петра.
Прво фати десно кон Авали/Gaidaros, па поручек врати се на Каваликефта/Мегали Петра.

Можеби Топ 3 плажа од сите Јонски острови е М. Петра

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #8552 на: 28 Јули 2024, 16:11:05 pm »
Како ви се оди на одмор, пешки, по скали и плус на плажи без лежалки, да лежам за земја и да ме дупат камења во грбот  :-X И плус уште во Гејлада, да се мислиш дали ќе ти ја искршат колата или не. Супер "одмор".

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
« Одговори #8553 на: 28 Јули 2024, 16:52:32 pm »
Немаме пари за Охрид, за сиромаштија се знај, Лефкада :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8554 на: 28 Јули 2024, 17:42:59 pm »
Bogami Nestor4e jaka ti dusha so skalive.
Abre dete stacioniraj se nekade kade sto imas kola i apartman do gazot a plazata pred nosot da ti bide. Poarno od toa amin. Da sakam vakvi plazi kje akam sekoj den na Vodno peski od dole do krstot.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
« Одговори #8555 на: 28 Јули 2024, 17:43:43 pm »
Како ви се оди на одмор, пешки, по скали и плус на плажи без лежалки, да лежам за земја и да ме дупат камења во грбот  :-X И плус уште во Гејлада, да се мислиш дали ќе ти ја искршат колата или не. Супер "одмор".

Tој дел на Грција ми делува дека е друг свет. И по типот на гости што идат, и по тоа како се однесуваат луѓето.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
« Одговори #8556 на: 28 Јули 2024, 17:51:21 pm »
Кога сте во море/езеро, мочате во тоалет или во водата си мочате лабаво?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Лабаво, бајо.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8557 на: 28 Јули 2024, 18:06:00 pm »
Ne ti se pravi zolto krugce okolu tebe koga si vo voda ?
У паралиа одам јас, секако е матно и цела геријатрија моча на куп.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #8558 на: 28 Јули 2024, 19:08:17 pm »

Tој дел на Грција ми делува дека е друг свет. И по типот на гости што идат, и по тоа како се однесуваат луѓето.

Искрено многу разлика има од Паралиа (особено таму околу сѐ за 1€), Неи Пори, Полихроно, па и останати места. Тука ретко Македонци зачекав, од шетање и возење 120км во 3 дена имаше две прилепски коли, една велешка, две скопски и останатото беше романско и германско. Српско исто така поретко. Нема на плажа "Милоше, не дирај ми гаче" ; "Милошеее не кењај тамо" ; "Милоше доџи да те намажем"...

Инаку денес на плажа во Струга имало тепачка помеѓу рамковците, едниот извадил пиштол, абе каубојци...
« Последно менување: 28 Јули 2024, 19:13:25 pm nestor04 »

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #8559 на: 29 Јули 2024, 12:26:36 pm »
Колку пари е мавање на боксот во Грција, ова лето? Качена е цената или истата е?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #8560 на: 29 Јули 2024, 12:36:21 pm »
Ammoussa:

Паркинг бесплатен веднаш до плажата. Плажата се полни во 10 часот. Најдобро е да се дојде околу 9. Две лежалки + шатор се по 10€. WC-то е беспрекорно чисто и убаво средено. Има 5 бесплатни тушеви.
Менито со цени е тука:

Само што заврши човекот со презентација на плажа - Ammoussa. Вработен во Makedonia Palace.
За такси бродот имало мала заинтересираност.
Имале тура Egremni (1ч 30 минути пливање) - Porto Katsiki (30 минути фрлање од брод, бродот застанува на сред море и не смее да застане на плажа поради опасност од судир со луѓе) - Fiskardo (1ч 30 минути слободни активности) - Ithaka - Meganisi (кај пештерата, само презентација околу пештерата и подморници) - Scorpios - Skorpidi - Sparti (острови) - Madouri (остров кој е дел од грчката историја) и гратис забава од 21ч-00ч со скара (вклучена во цената) со балканска музика.
Цената е 40€ по човек, а за Македонци спушта до кај 35€. Човекот зборува чисто македонски, од Егејска Македонија е, но се плаши да зборува тука.
« Последно менување: 29 Јули 2024, 12:58:16 pm nestor04 »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #8561 на: 29 Јули 2024, 13:17:06 pm »
кажи му да не се плаши, нека се опушти
не се толку националисти во тој дел како на краците

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8562 на: 29 Јули 2024, 13:32:04 pm »
Каде би сокрил пиштол на плажа?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8563 на: 29 Јули 2024, 13:49:08 pm »
 Носиш пиштол да го видат сите, не да го криеш :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8564 на: 29 Јули 2024, 14:06:41 pm »
Ако се појави некоја цицкогзлеста секако ќе го видат сите 😂