Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1438092 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30810
    • CARclub.mk
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #6420 на: 04 Октомври 2016, 14:32:27 pm »
Супер цена, дупло поскапа од што треба да е. Што не може да се смени на тачвиз што може на сенс? Според мене последниот добар сенс беше на HTC Evo 3D. Од тогаш се што извадија е ужас и зад конкуренцијата исто како сите нивни телефони.

1. Не можам да скријам апликација во App Drawer.
2. На секое инсталирање апликација ми ја бута на крај во App Drawer. Морам да напраам пак ресет A-Z за да ги нареди. Зошто?
3. App Drawer копчето ми е доле десно. Сакам на средина да биде, или да имам опција да сменам распоред. Основни работи се ова.
4. Dialer-от е глуп, преглуп. Ако имам повеќе контакти со исто име и различно презиме, не можам да го куцам името па презимето - на празното место меѓу името и презимето заглупавува и не ми дозволува да пишувам понатаму, односно ги брише резултатите. Да не праиме муабет дека кога барам контакт, не ми го дава по дифолт последниот број што сум го барал, него пак ми дава да бирам меѓу повеќе броеви - од кои некои можеби не се користат. Или дека ако во Device табот за контакт нема број, не го дава контактот воопшто при пребарување преку диалер? Мајко мила.
5. Апликацијата за мејлови е ретардирано ограничена.
6. Колку што можам да видам, немам никаков плеер за музика вградено во телефонот. Не дека ми треба, ама прееска приметив.
7. Од друга страна, има дуплирање на гугл/самсунг апликации. Океј, ова го има и кај другите, ама е ретардирано.
8. На отварање Dialer, горе има три табови - Log, Favourites и Contacts. Зошто да не можам со swipe лево и десно да шетам меѓу нив? Не го научивме ова до сега? Не, со свајп лево-десно или звони кај контакт, или пишува порака. Глупости. На најмалку 20 луѓе до сега им звонев по грешка наместо да пребацам од еден таб на друг. Наместо по дифолт да ми го даде логот од повици, ми дава празен диалер..
9. Сетингс е срање. Ужас. Сра-ње. Набутано, неубаво поделено.

И така натака.. Од real-world кориснички аспект, HTC Sense e барем, барем 4 пати подобар. Ги разбирам луѓето што од ајфоун се префрлуваат на самсунг андроид и се нервираат. Сериозно ги разбирам.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #6421 на: 04 Октомври 2016, 14:42:10 pm »
1. Може. 3 точки горе десно, hide apps
2. И онака не се користи appdrawer.
3. Не може.
4. Дајлерот е топ, пиши го името ти ги дава сите и после го бираш тој што сакаш. После го дава тој последен што си мувртел.
5. Таа апликација е на андроид, стави ги сите мејлови во gmail.
6. Плеерот симни го од play store пошто поради некоја причина во последниот апдејт не е систем апликација и се брише или си направи апдејт
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.android.app.music&hl=en
7. Кај сите го има.
8. И онака нема поента тоа кога има Т9 дајлер телефонот.
9. Опциите се исти ко на секој друг телефон што сум ги видел. Има search, што други го немаат така да уште подобро.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #6422 на: 04 Октомври 2016, 14:48:31 pm »
Супер цена, дупло поскапа од што треба да е. Што не може да се смени на тачвиз што може на сенс? Според мене последниот добар сенс беше на HTC Evo 3D. Од тогаш се што извадија е ужас и зад конкуренцијата исто како сите нивни телефони.

1. Не можам да скријам апликација во App Drawer.
2. На секое инсталирање апликација ми ја бута на крај во App Drawer. Морам да напраам пак ресет A-Z за да ги нареди. Зошто?
3. App Drawer копчето ми е доле десно. Сакам на средина да биде, или да имам опција да сменам распоред. Основни работи се ова.
4. Dialer-от е глуп, преглуп. Ако имам повеќе контакти со исто име и различно презиме, не можам да го куцам името па презимето - на празното место меѓу името и презимето заглупавува и не ми дозволува да пишувам понатаму, односно ги брише резултатите. Да не праиме муабет дека кога барам контакт, не ми го дава по дифолт последниот број што сум го барал, него пак ми дава да бирам меѓу повеќе броеви - од кои некои можеби не се користат. Или дека ако во Device табот за контакт нема број, не го дава контактот воопшто при пребарување преку диалер? Мајко мила.
5. Апликацијата за мејлови е ретардирано ограничена.
6. Колку што можам да видам, немам никаков плеер за музика вградено во телефонот. Не дека ми треба, ама прееска приметив.
7. Од друга страна, има дуплирање на гугл/самсунг апликации. Океј, ова го има и кај другите, ама е ретардирано.
8. На отварање Dialer, горе има три табови - Log, Favourites и Contacts. Зошто да не можам со swipe лево и десно да шетам меѓу нив? Не го научивме ова до сега? Не, со свајп лево-десно или звони кај контакт, или пишува порака. Глупости. На најмалку 20 луѓе до сега им звонев по грешка наместо да пребацам од еден таб на друг. Наместо по дифолт да ми го даде логот од повици, ми дава празен диалер..

