Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1527019 пати)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6390 на: 29 Мај 2020, 08:57:42 am »
Сум бил во Охрид 2-3 пати порано, секако дека искуството зависи кај си сместен, за иста цена како во Грција се добиваше цел спрат во куќа, ама па затоа константно имаше проблеми со вода. Ова беше пред 10-тина години, после тоа не сум бил.

Околу Скопје, сите од периферија го плукаат Скопје колку било за никаде, загадено, пренатрупано, али Скопје е такво затоа што цела Македонија реши да се досели тука. И нас не ни е убаво кога гледаме дека само се гради за да има да се населат уште повеќе од другите градови, сообраќајот стана лом, култура никаква затоа што се измеша народот, поголема е шансата да видиш доселени него скопјани. Ако до толку не ви се свиѓа, не знам зошто сте се доселиле.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6391 на: 29 Мај 2020, 09:01:54 am »
Инаку, да прашам тука, со пасошите каква е работата знае некој, има/нема?
И колку предвреме можам да поднесам барање за нов по редовна постапка, ми истекува август, ќе ми го е6ат летото за Грција.
« Последно менување: 29 Мај 2020, 13:30:25 pm Banzai »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #6392 на: 29 Мај 2020, 09:23:01 am »
Еве и слики од апартманот, иако му напоненав да биде чист пошто идам со мало дете.

Ова е само мал дел, немам од шољата каква и спалната со влакна. Некој си живеел, си отишол и не го ни очистиле пред да го рентаат... мизерија.

Ова е позади Хотел Тино на кеј, нова зграда.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #6393 на: 29 Мај 2020, 09:27:09 am »
Исто и мене ми истече вчера,  нормално  се вади за две три недели или август излез дури?
Иначе за Охрид еве и јас два центи  да остам, бевме група луѓе за водици, другарче беше ќеф да скока и ајде. После барање паркинг долго време најдов на градски паркинг арно ама рандом тројца уште не излезен од колата ми рекоја да си платам сто денари, видов  невидов платив да не терам инает на празник ден,после фрлањето прошетавме и баравме место за седнување за ручек, видов маса слободна во едно мало кафанче десно од рибниот и реков да ја прашам келнерката дали може да се седи само шо зборнав еве го газдата затрчан од зад шанк... Шо масата ја барат,  не не немојт резервирана ми е сеа ќе идат љуѓето.. По некоја секунда примети дека куп луѓе ме чекаат надвор дека не сме само двајца и одма друг муабет,  а колку души ќе сте,  6/7 му велам, седнувајте ајде.. :d нарачавме по некоја салата со ракија уште  недојадени ни ги собраја, наредно по една чорба јас како рибар нормално рибља нарачав,  за дури 220 денари, со пропратни работи плус се доплаќа,ај шо скапа изгор ни турија по 100 грама чорба буквално лажицата оставена внатре не ја покриваше течноста па и посна беше,  дури едно и единствено мевце од риба имав,  порачавме и скара за ручек исто  доста солени цени, меленото беше полу живо,  кајмене ребрата исто,  ама ај не се буниме ќе  јадиме по едно кафе и дома..Дојдадивме колку шо беше возможно да се одбере и порачавме по едно еспресо кратко на келнерката и еве го дојде газдата... Дечки ако можи да станите масата резервирана ми е доста чест ви напрајв да седните да јадите му ја држите на други...И така се спруживме по еден куп пари  за 0 услуга и хаос јадење.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #6394 на: 29 Мај 2020, 09:35:29 am »
Јебига, нон стоп се у паника, сезона им трае 3 недели и у грч се да соберат некој денар.

Мене у пицерија седнати јадеме и викам ќе ми спремите и една пица за дома и доаѓање келнерот да ми каже дека тестата им биле *резервирани* за вечер!

