Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1524549 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #8580 на: 30 Јули 2024, 16:36:24 pm »
После некое време читајки форуми и фб групи за грчка, така некако ми одмиле, па сега најблиска дестинација (а убаво место) ја гледам Будва. Дали некој е бил послените неколку години како е смештај и како е патот до таму? по малку истражување заклучив дека е подобро да се оде преку Албанија. Т.е. скоро пола пат е до струга од таму преку Албанија и во црна гора. Секаде шишуваат дека патот бил подобар од таму.
Планирам за 1 месец крајот на август да одам

Јас сум во Улцињ моментално, и идев преку Косово и Албанија. Околу 7 часа пат од Куманово, со чести застанувања заради помали деца, им се мочка на секои 15-30 минути, без да налетам на некоја поголема гужва на пат.

Во петок ке идам за Будва од тука, ама пак гледам дека 70км ке ги возам 2 саата, така да, ке има гужва. Смештај ако не си нашол порано е соленко, 180€ е од ноќ, така да, барај поефтини алтернативи секој ден, може и ке испадне нешто поефтино. Се одлучивме да го продолжиме одморот пред десетина дена, затоа и е поскапо претпоставувам.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #8581 на: 30 Јули 2024, 16:53:39 pm »
@Bicikle да, може, плажата е огромна и има место. Платени шатори се околу 50, има место најмалку за дупло од тоа.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #8582 на: 30 Јули 2024, 16:56:06 pm »
После некое време читајки форуми и фб групи за грчка, така некако ми одмиле, па сега најблиска дестинација (а убаво место) ја гледам Будва. Дали некој е бил послените неколку години како е смештај и како е патот до таму? по малку истражување заклучив дека е подобро да се оде преку Албанија. Т.е. скоро пола пат е до струга од таму преку Албанија и во црна гора. Секаде шишуваат дека патот бил подобар од таму.
Ќе си бараш смештај сутоморе, добра вода, и шетај по плажи... Не ти треба будва

Јас сум во Улцињ моментално, и идев преку Косово и Албанија. Околу 7 часа пат од Куманово, со чести застанувања заради помали деца, им се мочка на секои 15-30 минути, без да налетам на некоја поголема гужва на пат.

Во петок ке идам за Будва од тука, ама пак гледам дека 70км ке ги возам 2 саата, така да, ке има гужва. Смештај ако не си нашол порано е соленко, 180€ е од ноќ, така да, барај поефтини алтернативи секој ден, може и ке испадне нешто поефтино. Се одлучивме да го продолжиме одморот пред десетина дена, затоа и е поскапо претпоставувам.
Тебе нешто те заклале со 180€ , толку пари не е во бечичи...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #8583 на: 30 Јули 2024, 17:18:57 pm »
Може е за со 2 ило 3 јадења 180е од вечер. Тоа е ок цена.

Во резорт кај Сани на прв крак со две јадења плативме 160е од вечер.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #8584 на: 30 Јули 2024, 17:22:58 pm »
Баш гледав цени по букинг и најдов некои ОК цени што би ми дошло исто како у грција да одам. Иначе јас би сакал сместување во Bečići (Бечињи) како и да се чита. одма до Будва. И од таму може да прошетам до околни плажи, местенца. Каков е патот преку косово? гледам многу планински превои и кривини. Инаку јас сум од Струмица па затоа мислев да одам преку Ќафасан, низ тирана па црна гора. (имам предвид дека одам со конзерва ц1. 1.0моторче ;D)  На кои бензински да точам гориво во Црна гора и во Албанија?
Фала унапред, ако одам ќе пуштам слики од патешествието, ова ќе му биде најдалеку возење на ситроенот, иако не му се плашам многу, имам доста патувано на далеко со него.

Присутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 404
  • Macedonia
« Одговори #8585 на: 30 Јули 2024, 17:27:15 pm »
Истото езеро е, и не е огромен дел, туку сите фекалии завршуваат во езеро. Нашиот дел е уште позагаден оти е поразвиен туризмот, кај нив барем не е толку, помалце луѓе, помалце лајна. Пештани тие шахтите и цевките  шо одст во вода шо мислите за шо се, градиште исто, Трпејца исто, Славија, Куба Либре, Свети Наум кај шамаците на влезот, струшкиот дел исто.
Колекторот не работи, ако работи исто како да не работи.
Така да  Бране не му ја мисли, кај и да одиш на охридско нормално е да се фати стомачен вирус, а и не мора да значи , секој организам е башка.

Драч, Јадранско Море, а не Охридско Езеро.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
« Одговори #8586 на: 30 Јули 2024, 17:35:17 pm »
Ќе си бараш смештај сутоморе, добра вода, и шетај по плажи... Не ти треба будва

Тебе нешто те заклале со 180€ , толку пари не е во бечичи...

Се слагам. Во 5 до 12 нема баш некој избор, скоро се е букирано. Штом селектираш паркинг, двокреветна соба, ретко што саглам по нормална цена останува.

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #8587 на: 30 Јули 2024, 17:40:31 pm »
Баш гледав цени по букинг и најдов некои ОК цени што би ми дошло исто како у грција да одам. Иначе јас би сакал сместување во Bečići (Бечињи) како и да се чита. одма до Будва. И од таму може да прошетам до околни плажи, местенца. Каков е патот преку косово? гледам многу планински превои и кривини. Инаку јас сум од Струмица па затоа мислев да одам преку Ќафасан, низ тирана па црна гора. (имам предвид дека одам со конзерва ц1. 1.0моторче ;D)  На кои бензински да точам гориво во Црна гора и во Албанија?
Фала унапред, ако одам ќе пуштам слики од патешествието, ова ќе му биде најдалеку возење на ситроенот, иако не му се плашам многу, имам доста патувано на далеко со него.
Сакаш сутоморе може да ти дадам број од сместување

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #8588 на: 30 Јули 2024, 17:51:16 pm »
Слободно, пишувај.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 813
  • The best or nothing.
« Одговори #8589 на: 30 Јули 2024, 18:06:14 pm »
Бушав, колку се движи смештај? (груба цена)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5931
« Одговори #8590 на: 30 Јули 2024, 18:37:35 pm »
@Makedons Прочитав Драч, ми се врза Дрилон после граница во главата, лапсус лингва.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #8591 на: 30 Јули 2024, 20:07:13 pm »
Сутоморе моите беа пред нецел месец, рекоја дека било многу валкано и никој не се замара да зачисти, ѓубре колку сакаш, очигледно има вистина во поговорките за црногорците.  Инаку  и јас сум бил 3-4 пати, за забави и млади топ е, за повозрасни би одел Будва.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #8592 на: 30 Јули 2024, 21:35:36 pm »
Знае ли некој дали на блаце работи 24/7 она што е за купување осигурување за колата? За македонски мислам не бараат ама за бугарски морав да купувам 15 дневно косовско осигурување минатиот пат не го признаваат зелениот картон.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #8593 на: 30 Јули 2024, 21:56:26 pm »

И мене после некое време читајќи форуми и фб групи за Малдиви, Хаваи, Шри Ланка, Корзика, Сардинија, Мексико, така некако ми одмиле, па сега последниве 10 години само Грчка ја гледам.

Уште и на жена ми да и се одмиле....

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8594 на: 31 Јули 2024, 01:24:47 am »
Минатата година бев Улцињ,оваа година бев Будва.
Улцињ е подобра плажа,посебно за со мали деца и е без пари.
Оваа година очекував повисоки цени,али не беа нешто драстично повисоки.
Патна инфраструктура е покољ.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D