Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1524837 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6405 на: 29 Мај 2020, 10:46:39 am »
Бугарија?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6406 на: 29 Мај 2020, 10:47:17 am »
Во Драч да не е Албанија? Не сум бил, ама по сликава гледам дека има пристојни лежалки. Не верувам дека некогаш би одел - до душа.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #6407 на: 29 Мај 2020, 10:48:39 am »
Да погодам?

Не е Охрид. Така?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6408 на: 29 Мај 2020, 11:38:59 am »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6409 на: 29 Мај 2020, 11:44:59 am »
Можат да одат ама да се вратат потешко ќе е :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6410 на: 29 Мај 2020, 12:42:39 pm »
за пасош за детето закажав крај на Март, закажаа и се сликаше на 11-ти Мај, ќе одам сега да го земам пасошот

Во Охрид одам интензивно последните 10 години и никогаш не сум имал проблем со услуга или слично.
Претходно сум бил 3 пати со рентање апартман, исто така не можам да се пожалам. Едниот пат дури бабата ни уклучуваше бојлер за да имало топла вода кога ќе се вратиме од плажа.

За во Грција имам повеќе негативно отколку позитивно искуство ако треба да споредувам услужност и сместување.

Има мали поместувања во однос на пред 20 години, ама ништо значајно во Охрид.
Мене не ми е проблем минималната услуга по апартманите, доколку е хигиенски соодветно, по кафаните и кафичите, not good not terible, ама никогаш топ.
Најголем проблем ми е што за парите добивам услуга која на други туристички дестинации, Бугарија и Грција пред се, па дури и Хрватска ако не се залетуеш, добиваш класи подобра услуга. Ти си налетал кај некои грци со македонско потекло, веројатно што специјализирале туризам во Охрид или Црна Гора ;D

за кафани и кафичи топ услуга не верувам дека некаде има освен евентуално Струга/Радожда
т.е. топ услуга еднаш сум добил во пицерија Аванти на времето кога беше во ГТЦ, а во Радожда секогаш сум добивал

инаку за вложено/добиено сепак не може да стане збор ако споредуваме со соседните земји

а инаку најлоша услуга или вложено/добиено како пакет сум добил во 4* Хотели во Грција, едниот на краците, другиот доле кај Патра

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6411 на: 29 Мај 2020, 20:49:53 pm »
Тукушто го слушнав ова додека вечерав, не видов кој го изложи планот :)

Се спомнаа мерки на некои земји поврзани со заживување на туризмот...и следуваше прашање за кај нас какви мерки да се преземат за да се ублажи ефектот од пандемијата.

Отприлика ваков беше одговорот.

Прво да се направат мали реформи за да се воведе механизам кој автоматски би се активирал во овакви ситуации.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #6412 на: 29 Мај 2020, 23:11:10 pm »

Се спомнаа мерки на некои земји поврзани со заживување на туризмот...и следуваше прашање за кај нас какви мерки да се преземат за да се ублажи ефектот од пандемијата.

Прво да се направат мали реформи за да се воведе механизам кој автоматски би се активирал во овакви ситуации.
A?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #6413 на: 29 Мај 2020, 23:26:03 pm »
Јас (и) ова лето како прав Скопјанец, у двор, со ногите у леген.

Вие арчете бензин...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6414 на: 29 Мај 2020, 23:47:53 pm »

A?
И јас исто изреагирав.
Еурофокус на Телма. Интервју при крај на емисијата, на самиот крај на интервјуто.

Пуштив снимка, убаво сум чул.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #6415 на: 30 Мај 2020, 00:50:15 am »

A?
И јас исто изреагирав.
Еурофокус на Телма. Интервју при крај на емисијата, на самиот крај на интервјуто.

Страшно.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #6416 на: 30 Мај 2020, 08:05:21 am »

A?
И јас исто изреагирав.

Страшно.
Сака да каже дека во план е да се постават автоматски рампи на граничните премини.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6417 на: 30 Мај 2020, 09:51:08 am »
Јебига, нон стоп се у паника, сезона им трае 3 недели и у грч се да соберат некој денар.

Мене у пицерија седнати јадеме и викам ќе ми спремите и една пица за дома и доаѓање келнерот да ми каже дека тестата им биле *резервирани* за вечер!

Тоа е проблемот, за 3 недели сакаат да заработат за цела година и да седат.

Јас Охрид сум бил 3 пати, еднаш за матура, еднаш кај другарка во викендица и еднаш во кампот Љубаниште.

Јас ме можам тој хаос да го сфатам, ако си сместен во градот, не се спие од галама, за езеро кола мора да се заебаваш до плажи, да бараш паркинг итн
Ако си сместен во камп, ако нешто ти притреба итно, заебавај се пак

Мене Охрид ми е малтретирање за одење во сезона. Ако би одел, би било мај месец.

Кафаните нема да ги коментирам.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #6418 на: 30 Мај 2020, 10:47:38 am »
Истото и у Грчка се прави. Барем јас кога одам, одам на повеќе плажи и за на истите палам кола.
Јас во Охрид бев пред 2 години и супер си поминав, сфатив и дека ми фалел, тоа дали навечер сакаш раат да имаш и да спиеш како бебе, зависи од тебе, не од смештајот, како во грчка така и во Охрид.
За услугата по ресторани и кафичи, јас не се замарам со тие работи, седнувам, нарачувам ако треба и ќе почекам пиејќи си пивце, никој не ме брка, на одмор сум, ма да кога бев и супер им беше односот. Цените беа ок исто така.
Да, Охрид и Грција неможеш во ист кош да ги ставиш ни под разно, за мене двете места си имаат свои убавини и маани, ама незнам што толку плукате по Охрид, вакво било, такво било.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6419 на: 30 Мај 2020, 10:58:02 am »
Јас не плукав. Само кажав дека логистички е не жсоодветен за мене. Јас го сакам Охрид во мај.