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6395 на: 29 Мај 2020, 09:38:37 am »
Паркинг по плажи во Охрид 100-150ден, Трпејца во трлата наплаќаат ако сакаш да ја оставиш колата горе, ако не, можи од инает да ти дупнат гума.
За една недела отиде 1000-ка за паркинг по плажи, ами каде е вград? Лежалка, 200-300ден и наредени сите како за стрелање, преку 10 поминуваш да стигниш до твојата.  ::)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #6396 на: 29 Мај 2020, 09:39:32 am »
Исто и мене ми истече вчера,  нормално  се вади за две три недели или август излез дури?
Иначе за Охрид еве и јас два центи  да остам,
......
И така се спруживме по еден куп пари  за 0 услуга и хаос јадење.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #6397 на: 29 Мај 2020, 09:50:28 am »
За смештај Booking, ако не е како што треба пишуваш едно реално ривју и чао пријатно. А воедно пред да резервираш читаш ривјуа.

За односот на охриџани по смештаиве немам збор. Бевме појдени во еден мувлосан смештај пред неколку години 5 мина. Седиме надвор и иди газдата, абе има некој во ВЦ и му велиме нема?! Епа ај ламбата исклучете ја и вентилаторчето врзано ми е на незе да не врти :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6398 на: 29 Мај 2020, 09:51:42 am »
за пасош за детето закажав крај на Март, закажаа и се сликаше на 11-ти Мај, ќе одам сега да го земам пасошот

Во Охрид одам интензивно последните 10 години и никогаш не сум имал проблем со услуга или слично.
Претходно сум бил 3 пати со рентање апартман, исто така не можам да се пожалам. Едниот пат дури бабата ни уклучуваше бојлер за да имало топла вода кога ќе се вратиме од плажа.

За во Грција имам повеќе негативно отколку позитивно искуство ако треба да споредувам услужност и сместување.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #6399 на: 29 Мај 2020, 09:57:42 am »
Споредувате езеро полно со змии и големи камења на плажа со море и песочна плажа?

Чудно.

Смештајот и луѓето се на трето место. Ова другово е мнооогу побитно.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #6400 на: 29 Мај 2020, 10:02:36 am »
за пасош за детето закажав крај на Март, закажаа и се сликаше на 11-ти Мај, ќе одам сега да го земам пасошот

Во Охрид одам интензивно последните 10 години и никогаш не сум имал проблем со услуга или слично.
Претходно сум бил 3 пати со рентање апартман, исто така не можам да се пожалам. Едниот пат дури бабата ни уклучуваше бојлер за да имало топла вода кога ќе се вратиме од плажа.

За во Грција имам повеќе негативно отколку позитивно искуство ако треба да споредувам услужност и сместување.

Има мали поместувања во однос на пред 20 години, ама ништо значајно во Охрид.
Мене не ми е проблем минималната услуга по апартманите, доколку е хигиенски соодветно, по кафаните и кафичите, not good not terible, ама никогаш топ.
Најголем проблем ми е што за парите добивам услуга која на други туристички дестинации, Бугарија и Грција пред се, па дури и Хрватска ако не се залетуеш, добиваш класи подобра услуга. Ти си налетал кај некои грци со македонско потекло, веројатно што специјализирале туризам во Охрид или Црна Гора ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6401 на: 29 Мај 2020, 10:14:48 am »
Споредувате езеро полно со змии и големи камења на плажа со море и песочна плажа?

Чудно.

Смештајот и луѓето се на трето место. Ова другово е мнооогу побитно.
И јас тоа се чудам. Барем кога се работи за летно време. Во Охрид, кратко кажано, нема плажа и нема лежалки. Белите пластични не спаѓаат во лежалки, туку во справи за измачување. Охрид јас за Нова Година го посетувам и евентуално надвор од сезона. Пред се затоа што нема плажи и лежалки и водата е поладна од онаа потребна за комфорно бањање и уживање.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6402 на: 29 Мај 2020, 10:35:41 am »
Ова е просечна Охридска слика:

Ова е просечна Грчка плажа:

Проблемот е лесно уочлив.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #6403 на: 29 Мај 2020, 10:36:30 am »
Дени прави разлика измеѓу море и езеро, не е така дирекна споредба ко шо мислите.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #6404 на: 29 Мај 2020, 10:41:35 am »

А Дени погоди ова во која држава е, хинт не е Грчка???