И така натака.. Од real-world кориснички аспект, HTC Sense e барем, барем 4 пати подобар. Ги разбирам луѓето што од ајфоун се префрлуваат на самсунг андроид и се нервираат. Сериозно ги разбирам.

Еве јас како сум решил некои работи.
1. Нарави еден фолдер кај што ќе стојат тие што сакаш да ги скриеш. И ќе си стојат таму. Јас така имам зошто несакам да скролам милион страни, туку да има само една. И во ап дроуер, и во хоум скрин.
3.  Нова лаунчер користам, можеш да правиш што сакаш и работи совршено.
5. Апликација за мејлови користам Gmail, иста е како кај сите телефони.
7. Samsung Package uninstaller служи за тоа, а пред да го откријам им правев дизејбл на повеќето апликации.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4413
« Одговори #6423 на: 04 Октомври 2016, 15:52:57 pm »
Еве го спасот.

Каква глупост.

Нејсе, еве, месец дена живеам со Galaxy S7, и можам да кажам дека TouchWiz софтверски е огромен чекор назад од HTC Sense. Многу, многу помалку опции за персонализација, некои глупави решенија, лаунчерот е срање (и неверојатно ограничен), и тако даље..

Од друга страна, хардверот, камерата, build quality, итн, све е супер.

--

Гледам Redmi Note 4 стигнал кај нас. 15.800 мкд за 3/64 гб варијантата. Одлична цена.

По спецификации делува како минималедн упгрејд во однос на Ноте 3 про, дури па 3ката можи да има и подобар процесор(S650vsX20)
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #6424 на: 04 Октомври 2016, 16:34:48 pm »

Е ова не можам да го разберам, па толку е ретардирано да ми отвара празен Dialer, па зашто да куцам пак име/број или да стискам горе за да стигнам до Log кога може културно да стиснам на последните броеви и оп .... ѕвони. Па нешто да виделе/научеле од ХТЦ

- И за ова не ми е јасно си ги делеле во групи како им текнало, пред некој ден се трудев 10 мин да најдам што ми треба дигнав раце и го баталив

Него кога сме више кај ХТЦ, што сторе со М8с-от? Уште го чуваш?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #6425 на: 04 Октомври 2016, 17:39:04 pm »
Него кога сме више кај ХТЦ, што сторе со М8с-от? Уште го чуваш?

Да бе, еве ми го на биро, стои. :)

Следната година ќе ја мењам S7-цава за тековен HTC флегшип, глеам ја.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #6426 на: 04 Октомври 2016, 17:50:41 pm »
Мењај ја уште сега, за HTC 10, и онака држат цена Самсунг телефоните, ќе дадеш половен ќе земеш нов :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6427 на: 04 Октомври 2016, 19:18:14 pm »
Google Pixel and Pixel XL specs

Забегаа со цениве! Забегаа!

Цитат
Colors    Quite Black, Very Silver, Really Blue
  :D :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #6428 на: 04 Октомври 2016, 19:22:54 pm »
Реално се ќе се сведе на камерата. Ако е фантастична ќе е врвен телефон. Ако е само надпросечна ќе си остане во заборав како и секоја нексус до сега.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6429 на: 04 Октомври 2016, 19:38:18 pm »
Чим е од HTC уште од сега се знае дека е просечна.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #6430 на: 04 Октомври 2016, 20:33:22 pm »

Уредите изгледаат одлично. Сигурно ќе бидат одлични. Само цениве..

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1287
« Одговори #6431 на: 04 Октомври 2016, 20:57:19 pm »
Чим е од HTC уште од сега се знае дека е просечна.
Сензорот е истиот од сони што беше во 6p само една серија понов, камерата треба да биде одлична.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #6432 на: 04 Октомври 2016, 22:35:50 pm »
Некој да не знај што можи да му биди на алкател поп ц7.. Исклучи за батерија и сега несака да се пушти.. Кога ќе се стај на полнач само тоа горе сијаличето светнува..

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6433 на: 04 Октомври 2016, 22:47:07 pm »
Телефониве се како лоша копија на ајфон.

Добра му е камерава  :P

« Последно менување: 04 Октомври 2016, 22:59:59 pm DarthJe5us »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6434 на: 04 Октомври 2016, 23:33:16 pm »

Исклучи и свајпај меѓу табовите